• Class FM

 #175767  Szerző: Redfox81
 2018.05.22. 22:49
Az a több 100 ezer konkurencia szerintem jelentős túlzás és inkább csak elméleti. Ahogy megfigyeltem azok, akik már aktívan online rádióznak, a nagy (hazai) nevek közül válogatnak. Gyakorlatilag kb. a Sláger\Music\R1\Retro négyes a valódi konkurencia (itt a vidéket értem, ahol ezek közül FM-en legfeljebb a R1 helyi mutációja fogható) , illetve ha az adott helyen van helyi rádió, akkor az. A Spotify és társai pedig egyre nagyobb konkurensei lesznek az FM rádióknak is.

Persze jó lenne látni egy reprezentatív felmérést arról, hogy hányan is hallgatják.
 #175741  Szerző: noartist
 2018.05.21. 12:36
Én már azon is le voltam döbbenve, hogy netrádióként milyen nagy neveket igazoltak le reggelre. Ezt lehetetlen kigazdálkodni szerintem 2018-ban, kizárólag weben elérhető adóként. Gondoljunk csak bele: nagyobb városok, megyeszékhelyek rádiói, kvázi sok hirdetővel, ki tudnák ezt gazdálkodni?
 #175740  Szerző: tomee
 2018.05.21. 12:03
Én az itt felsoroltakat értem, de a valóság meg mégiscsak az, hogy van egy egykor országosan sikeres rádió visszaszorítva az online térbe nem 5-6, hanem több 100 ezer konkurencia közé szorítva. Mindezt napi párezer hallgatóval és egyre fogyó anyagi háttérrel a háta mögött.

Ha szöveget+zenét akarok hallgatni, ugyanennyi mozdulat bepötyögnöm egy BBC R1-et vagy Capital FM-et és "némileg" más tartalmat kapok a Class-hoz képest. De ha csak zenét akarok hallgatni, fogok egy Spotify-t vagy egy YouTube Premiumot és előfizetek rá. Ezekkel a tényezőkkel van szembeállítva a Class FM jelenleg. És nem biztos, hogy a Garami Gábor vagy a Stolh András hangja fog hiányozni, miközben egy élő fesztivál közvetítést hallgatok valami külföldi rádión. A 40-45 pluszos korosztály meg nem fog ezen dilemmázni, hanem bekapcsolja a Petőfit/Rádió1-et/Slágert/Retro-t és elbólogat az "I should be so lucky-ra" vagy a "shape of you-ra" 150 milliomodik alkalommal is.
 #175728  Szerző: Redfox81
 2018.05.20. 22:46
tomee írta: Lehet, hogy színesebb (én amúgy kifejezetten csak a Morning Show-ra utaltam, mint erőlködés)
Szerintem a valódi cél az volt, hogy Balázsék ne tudják magukkal vinni a brandet, ez pedig sikerült. Az egy másik dolog, hogy a jelenlegi Morning Show alapjaiban különbözik Balázsék verziójától, viszont ha már megvan a bejáratott név, akkor miért ne használnák?
tomee írta: Hallgatni ugyan jó a Class-ot, de a húzóemberek nélkül csak egy digitális rádió a sok közül
A többi online rádió közül bőven kiemelkedik azzal, hogy ez egy országosan ismert brand, országosan ismert, profi műsorvezetőkkel. Ilyen itthon nincs több.
tomee írta:Értem azt az elképzelést, hogy jobb híján ők inkább előre menekültek, de mint írtam, ez szerintem inkább egy hangzatos blöff volt a részükről és felmerül a kérdés, hogy ha majd egyszer neadjisten a R1/Petőfi/Sláger/Retro is nekiállna digitális rádiózni akkor biztos, hogy ebből a csatározásból a Class jönne ki győztesen gyakorlatilag nulla tőkével a háta mögött pusztán azért, mert ők már évekkel korábban nekiálltak ezt építgetni?!
Az említett rádiók ma is hallgathatók online. Ha valamiért ők is a netre kényszerülnének, az a Class hallgatottságát érdemben nem befolyásolná, hiszen ma is ott vannak alternatívaként.
 #175714  Szerző: tomee
 2018.05.20. 11:17
moby67 írta: Az emberek többsége munkába menet, jövet vagy utazás közben a kocsiban hallgatja a vételkörzetben fogható FM rádiók műsorát. Viszont munkahelyen ( ahol engedik) vagy otthon wi-fin már az online rádiók is mennek (ahol még nincs és nem is várható R1 frekvencia az is). A mobil szolgáltatók mára már szinte nem is a beszélgetésre hanem az adatforgalom növelésére mentek rá.
Viszont hallgatva a jelenlegi adást szerintem egyáltalán nem egy erőlködés hanem színesebb mint az R1 vagy a Petőfi.
Lehet, hogy színesebb (én amúgy kifejezetten csak a Morning Show-ra utaltam, mint erőlködés), de a Class akkor is úgy van benne már a jelenlegi köztudatban, mint egy már nem létező rádió, és erre csak rá fog erősíteni az a tény, hogy a helyén hamarosan el fog valami indulni, ami nagy valószínűséggel be is tömi az utána keletkezett űrt. Hallgatni ugyan jó a Class-ot, de a húzóemberek nélkül csak egy digitális rádió a sok közül, és valószínűleg ezt a "mi leszünk a magyarországi digitális rádiózás előfutárai" mizériát azért ők sem gondolták annyira komolyan, más különben nem ragaszkodtak volna annyira az analóg frekvencia csomag visszaszerzéséhez, plusz az elmúlt két évben lobbiztak volna ezerrel, amit ugye nem tettek, mert sem a támogatottságibeli sem az anyagi háttér nem áll a rendelkezésükre ehhez.

