RADIOSITE Fórum

  • Best FM - Nyíregyháza - 103.9 MHz

 #120128  Szerző: Tams22
 
Amikor elkezdődött a több napos áramszünet (03.14) egyedül a Retró tartotta a lelket a hallgatókban!
Szinte 15-20 percenként olvasták be a legfrissebb infókat hogy hol mikorra várható újra áramellátás!

Bezzeg a Sunshine-ban ebből is csak viccet csináltak!!! Erről ennyit!
 #120125  Szerző: kukac
 
@Redfox8w: "@kukac: Ha valaminél a többi csak rosszabb, akkor azt
hogy nevezzük?"
- Kőzépszar.. őőőő... Középszer'? :)

"Lehet a legkevésbé rossz, de akár
hívhatjuk legjobbnak is (hiszen minden más rosszabb),
nézőpont kérdése."
- pontosan. Ezert ne tulajdonítsunk önmagában ennek a parameternek túl nagy jelentőséget.

"A Petőfi idézetet pedig nem értem hogy jön ide?"
- hat hogy pont ide illik, jól illusztrálja azt a helyzetet amit felvázoltál :)

"Nyíregyházán több is van: Sunshine FM, Rádió Pont 1."
- na például ez hogy jön ide?

"A többire pedig írtam, hogy szubjektív."
- én is, úgyhogy kérem az esküdteket hogy a tanú szubjektív véleményét az ügy szempontjából releváns döntéshozatalnál ne vegyék figyelembe!...

izé.. mit is kezdtél eredetileg fejtegetni? :)
 #120116  Szerző: Redfox81
 
@kukac: Ha valaminél a többi csak rosszabb, akkor azt hogy nevezzük? Lehet a legkevésbé rossz, de akár hívhatjuk legjobbnak is (hiszen minden más rosszabb), nézőpont kérdése.
A Petőfi idézetet pedig nem értem hogy jön ide? Nyíregyházán több is van: Sunshine FM, Rádió Pont 1.
A többire pedig írtam, hogy szubjektív.
 #120075  Szerző: kukac
 
@Redfox81: "viszont ennek ellenére is
a leghosszabb ideig hallgatott helyi rádió (felmérés),
tehát mégsem annyira zavar(hat)ja a hallgatókat,
ennyi ."
- ebből csak az következik hogy a többi ennél rosszabb, semmi több (az végképp nem, amit probalsz belemagyarazni)(ajánlott irodalom: Petőfi: A helység kalapacsa: "Látogatá õt
Az egész falu népe
Olly szorgalmatosan;
Elannyira, hogy
Be se’ nézett más kocsmába...
Az igaz, más kocsma nem is volt
A faluban."
 #120042  Szerző: Redfox81
 
Alapjába véve egyetértünk, nem állítottam, hogy ez nem hiba (szerintem is az), viszont ennek ellenére is a leghosszabb ideig hallgatott helyi rádió (felmérés), tehát mégsem annyira zavar(hat)ja a hallgatókat, ennyi ;).

Szóval ennyit a hibáiról, ami viszont tetszik benne (szigorúan szubjektíven):

- Kifejezetten tetszik, hogy zeneileg nem egysíkú, jól eltalálták a régi zene/új zene arányt és viszonylag gyorsan sikerül rotációba tenni az újdonságokat.

- Ha egy magyar előadó/csapat magyar és angol verziót is készít egy dalból, akkor a legtöbb helyen csak a magyart adják (arány javítása), itt mindkét verzió megy

- A műsorvezetők nagyon jók, nem érezni azt, hogy csak azért beszélnek, hogy rendben legyen a szöveg-zene arány.

