RADIOSITE Fórum

• Best FM - Debrecen - 104.6 MHz

#204016  Szerző: Landsmann

Snake005 írta: 2025.11.19. 19:57 Be lett már üzemelve az új adó? Egyelőre nem látom, hogy javult volna a vétel.
Sajnos én sem tapasztalok javulást. De elvileg meg kellett történnie a cserének. Hacsak nem hosszabbították meg az ideiglenes engedélyt. Szombaton voltam Debrecenben és az oda úton sem tapasztaltam azt, hogy visszaállt volna a régi lefedettség. Múlt héten írtam nekik Viber üzenetet, amiben megkérdeztem, hogy megtörtént-e már a csere. Fazekas Laci kérdéssel válaszolt. Azt kérdezte, mit tapasztalok. Leírtam. Írtam neki, hogy hétvégén megyek Debrecenbe és megírom a tapasztalatokat. Hétfőn megírtam, annyit írt vissza, továbbítja az illetékeseknek.
Minden esetre jobb nem lett a vétel, sőt néha azt gondolom, inkább még rosszabb lett. Annak ellenére, hogy itthon nagyobb antennára cseréltem az egyiket. Majdnem minden nap tapasztalok fadinget, amit nem nagyon tudok mire vélni, mert ekkora távolságból szerintem ennek nem kellene jelentkeznie. Az a jelenség, hogy az ukrán Svit Fm a 104,7-en megjelenik a 104,6-on, sok mindent nem lehet tenni. De az már baj, hogy nincs annyi tartalék a vételben, hogy ne jelentkezzen az áthallás, vagy legalább ne ilyen mértékben. Augusztus közepe előtt ilyet talán 2-3 havonta tapasztaltam rövid időre, most meg majdnem mindennapos. RDS-t nagyon ritkán látok, leginkább este 7-8 óra után és éjjel. Aztán reggel 7 óra után el is tűnik. Úgy tapasztalom, mintegy 12-16 km-rel lett kisebb a lefedett terület átmérője.
 #203939  Szerző: Landsmann

Milán88 írta: 2025.10.14. 22:32
Landsmann írta: 2025.10.14. 14:02 A helyzet az, hogy augusztus 18 és november 18 között ideiglenes engedéllyel más adóberendezésről és antennáról megy az adás, ezért van kisebb teljesítményű sugárzás. A folyamatban lévő engedélyeztetés után ismét a korábbi teljesítménnyel fognak adni. Új adóberendezést és antennát kap a rádió.
Honnan van az info?
Személyesen az MNHH-tól e-mailben. Odaát beidéztem a levél tartalmát.
 #203938  Szerző: Milán88

Landsmann írta: 2025.10.14. 14:02 A helyzet az, hogy augusztus 18 és november 18 között ideiglenes engedéllyel más adóberendezésről és antennáról megy az adás, ezért van kisebb teljesítményű sugárzás. A folyamatban lévő engedélyeztetés után ismét a korábbi teljesítménnyel fognak adni. Új adóberendezést és antennát kap a rádió.
Honnan van az info?
 #203937  Szerző: Landsmann

A helyzet az, hogy augusztus 18 és november 18 között ideiglenes engedéllyel más adóberendezésről és antennáról megy az adás, ezért van kisebb teljesítményű sugárzás. A folyamatban lévő engedélyeztetés után ismét a korábbi teljesítménnyel fognak adni. Új adóberendezést és antennát kap a rádió.
 #203650  Szerző: Landsmann

david72 írta: 2025.09.26. 08:48 Nincs olyan, hogy "kellett csökkenteni". Ha csökkent, akkor eddig ment illegális teljesítménnyel...
Landsmann írta: 2025.09.26. 08:38 Valamit mókoltak az adón, mert sokkal gyengébb lett a vétel. Az adóhoz körülbelül 5-8 km-el közelebb olyan a vétel mint amilyen 3 héttel ezelőttig volt. Sajnos az adó közelében is észrevehető a változás. Remélem nem azért kellett a lefedett területet csökkenteni, hogy a kieső hallgatók a Rádió 1-re szokjanak át.
Nem mondom, hogy a teljesítményt csökkentették mert nagyobbal adtak mint lehetett volna. Lehet más oka is a korlátozásnak. Az is lehet, hogy az antenna karakterisztikáján kellett változtatni. Eddig sem körsugárzó volt és két irányba is korlátozva volt a sugárzás.
 #203647  Szerző: david72

Nincs olyan, hogy "kellett csökkenteni". Ha csökkent, akkor eddig ment illegális teljesítménnyel...
Landsmann írta: 2025.09.26. 08:38 Valamit mókoltak az adón, mert sokkal gyengébb lett a vétel. Az adóhoz körülbelül 5-8 km-el közelebb olyan a vétel mint amilyen 3 héttel ezelőttig volt. Sajnos az adó közelében is észrevehető a változás. Remélem nem azért kellett a lefedett területet csökkenteni, hogy a kieső hallgatók a Rádió 1-re szokjanak át.
 #203646  Szerző: Landsmann

Valamit mókoltak az adón, mert sokkal gyengébb lett a vétel. Az adóhoz körülbelül 5-8 km-el közelebb olyan a vétel mint amilyen 3 héttel ezelőttig volt. Sajnos az adó közelében is észrevehető a változás. Remélem nem azért kellett a lefedett területet csökkenteni, hogy a kieső hallgatók a Rádió 1-re szokjanak át.
 #203120  Szerző: Landsmann

djlacee írta: 2025.02.20. 22:17
barnibooo írta: 2025.02.20. 21:57
djlacee írta: 2025.02.20. 21:52 Most már én is mondom, hogy KÉRLEK titeket, Best FM, vegyétek át a központi, minőségibb arculatot.
Tudsz valamit a szignálparkról?
Mármint azon kívül, hogy több különböző arculatból van összedobva? Különböző állomáshangokkal, olyannal is, aki több éve elhunyt.
A korábbi időhöz képest. Hogy azok az arculati elemek miből, honnan vannak, azt nem tudom.
 #203119  Szerző: djlacee

barnibooo írta: 2025.02.20. 21:57
djlacee írta: 2025.02.20. 21:52 Most már én is mondom, hogy KÉRLEK titeket, Best FM, vegyétek át a központi, minőségibb arculatot.
Tudsz valamit a szignálparkról?
Mármint azon kívül, hogy több különböző arculatból van összedobva? Különböző állomáshangokkal, olyannal is, aki több éve elhunyt.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 34