RADIOSITE Fórum

  • All In PartyRadio

 #116847  Szerző: molnarb
 
Bocs... elcsesztem :S De látom levetted a "lényeget"
 #116845  Szerző: kukac
 
@molnarb: "...minden szemnek maga felé
hajlik a keze,..."
- szentisten'...
 #116844  Szerző: molnarb
 
Nem érzem akkora problémának... főleg, hogy eddigi üres sávokba kerül a műsor, nem feltétlen napi 4 órában, tehát az üres sávokat töltjük ki vele. Mellesleg bevétel nélküli, online rádióként úgy gondolom meglehetősen kitöltött a műsoridő. Persze lehetne több, de nyilván ez nem olyan egyszerű, de ha átnézed, akkor azért szerintem nem rossz, nyilván minden szentnek maga felé hajlik a keze, nézd át a műsorokat, szerintem nem áll messze az igazságtól:

https://www.facebook.com/allinpartyradi ... 0158352446

Másrészt Online rádióhoz képest szintén jó eredménynek tartom, hogy benne vagyunk a város vérkeringésében, ott vagyunk rendezvényeken különböző promóciókkal, stb.:
https://www.facebook.com/allinpartyradi ... 4318478557

Együttműködéseink vannak vállalkozásokkal, kivétel nélkül mindegyik elégedett az üzleti modellel és az eredményekkel:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 664&type=3

A mobilalkalmazást pedig mindkét platformon eddig összesen több mint 47ezren töltötték le, persze lehet kötözködni, hogy oké, hogy letöltötték, de nem is biztos, hogy nem is törölték le a készülékről. Más utakon járunk, vagy másként csináljuk. Ezeket most nem reklámnak szántam, csak egy picit érzékeltetni szerettem volna, hogy ez kicsit másként megy, igaz korlátozottak a lehetőségek az online és a nem nyereségérdekelt mivoltunkból, de szerintem vállalható.
 #116826  Szerző: noartist
 
Nade Gyerekek...egy netrádióba bepakolni Bárányék Disco Shit-jét? :gülü: Aki akarja,hallgatja az Ozone,vagy a Szolnokfm(illetve bármelyik FM-rádió) streamjén...inkább lenne saját gyártású műsor! :| :roll:
 #116320  Szerző: kukac
 
Az elkapcsolasi faktort nem úgy kell elképzelni hogy szépen hallgatja mindenki a rádiót, aztán egyszer csak jön a csúnya majka es mindenki elmegy addig mást csinálni, majd a majka után visszajönnek. A zenei szerkesztés koncepcionálisan ha mar nem tud folyamatosan 100%-osan tetszeni mindenkinek (ilyen egyébként nincs), akkor legalább lehetőleg ne zavarjon - tehát az eleve kockázatos, a célcsoport számára rosszul tesztelő dalokat a széles hallgatói bázisú rádiók szerkesztéséből eleve ki kell hagyni (az eleve réteg célcsoportra építő rádió más tészta). A célcsoport ugyanis akkor szalad el, ha ezek a kísérleti szarok rossz konstellacioban érkeznek egymás után, két három ilyen jellegű zene, és lesznek akik egy életre megjegyzik hogy szar a zene, ezt pedig nagyon nehéz később helyre hozni. Volt szerencsém pár éve egy akkori kísérleti projektbe betekinténi, ami jópár rádió stream folyamatos figyelésével különféle statisztikákat generált es szépen lehetett látni hogy egy adott dalnál éppen hányan jönnek be es mennyien mennek el (mindezt adott dalnal, több radional is megfigyelve). Tanusagos volt hogy pl. a radio1 akkori kedvence a flo rida - good feeling, vagy a bryan adams - summer of 69' konzekvensen sokkal több embert zavart el, mint amennyit megtarthatott volna (aki adott dalnal odakapcsol még nem tudja hogy ott mi szól éppen, de aki elkapocsol, az tudatosan kapcsol el - kétféle elkapcsoló van, aki egyszerűen mással kezd el foglalkozni és befejezi a hallgatást, és aki egy adott műsorszámra adott reakció végeredményeként kapcsol el - az említett két dalnal egyértelmű volt az összefüggés, más oka nem lehet). Na ezt érdemes lenne minden zenei szerkesztőnek szem előtt tartania - nem magamnak szerkesztek, hanem a célcsoport igényének, es a célcsoport igényével célszerű különféle szondazasokkal folyamatosan tisztában lenni. Tehát egy szerkesztés nem alapulhat kizárólag a szerkesztő fejében a celcsoportra vonatkoztatott feltetelezeseken.
 #116319  Szerző: frekivadasz
 
