RADIOSITE Fórum

  • Rádió 1

 #184990  Szerző: RadioFan
 
shadoe írta: 2019.09.12. 20:32 Kereskedelmi és kereskedelmi rádió között pl. annyi a különbség, hogy volt egyszer egy Class Fm, aminek volt egy nagyon jó Top 40-es listája hétvégente. Kovács Áron vezette, akit nagyon bírok, színes, humoros egyéniség. A Class Fm lista óta szerintem jobb nem született, ami hűen tükrözte volna a magyarországi zenei ízlést. Még a magyar számok is meg voltak válogatva, nem úgy, mint a Petőfin. Egyszóval az igényes könnyűzenét kedvelők sem fanyaloghattak. Hetente 3-4 újdonság tuti, hogy volt rajta, és a Number One-ok se bírták 1-2 hétnél tovább. Na most tessék már ezt összehasonlítani a Rádió 1 Top 50-ével. 2-3 éves számok, az ég egy adta világon semmi nem változik rajta. Hány új belépő is van rajta hetente? Színtelen, dögunalmas műsorvezetés. Az egész rádiót minősíti. Ez nem a hazai zenei ízlést tükrözi vissza, hanem az egész Rádió 1 igénytelenségét. És mivel ma olyan valaki is hozzászólt, aki belülről is ismeri egy rádió működését (én csak hallgatóként gondolhatok, kívülről bármit is egy rádióról), én vele értek egyet, minden egyes szavával, nem a bélgáz-szintre lesüllyedt legeslegújabb lehurrogással.
Szívemből szóltál!
A Class 40-t szinte kivétel nélkül, minden héten meghallgattam, még az Abaházi-félét is. Korrekt volt, friss, és nem utolsó sorban szórakoztató. Az R1-esről egyik sem mondható el, valamit odahánynak az alapból halott hétvégi blokkba. Az, hogy még mindig van képük betenni a All Starst és társait, no comment...
Félreértés ne essék, az oké ha napközben nyomják ezeket (úgysem hallgatom) de a toplistának legalább a látszatát megadhatnák azzal, hogy nem pakolják tele 1 évnél régebbi zenékkel.
 #184989  Szerző: shadoe
 
Kereskedelmi és kereskedelmi rádió között pl. annyi a különbség, hogy volt egyszer egy Class Fm, aminek volt egy nagyon jó Top 40-es listája hétvégente. Kovács Áron vezette, akit nagyon bírok, színes, humoros egyéniség. A Class Fm lista óta szerintem jobb nem született, ami hűen tükrözte volna a magyarországi zenei ízlést. Még a magyar számok is meg voltak válogatva, nem úgy, mint a Petőfin. Egyszóval az igényes könnyűzenét kedvelők sem fanyaloghattak. Hetente 3-4 újdonság tuti, hogy volt rajta, és a Number One-ok se bírták 1-2 hétnél tovább. Na most tessék már ezt összehasonlítani a Rádió 1 Top 50-ével. 2-3 éves számok, az ég egy adta világon semmi nem változik rajta. Hány új belépő is van rajta hetente? Színtelen, dögunalmas műsorvezetés. Az egész rádiót minősíti. Ez nem a hazai zenei ízlést tükrözi vissza, hanem az egész Rádió 1 igénytelenségét. És mivel ma olyan valaki is hozzászólt, aki belülről is ismeri egy rádió működését (én csak hallgatóként gondolhatok, kívülről bármit is egy rádióról), én vele értek egyet, minden egyes szavával, nem a bélgáz-szintre lesüllyedt legeslegújabb lehurrogással.
 #184985  Szerző: Glenn
 
