RADIOSITE Fórum

  • Forrás Rádió - Tatabánya, Komárom, Esztergom

 #190814  Szerző: Béci09
 
Pár napja lecserélték az arculatot, László M. Miksa az állomáshang, egy kis Class FM-es feeling. :D Egyébként egyáltalán nem rossz a rádió.
 #183161  Szerző: joe
 
frekivadasz írta:De az csak a megye harmada...
GE84 szerint van még Esztergomban kiosztható freki, ha már a gerecseieket "elkoordinálták". Amúgy 98,1 - régen - elég szépen terített Komárom, Győr irányába, nem is csodálom, hogy Öttevényen jól vehető (gondolom...azonos, vagy hasonló paraméterekkel üzemel).
 #182182  Szerző: Marcii
 
Ők még meddig lehetnek adásban?A Komáromi és az Esztergomi frekvencia vételkörzet bővítésként van?
 #172286  Szerző: LuciFerko
 
frekivadasz írta:Most már gyakorlatilag a teljes megyét lefedi, viszont van egy másik rádió, ami pedig egyáltalán nem hallható itt, hiába van a pesti vételkörzet olyan nagynak jelölve. Szerintetek mennyi ideje van még?
96.7%.-os eséllyel nem sokára.
 #172280  Szerző: frekivadasz
 
Most már gyakorlatilag a teljes megyét lefedi, viszont van egy másik rádió, ami pedig egyáltalán nem hallható itt, hiába van a pesti vételkörzet olyan nagynak jelölve. Szerintetek mennyi ideje van még?
 #172133  Szerző: frekivadasz
 
Elindult Esztergomban:

Frekvencia: 98,1MHz
PS: _FORRAS_
PI: B709
PTY: Pop Music
RT1: A LEGFRISSEBB HIREK ES LEGJOBB ZENEK FORRASA
RT2: TEL:34/310-021 SMS:06/20/9789785
RT3: zene alatt, ha van info: ELOADO - SZAMCIM
zene alatt, ha nincs info: FORRAS RADIO
szöveg alatt az aktuális műsorcím, pl: --CAFE--, -HIREK--, -REKLAM-, vagy -FORRAS-
CT: van, 6 másodpercet siet
ECC: nincs

Jelszint: 89dBuV
dFmax: 73,8kHz (a vizsgált 15 percben)
Pmpx: 1,4-2,1dBr
Pilot: 6,6kHz
RDS: 2,9kHz

A mérés egy nem professzionális, pira.cz-féle P275 FM Analyzer-rel készült egy függőlegesen polarizált félhullámú hurokdipóllal a tetőn, kb. 600m-re az adótól.

Szubjektív hangélmény: tömör, tompa hangzás, némi dinamikaérzetet ugyan ad a hirtelen hangerőnövekedés (pl. dob), de azonnal vissza is rántja, kellemetlen pumpáló hatást keltve, valamint erős visszhang effekt a gyors clipper vagy limiter miatt (aki ismeri a szlovák Exprest, vagy Jemnét, az pontosan tudja, mire gondolok). A komolyabb mélyhangoktól beesik a hangerő a teljes spektrumban, szintén egyfajta pumpálást eredményezve. Beszélgetés alatt külön zavaró, hogy az aláfestő zene átmeneti beszédszünetben hirtelen felhangosodik, a mély tartományban vájtfül nélkül is hallható torzulást okozva. Volna mit tenni a processzor beállításokkal.

Hatalmas piros pont viszont, hogy mindhárom adójuk tökéletes szinkronban megy, kocsiban váltáskor nem okoz 'időugrást'.