RADIOSITE Fórum

  • RiseFM - Balaton - 98.9 MHz

 #137303  Szerző: roxyfun
 
Sziasztok
Tudtok valami olyan oldalt ahol találok kizárólag Rise zenéket 2008-2010 közötti időszakból?
 #130532  Szerző: Butters
 
whoisthere írta:Ma este hallgattam a Music FM-et. Eszembe jutott, hogy ha Rise hozzáértői (kreatívok) odatették volna magukat, legalább csak egy kicsit, még mindig zúghatna.
Ha nincs pénz üzemeltetni, akkor lehetsz akármilyen kreatív...
 #130510  Szerző: whoisthere
 
Ma este hallgattam a Music FM-et. Eszembe jutott, hogy ha Rise hozzáértői (kreatívok) odatették volna magukat, legalább csak egy kicsit, még mindig zúghatna.
 #130338  Szerző: noartist
 
Lehet itt igényekről (sőt,igénytelenségekről is) vitatkozni,de erre is lenne igény-itthon is.
 #130314  Szerző: kukac
 
Igen, az igenyes-jelzo egyfajta fokmeroje valaminek, amit erdemes nem csak egy kis szegmenset tekintve, hanem globalisan vizsgalni. Szubjektiv es relativ, eppen ezert nem erdemes vitazni rajta. Ami a viszont feltunt nekem az az, hogy egy olyan szuk szegmensre hasznalod ezt a kifejezest, amire alapvetoen nem szokas, mert kellokeppen hulyen hangzik, nem beszelunk igenyessegrol egy olyan mufajon belul ami az olcso, hatasvadasz szorakoztatasra epit (pl. ponyvaregenyek, vursli, kocsmai darts bajnoksag es meg sorolhatnam napestig). Hallottal mar pl. igenyes cellovolderol, chipendale showrol, vagy lakodalmas rockrol? Nezopont kerdese, persze akinek nincs ralatasa csak a bekaperspektiva, annak ez mind lehet akar igenyes is (ez a szubjektum), de en nem ilyen kontextusban hasznalom ezt a kifejezest. De ha neked ez az igenyes, hat akkor legyen ez a te igenyed...
 #130308  Szerző: asimov
 
Üdv!
Ha már jazz: ami koncert vagy előadás felbukkan kis üdülővárosomban (és éppen nem vagyok dolgozóban) azon mindegyiken ott vagyok. Ha klasszikus, ha nem az. Legutóbb egy 4 tagú banda lépett itt fel és lenyűgőző produkciót mutattak be: előadtak tempós, táncolós, és lassú "háttérzenés" számokat is és az egész műsor, összeségében is teljesen rendben volt.
Szervezett kirándulás keretében, egy operaelőadás főpróbájára és a színpad mögé (és alá is) ellátogathattam. Megnézhettünk, kipróbálhattunk néhány szinpadi vizuális effektet is (akna, füst, világítás) illetve ezek összehangolását. (Azóta a nap óta mélységesen tisztelem azt a sok háttérben dolgozó embert, akiknek a hibátlan munkája alapfeltétel egy színielőadás létrejöttéhez.)

Mind a jazz, mind az opera tartalmas, igényes zene, illetve műfaj. Azonban, egy zárt csoport számára lehet igényes egy kis darabszámban gyártott ajándékceruza vagy kitűző is úgy, hogy másik X ezer ember meg rá sem bírna nézni arra a ceruzára vagy kitűzőre.
Az "igényes" egy melléknév, amellyel általában az aprólékos, minőségi kidolgozásra, végrehajtásra utalunk, de emellett egy egyén vagy csoport véleményét is kifejezheti egy tárgyról, stílusról vagy bármiről és ilyenformán szubjektív. Magyarul: amit az egyik (csoport) igényesnek tart, azt a másik (csoport) lehet, hogy pillantásra sem méltatja és viszont, mert egyik "X"-et tartja igényesnek, míg a másik meg "Y"-t.
Mivel szubjektív dologról beszélünk, ezért a house műfajon belűl, miért ne lehetne egy szám igényes (vagy éppen vacak) a rajongók számára?
kukac írta:Megegyszer mondom, igenyekrol, izlesrol nem vitazunk, mert folosleges. Azert pedig mert valamit sokan csinalnak, meg nem igazol semmit, csak hogy sok embernek egyforman igenye van ra (aztan hogy az most jo vagy nem, az mas kerdes). Az hogy hallgatsz mast is mellette, orvendetes, bar mufajat tekintve meg mindig csak a konnyuzene szuk (abbol is a slageres, konnyen felfoghato) szegmense. Nehez ugy zenerol beszelgetni, nehez ugy elmagyarazni hogy mi a kulonbseg egy operamufaj, egy klasszikus jazz, es egy karnyujtogatos technobuli, mulatos popzene, vagy dankoradios giccsparade kozott annak aki csak az utobbi perspektivajabol szemlelodik. A tobbsegnek bizony nincs is erre igenye. Pontosabban csak erre van igenye. csak akkor ne beszeljunk igenyessegrol, ha az igenyesseg hatara a beka seggevel van egy sikban...
 #130299  Szerző: kukac
 
@snake: "Ha én személyeskedek, akkor te
általánosítasz."- a ketto kozott ugyan nem latok erdemi osszefuggest - neked addig tart az ervelesi technikad hogy ha valakivel nem ertesz egyet, akkor leseggfejezed. Ez lehet egyfajta altalanositas. Viszont ha en szerinted altalanositok, akkor aruld mar el hogy mihez kepest?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 470