Adam írta: 2019.09.12. 16:53 Ez a radio arra céloz, hogy a közönsége napi par órát hallgat rádiót. Es lényegében bármikor is legyen az a par óra, mindig egy adott zenei paletta szóljon.
Ez a lényeg, amihez az is hozzátartozik, hogy egy-két éves zenéket is sűrűn ismétel. :yes:
Adam írta:Akinek nem tetszik hallgassa a Retrot. Azon lehet nincs ismétlés, de bármikor is kapcsolsz oda, a 3.4. Szám valami 70-és évekbeli hallgathatatlan szar lesz ami miatt el kell kapcsolnom.
Ez meg csúnya vélemény volt, mert megint arra célzol vele, hogy csak az a jó, ami neked tetszik, minden más (pl. 70-es évek) szar. :x
 #184984  Szerző: Adam
 
Ez a radio arra céloz, hogy a közönsége napi par órát hallgat rádiót. Es lényegében bármikor is legyen az a par óra, mindig egy adott zenei paletta szóljon.

Lehet ezt szidni, csak nem érdemes. Akinek nem tetszik hallgassa a Retrot. Azon lehet nincs ismétlés, de bármikor is kapcsolsz oda, a 3.4. Szám valami 70-és évekbeli hallgathatatlan szar lesz ami miatt el kell kapcsolnom.

Itt van pl a Best FM. Azon sincs nagyon ismétlés, mert jóval szélesebb zenei palettáról válogat. Viszont engem szét csesz az ideg mikor pl meghallom sz Emberek Forog a földet, és még par hasonlót, amit már a 90es években a Juventuson, Danubiuson, később a Classon is utálatos volt.

Szóval engem nem zavar az ismétlés, és a zenei kínálata is bejön. Félre értés ne essék engem is bosszant, amikor új zeneként konferaljak be ami már 1 éve szól máshol. Illetve az igénytelen RDS beállítások is.
 #184983  Szerző: djlacee
 
Már bocsánat, de ez nagyon formátum függő. A Rádió 1-en vagy a Kronehiten teljesen természetes a napi többszöri ismétlés. Az már más kérdés, hogy milyen zenéket ismételnek...
 #184982  Szerző: Nightman
 
A retrón is előszeretettel promózzák hogy náluk aztán tuti nem megy adásba egy napon belül 2x ugyanaz a dal..
Pedig ők is kereskedelmiek..
Hogy mik vannak..
Nem is értem..
Egyébként egy kisköznek nem is dolga másolni egy kereskedelmi adót,a vállalásai is merőben mások..
De tudod mit?
Ha ettől nyugodtabban alszol,neeeeem,semmihez sincs fingja senkinek ebben az országban,csak Neked!
:lool:
 #184981  Szerző: ksimiglai
 
Jah Én nem vagyok alpári,de fingotok sincs a kerrádiózásról,formatokról,célcsoportokról,stb,ha ezt így ebben a formában leírtad..
 #184980  Szerző: Nightman
 
Hát már bocs,de hadd engedjem meg magamnak azt a luxust,hogy ne süllyedjek ilyen személyeskedő alpári szintre..
Az hogy nálunk egy fél évben egyszer fordult elő ilyen KEZDETBEN,az nem azt tükrözi hogy fingunk se volt hozzá..
Hát már bocs..
Lehet személyeskedni,de én itt ki is szálltam a véleménynyilvánításból.. :yeah:
 #184978  Szerző: ksimiglai
 
Nightman írta: 2019.09.11. 23:37 Mélységesen egyetértek az előttem szóló poszttal!!!
Pár éve egy KISKÖZ!!! rádiónál ténykedtem,és csak egy példa:
Elfogadhatatlan volt,hogy egy dal egy nap 2x menjen!!!
Ha pl adott zene lement du. 3kor,és tudtuk hogy este fél 8-kor is szólnia kellene hisz akkor ment a toplista,a dal meg ugye benne volt,akkor kb szégyelltük magunkat..
Most meg???
Hát már bocs de én ezt nem reklámoznám,mert most 1 perc alatt nyilvánvalóvá tetted,hogy fingotok se volt hozzá..
 #184975  Szerző: Adam
 
Tegnap már újra volt “társadalmi célú hirdetés”, reklám a rádión ...
  • 1
  • 397
  • 398
  • 399
  • 400
  • 401
  • 987