RADIOSITE Fórum

  • Eszéki Rádió - Eszék-Baranya

 #189691  Szerző: djlacee
 
Kíváncsi lettem volna a mai földrengéssel kapcsolatos hírekre magyar nyelven, ezért bekapcsoltam az Eszéki Rádiót. 19:06 körül kezdődött a magyar nyelvű műsor, de konkrétan semmi szó nem esett erről, sem semmiről, ami Horvátországban történt. Volt viszont több magyarországi hír és sporthír, amit bármelyik magyarországi rádión is meg tudnék hallgatni.

Mellesleg a hírbed az pontosan ugyan az, mint ami a Karc FM-en is hallható...
 #174001  Szerző: szentlucifer
 
Néhány évvel ezelőtt viszonylag gyakran hallgattam az eszéki magyar műsort. Sajnos, a félórás adásidő bővítését évek óta nem sikerült elérni a horvát közmédiánál. Emellett probléma az is, hogy a még mintegy 15-20 ezer fős magyar közösségnek szóló adás nyelvileg-beszédtechnikailag igen alacsony színvonalú. Nem hiszem, hogy néhány képzettebb, helyesen hangsúlyozó-artikuláló szlavóniai magyart (konkrétan pedagógust) nem lehet találni a mikrofonok mögé...

Az Eszéki Rádió magyar adása amúgy több frekvencián, Nyugat-Szlavóniától egészen Szegedig igen jó minőségben fogható (plusz infó: magyar műsort még a pélmonostori Baranya Rádió és a pitomacai Pitomi Rádió sugároz).
 #173727  Szerző: djlacee
 
Magyar műsor minden nap 19:05-19:30.

A rádió hírarculata egyébként egy az egyben a Petőfié, az időjárás pedig a Lánchídé.