RADIOSITE Fórum

  • Rádió 1

 #182618  Szerző: Sakál
 
shadoe írta: 2019.04.11. 20:49 A budapesti tartalmakról jutott eszembe, hogy zenei kínálatban is ugyanez van. Egy az egyben nyomják azokat a zenéket, amiket a két országos-fél-országos diktál, és véletlenül se kreatívak zeneileg ill. raknának be a két "nagynál" nem játszott számokat. Most futottam át a Mahasz Rádiós Top 40 listáját, egy az egyben visszaköszönnek a Petőfi és a Rádió 1 playlistjei, a helyi adók egy atomnyi változatosságot nem képesek zeneileg felmutatni a két "mákvirághoz" képest.
A Mahasz Rádiós top 40 súlyozott lista, a nagyok által játszott zenék több pontot kapnak, az Editor's choice-on indulnak egyforma eséllyel a helyiek által játszott zenék.
 #182615  Szerző: shadoe
 
A budapesti tartalmakról jutott eszembe, hogy zenei kínálatban is ugyanez van. Egy az egyben nyomják azokat a zenéket, amiket a két országos-fél-országos diktál, és véletlenül se kreatívak zeneileg ill. raknának be a két "nagynál" nem játszott számokat. Most futottam át a Mahasz Rádiós Top 40 listáját, egy az egyben visszaköszönnek a Petőfi és a Rádió 1 playlistjei, a helyi adók egy atomnyi változatosságot nem képesek zeneileg felmutatni a két "mákvirághoz" képest.
 #182607  Szerző: Rebroadcaster
 
Az előző hozzászólásra szeretnék reagálni. Én is sokszor leírtam azt, hogy a rádiózás képtelen a megújulásra. Nagyjából ezt már a laikus hallgató is látja, hogy miért. Azon csodálkozom, hogy van még olyan ember akinél megmaradt a varázs. A rádiózás varázsa.

Nem kellene feltalálni a spanyolviaszt, egyszerűen csak oda kellene figyelni a hallgatókra. Régebben egy kisváros rádiója együtt lélegzett a településsel. Az emberek 15-20 éve még imádták a helyi hangokat, a tartalmas műsorokat. Örültek, ha betelefonálhattak és beszélgethettek, fórumozhattak. Én is örültem. Akik esetleg maradtak abból az időből műsorvezetőként vagy hírszerkesztőként egy-egy helyi rádióban, vagy műsorablakban hallhatóan két kézzel kapaszkodnak a székükben - mindegy mi volt régen. Beálltak a sorba. (Elnézést ha valakit megbántottam, de ez van!) Nincs ezzel semmi baj mert élni kell valamiből.

Most az egész ország nagyon kevés kivétellel mindent Budapestről kap, a helyi tartalmat meg hagyjuk mert igazából arra is fentről jön az ukáz. Addig amíg ez nem változik örüljenek a központi rádiók, hogy van hallgatójuk. Egyszer biztos változni fog ez . Kérdés, hogy mikor? Ez időtlen időkig nem fog így maradni.
 #182584  Szerző: Chucky
 
shadoe írta: 2019.04.09. 22:11 Azért azzal a gondolattal érdemes lenne eljátszani, hogy mondjuk fordítsuk le a Rádió 1 szerkesztési elvét a mi rádiós fórumunkra. Alkalmazzuk azt az elvet itt is. Megmondjam, milyen lenne a fórum? Dögunalmas, ugyanolyan egyen-véleményekkel, és mindegyikőnk ugyanazt szajkózná ugyanazokkal a szavakkal, és mindenben egyet is értenénk, új gondolatokat pedig már nem is hoznánk, csak a véleményeink jelennének meg más sorrendben.
Igazából a fórum is ilyen, ha jól megnézed:
Vannak a laikus hallgatók, akik rendszeresen felvetik, hogy unalmas egyik-másik rádió, lejárt zenékkel stb.
Majd jön a rádiózással valamilyen formában foglalkozó gárda, hogy szakmailag jól össze van rakva a kritizált rádió, és ne akarjuk mi laikusok feltalálni a spanyolviaszt.:)
 #182579  Szerző: shadoe
 
Azért azzal a gondolattal érdemes lenne eljátszani, hogy mondjuk fordítsuk le a Rádió 1 szerkesztési elvét a mi rádiós fórumunkra. Alkalmazzuk azt az elvet itt is. Megmondjam, milyen lenne a fórum? Dögunalmas, ugyanolyan egyen-véleményekkel, és mindegyikőnk ugyanazt szajkózná ugyanazokkal a szavakkal, és mindenben egyet is értenénk, új gondolatokat pedig már nem is hoznánk, csak a véleményeink jelennének meg más sorrendben. Ha gondolatgazdag, tartalmas, érvekkel és ellenérvekkel, cáfolatokkal és egyetértésekkel ill. új gondolatokkal és ötletekkel teli fórumot szeretnétek olvasni, akkor ezt már senki se olvasná, csak az, aki kizárólag a bólogatásra kíváncsi. Na, ez ma a Rádió 1. Így már remélem, érthetőbb a problémám.
 #182572  Szerző: Kovi02
 
zakopanendre írta: 2019.04.09. 12:05 A fórum egyik legaktívabb témája a Rádió 1, és itt jóval több a kritikus hang, mint más, akár helyi rádióknál, ahol jóval több az irritáló jelenség.