Itt egy pici félreértés lesz, én csupán egy hallgató vagyok, semmi közöm sem az All In Partyhoz, sem más médiumokhoz. Természetesen semmilyen szinten nem vagyok tisztában a hallgatók összetételét illetően, ezért nem görgettem tovább a gondolatmenetet annál, mint amit tényszerűen láttam. Mindazonáltal ez egyetlen alkalom volt (ma 11:55 és 11:58 között), messzemenő következtetéseket ebből levonni nem lehet. Valószínűleg a 'tények' szóhasználat nem volt megfelelő az előző hozzászólásomban a mindössze egy minta miatt, ezért elnézést kérek.
 #116301  Szerző: kukac
 
és azzal tisztában vagy, pontosan milyen ôsszetételű a stream hallgatóinak csoportja? Mert ha kizárólag azok a hallgatóid, akik a youtubeon is kattingattak rá, akkor érthető hogy nincs visszaesés. Viszont ez azt is jelent(het)i, hogy összetételében kizárólag ez a szűk célcsoport hallgat és más nem. Minél idősebb korcsoportot is be akarsz vonni a hallgatoid körébe, annál inkább nem lesz helye pl. Majkanak a zenei szerkesztesben. de ha ez így neked pont jo, kizárólag 10-20 éves hallgatóknak kivansz műsort készíteni, akkor pont ilyeneket kell tolni, a mizu-val és egyéb zenei extremitasokkal egyetemben. A lényeg nem a minőség, hanem a frissesseg legyen. Viszont pont ezt a celcsoportot a legnehezebb feladat már a radio mellett tartani, a hagyomanyos rádiós technikák egyre inkább nem kötik le ezt a korosztályt, se a majka se senki - ő a youtubeon fog klattyingatni minden elsőre érdekesnek tűnő zeneipari hulladékra, kuldozgeti a linkeket a haveroknak, hamis nezettseget generalva ezzel (a kattintas nem azonos a tetszéssel, aki kattint meg nem venne lemezt is). Ami a youtubeon eredmeny, a rádióban meg simán bukhat. Uffff...
 #116298  Szerző: frekivadasz
 
Őszintén megvallva én is arra számítottam, hogy Majka közben csökken a hallgatószám, és majd jól beírhatom (mivel én se csípem), hogy igen, ez bizony elkapcsolási faktor, de a tények nem ezt mutatják. A 192kbit/s -os stream shoutcast oldalát figyelve, és időnként ráfrissítve nem történt változás.
 #116204  Szerző: kukac
 
Nyilván, mivel a magyar rádiósok annyira ostobák, hogy nem figyelik se a nyugati zenei trendet, se a konkurenciát, se pedig a saját hallgatóik igényeit. Szerinted.
 #116197  Szerző: PooLee
 
A magyar rádiósoknak még fel kell nőni ehhez... addig meg az emberek 80%-ának marad az mp3 lejátszó, YouTube, Deezer, stb. A legnagyobb baj szerintem az, hogy mire észbekapnak a rádiósok, már valószínűleg túl késő lesz, mert nem fognak visszapártolni. Mindenesetre jó alternatívát jelent még több tucat külföldi adó, 20 év múlva talán mi is eljutunk oda, ahová máshol már 3-4 éve sikerült (ez alapján lehet, hogy itt is csak 16 évet kell már várni).
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9