Oldal: 1 / 40

Re: Rádió Smile - Kiskunfélegyháza - 89.9 MHz

HozzászólásElküldve:2018.11.21. 12:18
Szerző: jimmer
Közben megtaláltuk a hiba forrását. Mint kiderült, a Sonifex S1 pultnak van egy nagy gyári elcseszése, ami azt eredményezi, hogyha hozzáérek a pulton egy fém részhez, pl egy csavar, gyakorlatilag a statiukus túltöltődésem miatt az egész agyán keresztülmegy, és ez miatt korábban már 3 poti látta kárát. Most épp az az AUX kijárat, amivel rögzítünk a gépre. Ez okozta a torzult mikrofon jelet. Szerencsére kettő aux van így áttettük a másikra, és "távolról megoldották a problémát a gyártónál": a pult felső és alsó borítását össze kell földelni és akkor megszűnik ez a probléma. :ayfkm:

Re: Rádió Smile - Kiskunfélegyháza - 89.9 MHz

HozzászólásElküldve:2018.11.19. 13:43
Szerző: Sakál
Segítő szándékkal írtam, de sajnos fogalmam nincs melyik nap volt, fél 8as vagy fél 9es hírek előtt, és azért volt nagyon feltűnő, mert a hírolvasó hangja rendben volt.

Re: Rádió Smile - Kiskunfélegyháza - 89.9 MHz

HozzászólásElküldve:2018.10.08. 21:30
Szerző: jimmer
ha ezt segítő szándékkal írod, akkor légyszi pontosítsuk.. melyik nap, a reggel kb mikor lehetett hány és hány óra között? ugyanis vannak külsős műsorok is, nyilván más technikával, és jó lenne tudni hogy hol is van a probléma.
köszi

Re: Rádió Smile - Kiskunfélegyháza - 89.9 MHz

HozzászólásElküldve:2018.10.06. 22:16
Szerző: Sakál
Nemrég belehallgattam reggel. A beszédnél irgalmatlanul szarul szólt.

Re: Rádió Smile - Kiskunfélegyháza - 89.9 MHz

HozzászólásElküldve:2018.09.03. 09:43
Szerző: thenewdeam0n
Megújult az arculatok, meglepően jó lett szerintem :)
"90-es évek, és az ezredforduló kedvencei"

Re: Rádió Smile - Kiskunfélegyháza - 89.9 MHz

HozzászólásElküldve:2017.01.13. 10:26
Szerző: jimmer
A 2016 november 15-i Médiatanács ülésen újabb 3 évre elnyerte a médiaszolgáltatási jogosultságot a Rádió Smile, így 2008 november 15 óta, immáron 8 éve szólunk. Időközben új műsorok és hangok is megjelentek, de tavasszal ismét készülünk pár dologgal.

http://www.radiosmile.hu

http://www.facebook.com/radiosmile89.9

<ez reklám volt> :D

Re: Rádió Smile - Kiskunfélegyháza - 89.9 MHz

HozzászólásElküldve:2015.02.18. 11:05
Szerző: jimmer
Szia,

ha csak picit visszaolvasnál, le van írva minden részletesen. :stare:

Majsán max terjedéssel veheted mert már Jászszentlászlón sem szól, ami csak fele akkora távolság.

Re: Rádió Smile - Kiskunfélegyháza - 89.9 MHz

HozzászólásElküldve:2015.02.16. 22:09
Szerző: Kovi02
Jimmer! Jelenleg mennyi az adóteljesítmény és merre áll az antenna?
Pár napja ,tesztelgettem a vételkörzetet és déli irányban egészen Majsáig jött,majd a várost elhagyva nyomta ki teljesen a Dankó és az RTRS-RRS(ezek meg egymást nyomták ki méterenként :) )

Re: Rádió Smile - Kiskunfélegyháza - 89.9 MHz

HozzászólásElküldve:2015.01.23. 08:07
Szerző: jimmer
" [..] még 2009-ben és 2010-ben három kisebb szabálytalanságért elmarasztalta a rádiót. Igaz, a szerkesztőség ezzel kapcsolatos észrevételeire elfelejtett korábban reagálni, majd a hatóság 2011. december 20-án határozatában megvonta a Rádió Smile műsorszolgáltatási engedélyét / nem kötötte meg az új, hatósági szerződést.
Tette ezt annak ellenére, hogy az engedély 2016-ig érvényes szerzett jogot érint, illetve nem volt példa még arra, hogy helyi kisközösségi rádiót csekély súlyú hibákért vagy normasértésekért ilyen módon szankcionáltak volna. A rádió a történtek ellenére továbbra is sugároz, a frekvencia jogosultja változatlanul a szerkesztői feladatokat ellátó magánszemély, aki bírósági úton a határozat felfüggesztését kérte valamint pert indított."


A három kisebb elmarasztalás oka pedig, hogy a rádió kulturális célt vállaló műsorszolgáltatás, ami azt jelenti, hogy nem csak a mv. megszólalásokkal, hanem sok esetben a zenei kínálattal is megvalósította a kulturális célt és ez által a közszolgálatot is. Azonban a monitoring szolgálat által bekért adáskielemzésekben csak és kizárólag a szöveges tartalmat vizsgálták, a zenéket elintézték azzal, hogy "többségében popzenét szolgáltat" , így mindig a valódi teljesítésnél kevesebb százalékok jöttek ki, hiszen nem mindegy hogy 3 perc szöveg és legalább ennyi perc zenei közszolgálat (és kulturális cél megvalósítása) van, vagy csak a 3 perc szöveg..

Mi ezt minden egyes alkalommal jeleztük, de egyrészt a hatóságnak fogalma sem volt arról, hogy egy A Láma Dalai, egy Pamut vagy egy Perczel zenekart eszik-e vagy isszák, így simán lepopzenézték , a külföldiekről nem is beszélve.. másrészt nem is nekik kell ezt eldönteni. Igaz, a Petőfi már ekkor is ezt csinálta. Amikor pedig a szerződés átalakításához érkeztünk, erre a három esetre hivatkozva nem akarták átalakítani és azonnali hatállyal felmondták az időközben 2016-ig megkötött szerződést (hozzáteszem, a +5 évvel való meghosszabbításkor is megvolt már ez a 3 "jogsértés").

A perben mind a Főv-i Törvényszék mind a Kúria, minden egyes pontban nekünk adott igazat.

Re: Rádió Smile - Kiskunfélegyháza - 89.9 MHz

HozzászólásElküldve:2015.01.23. 07:46
Szerző: molnarb
Gratulálok! Ez valóban nagy eredmény a mai helyzetben! Most akkor Ti közösségi rádió lettetek vagy maradtatok kisközösségi? Mi volt itt a lényeg pontosan, az elejéről lemaradtam.