RADIOSITE Fórum

  • Kábelrádiók

 #103306  Szerző: djlacee
 
chromsix írta:Létezik még ilyen hogy "kábelrádió"? Van Magyarországon olyan rádió, ami elsődlegesen kábeles hálózaton terjesztett?
PÉLDÁUL
Csatornakiosztás szerint Pakson a TARR kábelen HITS RÁDIÓ Paks van a 103.3-on
 #103239  Szerző: chromsix
 
Létezik még ilyen hogy "kábelrádió"? Van Magyarországon olyan rádió, ami elsődlegesen kábeles hálózaton terjesztett?
 #75056  Szerző: Andrew5
 
Én szerintem pár éven belül felfog éledni a kábelrádiózás. Sőt lehet nem is olyan sokára. Az éter drága, elveszítik a rádiók a frekiket, az embereknek nagyrészt csak vallási, vagy talk rádió lesz fogható, és így felfog éledni szerintem. (de lehet hogy csak szerintem) ;)
 #71236  Szerző: Milán
 
Üdv!A siófoki Fibernet csatornakiosztásán szerepel a Balaton Rádió.De az már megszűnt nem? :D
 #67346  Szerző: tomee87
 
Úgy néz ki újraindulnak, de legalábbis valami "új korszak" jön. :)
Start: Február 25. 18:00 óra
www.powerfm.hu
 #66821  Szerző: LuciFerko
 
miértkell sokcsatornás? Szerintem mindennél jobb az egycsatornás, de szépen szerkesztett rádió.
 #66819  Szerző: tomee87
 
Power FM.
Biztos vagyok, hogy sokaknak mond ez a név valamit. Power FM egy interneten és kábelhálózatokon sugárzó tematikus rádió szolgáltató volt. :( Több mint 40 zenei rádiócsatornája volt, a PR Telecom kábelhálózatán már több éve jelen volt digitális kínálatban és analóg FM sávon is. Sajnos csak volt :(
Aki ellátogatott a Power FM honlapjára, a következő üzentet találhatta: "Az oldal technikai átszervezés miatt ideiglenesen szünetel!"
PR Telecom analóg és digitális kábelen napok óta néma csend, internetes streamek szintúgy némák, ebből már szinte biztosra lehetett érezni, hogy nagy baj van :( Az alábbi közleményt a rádió Facebook oldalán találtam meg:

"Kedves hallgatók!

Minket is útólért a válság, ami miatt elég sok rádió elhallgatott az utóbbi időben. Mivel a rádió non-profit, már rég óta anyagi problémákkal küzdtünk, hiszen egy ilyen sok csatornával rendelkező rádió és tv... fenntartása sokba kerül. Kb egy éve keresünk szponzort vagy befektetőt, de komoly partnert nem sikerült találnunk. Ráadásul az ARTIUSJUS "jogvédő" szervezet is felmondta a szerződésünket pár napja a jogdíj tartozásunk miatt. Ezeken a dolgokon nincs mit szépíteni, nem hibáztatunk senkit, egyszerűen önerőből eddig bírtuk. Természetesen nem adtuk fel a dolgot továbbra is keressük a megoldást a PR Telecommal közösen hiszen ők is szeretnék ha továbbra is szolgáltatnánk a műsorokat. Reméljük sikerrel járunk.
Köszönjük az eddigi bizalmat és reméljük hamarosan valamilyen formában, vagy az eredetiben ismét megszólalnak csatornáink.

Rozgonyi Gábor
Power Fm"


:wailing: jó kis rádió volt ez, én nagyon sajnálom.
 #47148  Szerző: drkotasz
 
radukanorbert írta:Azt nem tudja véletlen valaki, hogy pl. egy net streamet rá lehet e rakatni kábelre? Ha igen, akkor annak milyen jogi és egyéb útjai vannak?
Mindenképp be kell jelenteni az ORTT-nél, mint vezetékes műsorszolgáltató, mert onnantól annak minősül. Természetesen onnantól a médiatörvény kötelezettségeinek szépségei is vonatkoznak rá, illetve ha a nem nyereségérdekelt vagy a közműsorszolgáltatói státusz kívánalmainak nem felel meg, műsorszolgáltatási díjat is fizetni kell. A MAHASZ és Artisjus jogdíjakat már csak azért nem említem, mert azt netes adásnál is ki kell csengetni.
 #47143  Szerző: radukanorbert
 
Azt nem tudja véletlen valaki, hogy pl. egy net streamet rá lehet e rakatni kábelre? Ha igen, akkor annak milyen jogi és egyéb útjai vannak?
 #42599  Szerző: SzD
 
gondolom azért, mert így van elég idejük "élesben" is tesztelni, hogy minden rendesen működik-e.