RADIOSITE Fórum

  • Pátria Rádió - Felvidék

 #187772  Szerző: djlacee
 
Nem értem, hogy a dunaszerdahelyi adót miért tették át Somorjára... Talán a győri 91.5 miatt? Nem mintha ott lenne, vagy lett volna bármi az utóbbi években. Cserébe viszont van DAB+ adó Dunaszerdahelyen, az végül is valamennyire kárpótolhat
 #186441  Szerző: Glenn
 
mihalylovics írta: 2020.02.06. 22:51nyelvtörvény csak kétnyelvű adást tesz lehetővé, akár állami, akár maszek tévéről/rádióról van szó.
Tudomásom szerint csak és kizárólag tót nyelven szólhat minden rádió. Olyannyira, hogy még angol nyelvű adás sem lehetséges. :o
mihalylovics írta:Amúgy, ha esetleg kiépül ottan az országos DAB+ hálózat, kétségtelenül a Pátria lenne a legnagyobb haszonélvezője, mivel nem érhető el, csak kb. az ország felén (középhullámmal együtt).
Nem tudom, rákerül-e az országos multiplexre, mivel most nem véletlenül csak a déli határ mentén sugározzák. Magyarok jelentős számban ma már csak ott élnek (sajnos :x).
mihalylovics írta:amint gyengébb lett a digitális vétel, szépen átkapcsolt magától a 98.3-ra. Nem tudom, ez hogyan lehetséges, minden esetre szép.
Az újabb DAB-képes autórádiók mind ilyenek, az adott műsort kiválasztják attól függően, melyik sávon a jobb minőségű a vétel. :yes:
 #186436  Szerző: mihalylovics
 
Glenn írta: 2020.01.11. 11:56 Ez legalább szép tőlük, ha már magántulajdonú rádiónak tilos magyar nyelven megszólalni. :stare:
Tulajdonképpen nem tilos megszólalni, a helyzet még ennél is szörnyebb: úgy tudom, a Pátria is azért nem tud 24 órás lenni, mert az a "hadnemonnyammilyen'" nyelvtörvény csak kétnyelvű adást tesz lehetővé, akár állami, akár maszek tévéről/rádióról van szó. Amúgy, ha esetleg kiépül ottan az országos DAB+ hálózat, kétségtelenül a Pátria lenne a legnagyobb haszonélvezője, mivel nem érhető el, csak kb. az ország felén (középhullámmal együtt). Nem mellesleg ma hallgattam Besztercebányától hazafelé egy DAB+ vevős Hondában, amint gyengébb lett a digitális vétel, szépen átkapcsolt magától a 98.3-ra. Nem tudom, ez hogyan lehetséges, minden esetre szép.
 #186198  Szerző: Glenn
 
Ez legalább szép tőlük, ha már magántulajdonú rádiónak tilos magyar nyelven megszólalni. :stare:
 #185972  Szerző: Kovi02
 
Gyurii írta: 2019.12.17. 07:56 OFF: A békéscsabai helyi rádiókban is évek óta a szomszéd megyeszékhely plázájának (Árkád Szeged) reklámját nyomják. Most decemberben főleg. (Nyilván itt is a sok: "elárulnád az irányítószámod?" után rájöttek érdemes itt is hirdetni, akkora a vásárlóerejük Békés megyéből. :)
OFF: a szerb rádiókon is néha hallom az Árkád Szeged reklámját.
 #185964  Szerző: Gyurii
 
OFF: A békéscsabai helyi rádiókban is évek óta a szomszéd megyeszékhely plázájának (Árkád Szeged) reklámját nyomják. Most decemberben főleg. (Nyilván itt is a sok: "elárulnád az irányítószámod?" után rájöttek érdemes itt is hirdetni, akkora a vásárlóerejük Békés megyéből. :)
 #185840  Szerző: Glenn
 
mihalylovics írta: 2019.12.05. 22:10 Mióta reklámozzák itt a győri Árkádot? :)
Jó régóta. Éppen úgy, ahogy anno a Kék Dunán, idén meg a Forráson a Vadast. Működik a határon átívelő gazdaság. :yes:
 #184903  Szerző: Glenn
 
mihalylovics írta: 2019.09.01. 21:49 Hál'Istennek nem, inkább egy felvidéki Klubrádió :D
:shock: :lool: :lool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7