RADIOSITE Fórum

  • 89.5 Music Fm

 #183286  Szerző: tomee
 
zoLee írta:Ha valaki a jövőben dance rádiót akar indítani, a leendő tulaj helyében 3 neven gondolkodnék: Music FM (megvenni a jogot az Anikótól), Radio Face, vagy Rise FM (annak is van bő 200ezres fb követője).
Esetleg a mostanàban sűrűn emlegetett Roxy Rádió, a nosztalgiafaktor miatt.
Hát azért ez a "leendő tulaj" nagyjából évek óta ugyanazon érdekeltségi kört takarja, ha új rádiók elindításáról van szó a fővárosban. A Roxy védjegy meg náluk van már három éve. Tehát, ha lenne is valami, valószínűleg tőlük indulna el, és nem költenének feleslegesen más brand-ek felvásárlására.

(Bár nekem még olyasmi is rémlik, mert volt itt ilyenről is szó, hogy alapvetően Roxy volt az elképzelés, de aztán sikerült a R1 brand-et megvenni, és mivel alapvetően nagyobb ismertséggel rendelkezett országosan, így ezt valósították meg.)
 #183274  Szerző: robert11
 
Vagy abban bízik, hogy még valaha visszatér a rádió.
A rádió1 face oldala sem szűnt meg emlékszem sokat trollkodtak ott páran kamu emberkék évekig és tessék visszatért a rádió szóval még ez is meglehet.
 #183187  Szerző: zoLee
 
A Music FM facebook oldala az ország legnagyobb rádiós közössége.
Több, mint 700ezer làjkoló, követő.
Ennek persze csak egy töredéke aktív, de ìgy is jópár ezer főről beszélünk.
A másik példa a Radio Face oldala.
Az is csaknem 700 ezres, ugyanaz a szitu.

Az oldalak üzemeltetője szerintem arra vár, hogy majdan valaki lecsapjon a névre és "új" FM rádiót indítson. Vagy esetleg netest, mint a Radio Face.
Egy népszerű és aktív Fb oldallal máris könnyebb megszerettetni, befuttatni a rádiót, átvenni 700ezer főt, és szólni hozzájuk, mint nulláról felépíteni valami újat.

A közösségi média iszonyat fontos.
Ha valaki a jövőben dance rádiót akar indítani, a leendő tulaj helyében 3 neven gondolkodnék: Music FM (megvenni a jogot az Anikótól), Radio Face, vagy Rise FM (annak is van bő 200ezres fb követője).
Esetleg a mostanàban sűrűn emlegetett Roxy Rádió, a nosztalgiafaktor miatt.

Bocs, hogy hosszú voltam :)
 #183170  Szerző: frekivadasz
 
Unalomból? Kreatív emberekre nem jellemző az unalom. Inkább nosztalgiából, vagy elhivatottságból. Persze más is állhat a háttérben. Kérdezd meg tőle, aztán vagy válaszol, vagy nem, vagy igazat mond, vagy nem :)
 #183168  Szerző: Dani
 
Annak mi értelme van, hogy a MusicFM a Facebook oldalán most is napi rendszerességgel új postokat rak ki? Készülnek esetleg még valamire, vagy ezt már csak valaki unalomból csinálja a MusicFM nevében?
 #182968  Szerző: Glenn
 
tomee írta: 2019.05.05. 08:13A mostani 20-as korosztállyal kapcsolatban én azt tudom elképzelni, hogy már nem lehet azzal hülyére venni őket, hogy vadonatújként állítanak be egy olyan zenét, ami már 7 hónapja van fent youtube-on és 200 milliós megtekintésnél tart, hiszen LÁTTA, hogy ott van. Így meg minek is hallgassák, ha pofátlanul az arcukba tolnak egy eleve hamis állítást - nem 2001 van már, mikor simán el volt az ember egy fél vagy 1 éves számmal azzal a tudatban, hogy a "legújabb zenéket" hallgatja.
Na ez az, amit nem értek. Nyilván a rádiók szerkesztői is pontosan tudják ezt, akkor miért nem tesznek ellene? Nem kerülne semmibe sem. :o
Hogy ne offoljam szét a topikot, a Music FM-mel is ugyanez volt a baj, tehát ez magyar probléma. De miééért??? :shock:
 #182966  Szerző: tomee
 
A Rádió1-gyel már 10-15 éve is az volt az egyik legnagyobb baj, hogy folyamatosan kommunikál magáról egy csomó állítást, amik egyszerűen nem igazak, pedig meg van mögöttük a szakmai és anyagi háttér ehhez, így akár még igazak is lehetnének. Viszont az egészből az látszik, hogy "ezeknek minek legyen jobb?", pedig biztos vagyok benne, hogy az ott dolgozó stáb szakmailag naprakész (főleg Fly), mert a régi Roxy-ból és R1-ből már annak idején látszott, hogy tudnak ők, ha akarnak.

A mostani 20-as korosztállyal kapcsolatban én azt tudom elképzelni, hogy már nem lehet azzal hülyére venni őket, hogy vadonatújként állítanak be egy olyan zenét, ami már 7 hónapja van fent youtube-on és 200 milliós megtekintésnél tart, hiszen LÁTTA, hogy ott van. Így meg minek is hallgassák, ha pofátlanul az arcukba tolnak egy eleve hamis állítást - nem 2001 van már, mikor simán el volt az ember egy fél vagy 1 éves számmal azzal a tudatban, hogy a "legújabb zenéket" hallgatja.

Persze, hogy az egészből az jön le nekik hallgatóként, hogy az egész rádió egy annyira elavult és lomha valami, ami még a lépést sem képes tartani a mai világgal, és semmi olyat nem talál benne, ami ne lenne ott spotify-on.
 #182962  Szerző: Dani
 
Arra szeretnék reagálni, hogy mi a baj a Rádió1-el. A Rádió1-el röviden összefoglalva annyi a probléma, hogy évek óta nagy vonalakban ugyanazokat a zenéket játssza, semmi változatosság nincsen. A legszembetűnőbb a nap közben játszott zenei felhozatal, azon kellene változtatniuk a leginkább.
 #182960  Szerző: Glenn
 
Sírjunk együtt! :D
Nekem sem játszik egy rádió sem 80-as évekből italodiszkót, 90-es évekből meg eurodance-t. És akkor hol vannak a rockrajongók érdekei? És a mulatóst kedvelők? Lehetne még sorolni, de ugye ennyi rádió nem fér el FM-en. Vajon miért nincs nálunk DAB?
Egyébként biztos igazatok van, hogy a Rádió 1 nem jó a fiataloknak (én nem tudom ezt megítélni, de szoktam hallgatni), csak akkor elmondhatná egy szakértő (ha maradt volna ezen a fórumon olyan), hogy pl. a Rádió 1 miért nem olyan, amilyennek lennie kéne? Ja, tudom, nincs konkurrencia, csakhogy ez nem magyarázat. A Roxynak sem volt 20 éve és mégis király volt. A Sztár Rádió is egyedüli retro/oldies volt és tökéletes. Nem is beszélve az ős Danubiusról és Rádió 1-ről...
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 565