Ha napi 15 percet hallgatod az R1-et, akkor tökéletesen hozza azt, amit várnak tőle. Egy kis ez, egy kis az, egy kis amaz. Kicsit új, kicsit a fiatalságom, kicsit a közelmúltam. Kiszállok a kocsiból és dúdolok valamit, s utána jó érzéssel gondolok az állomásra. Nem úgy, mint mondjuk egy kisebb-nagyobb helyi rádió figyelése után, ahol a magyar zenei kvóta és a zenei szerkesztés logikája miatt olyan élményeket tapasztalok, amitől besápadok. Szerintem az, hogy nem tudunk túllendülni a zenei paletta minősítésén, az eléggé nyomasztó - egyebek mellett más helyi rádiók is kapjanak akkor ilyen mértékű kritikákat. :) Még egy dolog. Jellemzője a magyar rádiós piacnak az új zenékkel való merész kísérletezés? Egyáltalán a merészség, a vagányság és a kísérletezés? Ha a válasz nem, akkor miért éppen az R1-en verjük le a port?
Pl. a Koronafm100, a Rádió 88,a Rádió Most vagy éppen az Aktív playlistjeit nézve(mondjuk itt a dolog meg is áll),de itthon is vannak jobb zenei szerkesztésű rádiók,amelyek a Rádió 1 nél bőven frissebbek,sokkal változatosabbak és nincs tele napközben magyar zenékkel.
A Rádió 1-től amúgy mit várunk,amit annyira tökéletesen hoz? Évek óta ugyanazok a zenék mennek rotációban,szerintem 2019-es megjelenés(de 2018-as se nagyon) nincs a rotációban.

Armin Van Buuren - Blah Blah Blah c. száma szerintem sem illik heavy rotationba,de esti sávban,vagy éppen mixben bőven elmegy. Ha egy dance rádió lenne,vagy pop-dance(pl. Europa2 vagy Kronehit jelleggel),akkor bőven elférne.
Ugyanez van Nora En Pure- Tears In Your Eyes -el , ami 2017(!!) szerintem legjobb deep house száma, fogták és berakták rotációba(és a mai napig 4-5 ször lemegy naponta). Ez a playlistből teljesen kilóg,miközben ennél bőven népszerűbb popzenék teljesen kimaradtak az R1-ről.
(nekem mai napig is ez az egyik kedvenc számom,de ehhez az is kell,hogy R1-t egyáltalán ne hallgassak)

Amíg viszont nincs sehol versenytárs(1-2 kivétellel),addig úgysem lesz változás szerintem,hiszen így is hallgatottak.
 #182571  Szerző: zakopanendre
 
A fórum egyik legaktívabb témája a Rádió 1, és itt jóval több a kritikus hang, mint más, akár helyi rádióknál, ahol jóval több az irritáló jelenség.

Ha napi 15 percet hallgatod az R1-et, akkor tökéletesen hozza azt, amit várnak tőle. Egy kis ez, egy kis az, egy kis amaz. Kicsit új, kicsit a fiatalságom, kicsit a közelmúltam. Kiszállok a kocsiból és dúdolok valamit, s utána jó érzéssel gondolok az állomásra. Nem úgy, mint mondjuk egy kisebb-nagyobb helyi rádió figyelése után, ahol a magyar zenei kvóta és a zenei szerkesztés logikája miatt olyan élményeket tapasztalok, amitől besápadok. Szerintem az, hogy nem tudunk túllendülni a zenei paletta minősítésén, az eléggé nyomasztó - egyebek mellett más helyi rádiók is kapjanak akkor ilyen mértékű kritikákat. :) Még egy dolog. Jellemzője a magyar rádiós piacnak az új zenékkel való merész kísérletezés? Egyáltalán a merészség, a vagányság és a kísérletezés? Ha a válasz nem, akkor miért éppen az R1-en verjük le a port?
 #182567  Szerző: ksimiglai
 
Nállam is leveri a biztosítékot a Bla Bla Bla :)
 #182566  Szerző: shadoe
 
Ugyan egy másik fórumban egy ideje már tárgyalgatjuk, de ide is kívánkozik: az ominózus "Blah Blah Blahról" van szó. Ez a szám mindent elmond a Rádió 1-ről, a totális inkompetencia, a hozzá nem értés, a zenei szerkesztés csődje. De miért is? Az egyik ok, Armin Van Buurennek az összes többi száma jól sikerült, szerintem igényes és trendi popzene (Therapy, Sex Love and Water, stb.). Erre nekiáll a Rádió 1, és nyomja éjjel-nappal a legvacakabbra sikerült számát, miközben a többit, ami legalább színvonalas, egyáltalán nem játszotta. A másik ok, ez az egyetlen olyan szám, ami még újnak számít, ha nem is vadonatújnak, és napi rotációban van. Vagyis képes kiválasztani a Rádió 1 az egyetlen olyan újnak mondható felvételt, ami szerintem ott van az év 5 legsilányabb zenéje közt. Más újat meg nem játszik napközben. Gratula.
 #182562  Szerző: asr27
 
DRoland írta: 2019.04.04. 18:18
Én a 95,8 - 99,4 - 95,6 körül mozgok Zalában, de ezek nincsenek elcsúszva egymáshoz képest
99.4 és a 95.6 között van kb 10-15 másodperces eltérés és a 99.4 jóval csúnyábban és kissé hallkabban is szól.
Hollád és Galambok közt igencsak zavaró a 7-es úton, oda-vissza váltogat az autórádió.
Ráadásul ma délelőtt a 99.4-et hallgatva, egyszer csak jóval gyengébb lett az adó, mint előtte. De ez már nem a kocsiban, hanem bent az épületben, egy konyhai rádión tapasztalva írom.
  • 1
  • 446
  • 447
  • 448
  • 449
  • 450
  • 987