- A műsorok is el vannak találva

- A szignálpark szintén jó, illik a rádióhoz, ráadásul mire unalmassá válna frissítenek rajta

- A kívánságműsorok (Like, Esti Kiwi, Kiwi Weekend) nem keltenek olyan kamu hatást, mint a legtöbb rádióban

- Jelen vannak Nyíregyháza életében

Tehát összességében rendben van, nálam abszolút kedvenc a hibái ellenére is :yes:.
 #120026  Szerző: kukac
 
Redfox81 írta:@kukac: (de szép ez így leírva :D). Természetesen nem azt akartam kihozni ebből, hogy ez így jó (nem az), hanem azt, hogy jóval kevésbé zavaró egy átlag hallgatónak, mint nektek szakmabelieknek, főleg ha nem hirtelen egymás után következnek, hanem van egy félperces megszólalás a kettő között. Legtöbben háttérrádióznak, nem igazán figyelnek fel rá, míg át nem lépi az ingerküszöböt és ez a felmérések alapján nem történt meg.

@mimi: Sajnos értem, hogy miért van így. A híreken már régóta megfigyelhető (ahogy sok más rádiónál is), viszont ez már legalábbis nálam a "túl sok" kategóriába tartozik.
amikor rádiózom, én vagyok maga a megtestesült átlaghallgató, nincs olyan hogy szakmai, vagy hallgatói fül - valami vagy jó vagy nem, ha a háttérrádiózó leszarja, az azért van mert nem hallja, nem azért mert jó.
azt pedig egyébként is érdemes tisztázni hogy kinek készítik a műsort, feltételezem hogy aktív hallgatóságnak (mert ha nem, ha 'úgy se hallgatják', akkor meg mi a francot görcsölnek vele?!)
 #120018  Szerző: Redfox81
 
@kukac: (de szép ez így leírva :D). Természetesen nem azt akartam kihozni ebből, hogy ez így jó (nem az), hanem azt, hogy jóval kevésbé zavaró egy átlag hallgatónak, mint nektek szakmabelieknek, főleg ha nem hirtelen egymás után következnek, hanem van egy félperces megszólalás a kettő között. Legtöbben háttérrádióznak, nem igazán figyelnek fel rá, míg át nem lépi az ingerküszöböt és ez a felmérések alapján nem történt meg.

@mimi: Sajnos értem, hogy miért van így. A híreken már régóta megfigyelhető (ahogy sok más rádiónál is), viszont ez már legalábbis nálam a "túl sok" kategóriába tartozik.
 #120014  Szerző: mimi
 
Redfox81 írta:Ami az utóbbi időben viszont számomra sokkal zavaróbb, az a szaporodó "közszolgálati" műsorblokkok aránya . Hétköznaponként van egy Hajnali beszélgetések című műsor 4-5 óráig: Politika, vallás, helyi értékek... . Ez még rendben is lenne, bár nem éppen kellemes erre ébredni, de gondolhatnánk, hogy ezzel letudják a kötelező közszolgálatot. De nem, az utóbbi időben már napközben is sikerül (hétfőn, szerdán és pénteken) megszakítaniuk a műsort pár perces riportokkal a közigazgatás átalakításáról, természetesen "minden nagyon szép, minden nagyon jó" stílusban.

Az ilyen műsorelemek szerintem nem igazán illenek egy zenei kereskedelmi rádió műsorába, és előbb elkapcsol miattuk Manci néni, mint az említett zenei ugrások miatt. Ráadásul pár ilyen riport meghallgatása után tényleg szüksége lesz a nyugtatókra. :D
szokj hozzá. nem azért adják, mert valakinek ez a mániája, hanem mert szükség van arra a pénzre, amit kormányzati/önkormányzati szervek kifizetnek érte. azok meg ezen a pénzen veszik meg az adott médiumok hallgatását/szimpátiáját.
szegeden például egy egész hírportál néz ki úgy, hogy csak önkormányzati cégek és a kormányhivatal hirdetéseivel van tele, de egészen elképesztő módon. dinnyevásár a piacon, tisztaság a szakmánk - intézménytakarító kft., jóga a sportcsarnokban, menetrend és információk a közlekedési társaság honlapján, garzonlakások fiataloknak az ingatlankezelőtől, időjárásjelentés a hőszolgáltató támogatásával. cserébe ki se látszanak a párt seggéből.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 19