RADIOSITE Fórum

  • Rádió 1

 #179469  Szerző: noartist
 
Sakál írta: 2018.10.05. 08:32 (amit csak az nem ismer három hónapja, aki a Holdon él)
Köszönik a javaslatot, már mérik a frekvenciákiat ott is. :P
 #179458  Szerző: Wolfman
 
Sakál írta: 2018.10.05. 08:32(amit csak az nem ismer három hónapja, aki a Holdon él)
lol, én sem ismertem, bár én tudatosan kerülöm ezeket a zenéket
 #179454  Szerző: Sakál
 
Csak szerintem vérciki David Guetta - Like I Do-t vagy Clean Bandit - Solo-t (amit csak az nem ismer három hónapja, aki a Holdon él) igazi Rádió 1-es újdonságként meg a jövő nagy slágereként konferálni október elején? Attis?
 #179451  Szerző: mihalylovics
 
Glenn írta: 2018.10.03. 16:31 M2: Göd után nulla.
Ezzel vitatkoznék, nekem kocsiban Vác után is viszonylag jól jön. Sőt, Vácon egy ismerős még lakáson belül is hallgatja, tehát Észak felé viszonylag jó ez a 96.4, csak az a baj, hogy más irányba szinte egyáltalán nem.
 #179446  Szerző: tisztelettudo
 
Egyébként vannak még közepes frekik a gerincadókról talonban. Azt is megpályáztathatnák, valamit csak javítana. Kékes, Kabhegy, Tokaj, Pécsre is van, olyan 1 kilowattosak, azaz nem rokkannának bele.

Talán Kovi02 szokta ezeket tudni.
 #179444  Szerző: Glenn
 
tisztelettudo írta: 2018.10.03. 17:06Kicsit kötözködnék még: a Petőfi és a Retro nekem átvált Budapesten több helyen is a kékesire, hiszen néhány utcában elég rossz az OMK vétele a hegyek közt, pár kilométerre az adótól... ahogy mondod, a Rádió1 sem tökéletes, de nem sokkal rosszabb városon belül(!), mint az országosok.
Na, éppen ettől országos egy hálózat, hogy a helyi frekiről is át tud váltani egy még jobbra. A Rádió 1 helyi frekije gyengécske és nincs hova váltani.
Mindegy, kétségtelen, hogy más lehetőség újabb hálózatra nincs, mint sok kis helyi adó összekapcsolása. Ez van.
 #179434  Szerző: Tomi76
 
tisztelettudo írta: A dabasi 93.4-et most írták ki, ha el tudják vinni, Szegedig hibátlan lesz.
Ennyire biztos, hogy a Rádió Dabas is megszűnik?
 #179429  Szerző: tisztelettudo
 
Akkor szerintem full elbeszéltünk egymás mellett, mert én arról beszéltem, amikor van vétel, és nem arról, amikor tökéletes. Ha azt nézzük, ahol tökéletes (vehetjük alapnak az NMHH kalkulációt), akkor az valóban 33-35%-os lakossági lefedettség, ha azt, ahol egy átlagos vevővel hallgathatóan fogható (kompromisszumokkal), akkor az jóval nagyobb, talán több is, mint 50%.

A hirdetőket azonban a több mint 50-el már meg lehet győzni, ha jó a sales. A trükk itt van. A Music FM nem mondhatja magáról, hogy az ország felén szól, azt nem hiszi el senki, de ha a hirdető elé tolod a radio1.hu-n is kint lévő térképet, rögtön elhiszik, hogy országos a rádió. Sajnos ez ilyen, marketing...

Kicsit kötözködnék még: a Petőfi és a Retro nekem átvált Budapesten több helyen is a kékesire, hiszen néhány utcában elég rossz az OMK vétele a hegyek közt, pár kilométerre az adótól... ahogy mondod, a Rádió1 sem tökéletes, de nem sokkal rosszabb városon belül(!), mint az országosok.

Az ország útjait járva egyébként a Bartók is rém rossz, persze ott a zenei tematika miatt "jobban hallatszanak" a vételi zavarok.

Nekem az M1-esről, M7-esről, M3-asról és az M6-osról, valamint az M5-ösről van friss tapasztalatom:
- Az M7-esen Balatonszentgyörgyig csaknem kiváló szokott lenni, de Boglár után már csak itt-ott sztereó. Ettől még szól, hallgatható. A keszthelyivel és kanizsaival majd talán el fog szólni az országhatárig is. Érd és Fehérvár közt amúgy én nem éreztem problémásnak a vételt a pályán, amióta a 94.5-re költöztek, de ha mégis az, majd biztos megoldja a 90.4-es velencei-tavi freki.
- Az M3-ason hétfő óta végig tökéletes, ezt teszteltem.
- M6 végig tökéletes
- M5-ösön kb Dabasig jó, utána Kecskemétig semmi, ott már szól a 91.1. A dabasi 93.4-et most írták ki, ha el tudják vinni, Szegedig hibátlan lesz.