Értem azt az elképzelést, hogy jobb híján ők inkább előre menekültek, de mint írtam, ez szerintem inkább egy hangzatos blöff volt a részükről és felmerül a kérdés, hogy ha majd egyszer neadjisten a R1/Petőfi/Sláger/Retro is nekiállna digitális rádiózni akkor biztos, hogy ebből a csatározásból a Class jönne ki győztesen gyakorlatilag nulla tőkével a háta mögött pusztán azért, mert ők már évekkel korábban nekiálltak ezt építgetni?!
 #175709  Szerző: moby67
 2018.05.20. 07:47
tomee írta:
ClassCredo írta:Mostmár a Morning Show szignáljából is kikerült Janklovics.
Én igazából azt gondolom, hogy ez az erőlködés az elmúlt egy évben teljesen felesleges volt, mert már az elejétől nyilvánvaló volt, hogy az egész "Morning Show" Balázsék nélkül kb. az égvilágon semmit sem jelent. Tök nyilvánvaló volt, hogy az egész róluk szólt, és nem a brand-ről. Pont emiatt a Class FM sorsa is mostanra ugyanúgy borítékolhatóvá vált, mint anno a Danubiusé vagy Slágeré. Lehet abban reménykedni, hogy Magyarországon az online rádiózás a jövő, de ez a jövő még (!) nem most van.
A "Morning Show","Bumeráng", "Önindító", "Talpra magyar","Kukori", ezek egy társaság által levédett márka nevek.
Ha a Class nem lett volna elkaszálva az FM-en akkor a Balázs még mindig ott bohóckodna a csapatával az Üllői úti stúdióban, arról se tudva hogy a márka név már régen nem az Övé. Az online rádiózás viszont már elkezdődött és ne feledjük a digitális rádiózást se, ami a jövő. Az emberek többsége munkába menet, jövet vagy utazás közben a kocsiban hallgatja a vételkörzetben fogható FM rádiók műsorát. Viszont munkahelyen ( ahol engedik) vagy otthon wi-fin már az online rádiók is mennek (ahol még nincs és nem is várható R1 frekvencia az is). A mobil szolgáltatók mára már szinte nem is a beszélgetésre hanem az adatforgalom növelésére mentek rá.
Viszont hallgatva a jelenlegi adást szerintem egyáltalán nem egy erőlködés hanem színesebb mint az R1 vagy a Petőfi.
 #175652  Szerző: tomee
 2018.05.16. 16:10
ClassCredo írta:Mostmár a Morning Show szignáljából is kikerült Janklovics.
Én igazából azt gondolom, hogy ez az erőlködés az elmúlt egy évben teljesen felesleges volt, mert már az elejétől nyilvánvaló volt, hogy az egész "Morning Show" Balázsék nélkül kb. az égvilágon semmit sem jelent. Tök nyilvánvaló volt, hogy az egész róluk szólt, és nem a brand-ről. Pont emiatt a Class FM sorsa is mostanra ugyanúgy borítékolhatóvá vált, mint anno a Danubiusé vagy Slágeré. Lehet abban reménykedni, hogy Magyarországon az online rádiózás a jövő, de ez a jövő még (!) nem most van.
 #175636  Szerző: ClassCredo
 2018.05.15. 14:39
Mostmár a Morning Show szignáljából is kikerült Janklovics.
 #175590  Szerző: noartist
 2018.05.13. 08:42
Ezt már korábban megválaszoltam. Ott ,,A rádiós piac” topik erre! Ne spammeljük szét a Class FM-ét, ez egy netrádió.
 #175583  Szerző: Marcii
 2018.05.12. 18:44
LewyDee írta:
2018.05.12. 18:10
djlacee írta:
2018.05.12. 11:22
gatilaci írta:
2018.05.12. 10:47
http://radiosite.hu/felvilagositast-ker ... diatanacs/ a mediatanács felvilágositást kért a pop fm től a hold reklám kft üzelmető cégtől
Ez a téma nem kapcsolódik a Class FM netrádióhoz
Most nemazért, de az országos kereskedelmi frekvenciacsomagnak nincs topikja. Ez az exrádió viszont ott sugárzott, amíg meg nem szűnt. Akkor azért valami köze csak van hozzá. :)
Jogos,lehetne topikja a frekvenciacsomagnak.A 96.4-nek is volt már az eredményhirdetés előtt.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 508

Friss témák

Impresszum

Szolgáltató:
42NET Marvin Cloud Kft.
1149 Budapest, Angol utca 34. 5/A
adószám: 25830079-2-42
cégjegyzékszám: 01-09-291494
e-mail cím: support@42netmedia.com
telefonszám: 1242
Cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

 

Felelős kiadó: 42NET Marvin Cloud Kft.
Lapigazgató: Mikos Ákos
Felelős szerkesztő: Huszár Dávid Norbert
Fórum adminisztrátorok: Kasza János, Keszei László
Webdesign és programozás: Christian Zanchetta
Host: 42NETMedia Kft.

E-mail: i n f o [@] r a d i o s i t e . h u

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.