Az M1-esen jelenleg aláírom, valóban értékelhetetlen, de szerintem a velencei 90.4 és a tatabányai 96.7 valamit orvosolni fog arra is, ezt tippelem. Már a 94.5 is javít valamit Bicske körül (magától átugrik rá). Jelezném: a budaörsi 104.8 pályázat alatt van, az Herceghalomig kiváló.

Abban igazad van, hogy az, hogy nincsenek szinkronban az adók, menet közben totál élvezhetetlenné teszi az adást. Legalább akkor "késessék" meg a 96.4-et is, ha már a vidékieket nem tudják szintre hozni...

Utóbbi valóban egy kínos probléma, ilyenről még nem is hallottam, a külföldi hálózatos rádióknál sincs ilyen (pl Kronehit), de a régi Rádió 1 networkben se volt.
 #179425  Szerző: Glenn
 
tisztelettudo írta: 2018.10.02. 21:14 Szerintem az autopályák és fontosabb főutak mentén egész jól fogható már a Rádió 1, ahol meg nem, ott pályázat alatt van valami freki.
M1: Budaörstől Komáromig nulla. (a tatabányai freki csak rövid szakaszon fog segíteni)
M2: Göd után nulla. (a gödi freki kicsivel Vác utánig segíthet)
M3: Gödöllő és Gyöngyös között nulla. (itt a hatvani és gyöngyösi freki megoldás lesz)
M4: szakaszosan nulla, pl. Cegléd előtt és Szolnok után.
M5: Kecskemét környékén nulla.
M6: ez valóban le van fedve és jó, ha eltekintünk az adók egymáshoz képesti csúszásától.
M7: Érdtől majdnem a Velencei tóig nulla, aztán Boglártól a határig ugyanez.
M8: Fehérvár után pár tíz kilométerrel vége, jó órán keresztül nincs vétel egészen Szombathely közeléig.
Ezek csak az autópályák és gyorsforgalmi utak, egyéb főutakon sem jobb a helyzet. Szerintem ez így kevés, pláne, hogy sok helyen nem vált az AF sem. De ha vált, abban sincs köszönet, mivel többnyire az adók nincsenek szinkronban. Ez szerintem a Retrónál és a Petőfinél inkább működik.
tisztelettudo írta:Én is sokat járok Budapesten, illetve az egész országban, de nem tapasztaltam még városon belül hallgathatatlannak sehol sem a 96.4-et. Az agglomeráció más kérdés, de épp a hetekben írnak ki egy csomó frekit, köztük a törökbálinti és gödit, azzal lehet javítani az ügyön, ha akarják.
Nem hallgathatatlan, de nem is az az elvárás, hogy "hallgatható" legyen, hanem hogy tisztán szóljon sztereóban. Ez az, ami nem teljesül, ellentétben a valóban országos rádiók adóival. Attól meg a jóisten (vagy pártunk és kormányunk) mentsen meg, hogy erre elherdálják az agglomerációs frekiket.
tisztelettudo írta:Nekem a balatoni freki nagyobbat szól az általad leírtnál, de persze autóban néztem.
Ez igaz, autóban tényleg megvan a teljes keleti medence, plusz a középső is Boglárig, de a Balcsinál azért nyaranta stabilban is lehet igény a jó vételre. A tihanyi telephely jó, csak kéne oda is pár kW, és hibátlan lenne. Anno a Rise a 98,9-en jobban terített.
 #179421  Szerző: tisztelettudo
 
Szerintem az autopályák és fontosabb főutak mentén egész jól fogható már a Rádió 1, ahol meg nem, ott pályázat alatt van valami freki.

Nem számít meddőszórásnak egy forgalmas út sem, csakis erdők, mezők, ahol senki se jár. :) Súlyos pénzbe kerül a ténylegesen országos hálózat fenntartása, és nagyrésze sosem térül meg, könnyebb a szóban forgó módon nyereségessé tenni a Rádió1-et, meg majd az új hálózatukat is, szemben a Retroval, ami egy igazi pénznyelő lehet.

Én is sokat járok Budapesten, illetve az egész országban, de nem tapasztaltam még városon belül hallgathatatlannak sehol sem a 96.4-et. Az agglomeráció más kérdés, de épp a hetekben írnak ki egy csomó frekit, köztük a törökbálinti és gödit, azzal lehet javítani az ügyön, ha akarják.

Nekem a balatoni freki nagyobbat szól az általad leírtnál, de persze autóban néztem.
  • 1
  • 490
  • 491
  • 492
  • 493
  • 494
  • 986