RADIOSITE Fórum

  • Rádió 1

 #185109  Szerző: Adam
 
Nightman írta: 2019.09.18. 21:08 Én már nem szólok semmit,Balázs megtette helyettem reggel..
https://youtu.be/YiUqkujDLdA
14.perctől lesz az érdekesség..
Tán az alanti vitázókat is megnyugtatja picit..
Peace!
Hát inkább ez, mint az Emberek, Rapüllők stb, amit pl a Best FM tol. 😀
Egyébként van igazság benne amit Balázs mond.
 #185106  Szerző: Nightman
 
Én már nem szólok semmit,Balázs megtette helyettem reggel..
https://youtu.be/YiUqkujDLdA
14.perctől lesz az érdekesség..
Tán az alanti vitázókat is megnyugtatja picit..
Peace!
 #185040  Szerző: shadoe
 
A frissességről: a Meduza kivételével egyik általam felsorolt szám sincs fél éves. Nem vadiújak, de a youtube-ra azért messze nem fél éve tették fel. Most néztem utána: ez nem vitatéma, ezek tények, a Ritual pl. friss slágerlistás, nem hinném, hogy a külföldiek több hónappal előzték volna be az R1-et ez ügyben. 2: Jóindulat-rosszindulat: az első kommentemet pont jóindulatból írtam, mert látok abban a sávban pici előrelépést. Én a Rádió 1-től a jelen állapotok miatt már nem várom el, hogy tegnap megjelent frissességeket adjon, nekem elég, ha változatos a rádió (még mindig nem az). Tőlem adhat 90-es éveket is, csak ne 3 óránként ugyanazt! 3: Attistól bocsánatot kérek, humorizálni is próbáltam, amikor én azt írtam, de én ilyen vagyok, a humorosnak szánt félmondataim sokszor mennek félre. Egyébként nálam ez nem jó és rosszindulat párosítás, és valamelyik majd győz (egyesek pl. milyen alpári szintre süllyednek, ha nem értenek egyet a másikkal, na azt hívom én rosszindulatnak) - én objektív próbálok lenni, ha valamit idevakkantok, tényekkel szoktam alátámasztani, konkrét példákat szoktam hozni, ha bajom van vagy épp nincs bajom egy playlisttel vagy adott műsorral. Az jó irányvonal, ha a Top50-es slágerlistában megjelent és valóban friss újdonságokról beszélnek és adnak hírt, azzal azonban komoly gondom van, ha egy lista évek óta változatlan, unalmas, és gyakorlatilag 2-3 év alatt sikeresen megutáltatják velem az amúgy jó popdalokat. Ez elvileg nem lehetne a műsorban dolgozók egyikének se érdeke. Elvárom, hogy ha slágerlistát rakunk össze, az legyen változatos, pörgős, lásd Class Top 40, Music Fm Top 50. Én várakozással ültem a rádió mellé, ha ezek mentek, mert komolyan kíváncsi voltam, melyik 3-4-5 újdonság kerül fel a tabellára arra a hétre. (A Billboardot is azért szerettem, amíg el nem cseszték, mert hetente 5-8 újdonság került fel rá, és évente 25-30 Number One-t produkált.) Azzal viszont tisztában vagyok, ezért nem a műsorvezetőt kell kárhoztatni, a szerkesztés az másnak a felelőssége. Na, sose tudok rövid lenni, átadom most már a többieknek a szót. :)
 #185035  Szerző: Kovi02
 
shadoe írta: 2019.09.15. 20:07 Amúgy némi (azaz nem sok) javulást érzek a 18.00-20.00 közti sávban (ez lehet, azért van, mert sose hallgatom a nappali sávot hónapok óta), teszem hozzá az R1-et magához mérve érzek nagyon apró változást, de látom, már megy a Ritual, a Piece Of Your Heart, az Obsessed vagy az All Day And Night. Ha teleraknák ezt a sávot még negyven ilyennel, vissza is hangolnék.
Ezek kb. fél éves számok,az hogy a legtöbb magyar rádió még az R1-nél is később teszi playlistbe(ha egyáltalán),attól még nem lett frissebb az R1.(Kb. olyan a zenei szerkesztés mint a Petőfinél,olyan 2-3 havonta hoznak be új számokat,"egy csomagban")
 #185034  Szerző: radio1attis
 
shadoe írta: 2019.09.15. 20:11 Bocsi a sok posztért, még annyit röviden, a Top 50-ben nem értem, miért húzza el a mézesmadzagot állandóan a műsorvezető. Bedobja, hogy egy csomó újdonság érkezett a Rádió 1-hez a héten, köztük Ariana Gr-Lana Del Rey közös száma, Armin Van Buuren új száma ill. albuma, erre leadja a Blah Blah Blaht... és ez már nem az első eset, pár hete is csinált ugyanilyet a Chainsmokers-zel (a Call You Mine-ról beszél mint újdonság, erre lemegy a Sg Just Like This). Hát ember az ilyen? :O
Szövegértés! A műsorvezető nem úgy és nem arról beszélt, ahogy ezt te most leírtad :) Egyik esetben sem! Az okát nem tudom miért. Félre is érthetted, de direkt ferdítesz is, ami nem lenne szép dolog tőled. Pontosan ez utóbbi miatt írom ezt a pár sort. Volt már ugyanis példa arra, hogy egyvalaki megtévesztő véleményezése miatt elindult egy égbekiáltóan félresiklott - a valóságtól tökéletesen távol álló - beszélgetés.

Gondoltam, jobb ha ezt itt hagyom az utókornak.

Az "akkor hogy volt?!" kérdéseket megelőzendően írnám, hogy aki akarta az 2x is meghallgathatta az adott konfokat adásban: szombaton és a vasárnapi ismétlésben is. Nem fogok önigazolni. :) Már az élet többször megmutatta nekem, hogy aki jóindulatú az ezután a pár sor után úgy is elhiszi. Aki pedig alapból negatív, azt úgy sem fogom tudni meggyőzni... még akkor sem, ha magát a hanganyagot küldeném át :) Úgyhogy ezt a felesleges kört most hagynám is. :)

Tisztelettel üdvözlök minden fórumozót!
GyörkeAttis
 #185026  Szerző: shadoe
 
Bocsi a sok posztért, még annyit röviden, a Top 50-ben nem értem, miért húzza el a mézesmadzagot állandóan a műsorvezető. Bedobja, hogy egy csomó újdonság érkezett a Rádió 1-hez a héten, köztük Ariana Gr-Lana Del Rey közös száma, Armin Van Buuren új száma ill. albuma, erre leadja a Blah Blah Blaht... és ez már nem az első eset, pár hete is csinált ugyanilyet a Chainsmokers-zel (a Call You Mine-ról beszél mint újdonság, erre lemegy a Sg Just Like This). Hát ember az ilyen? :O
 #185024  Szerző: shadoe
 
Volt a délutáni sávban a "Rather Be", az "I'm an Albatraoz", a "Mr Saxobeat" vagy a "Waka waka" is, amik az én szememben nem tipikus Rádió 1-es számok, legalábbis én nem értettem, mit keresnek itt. Amúgy némi (azaz nem sok) javulást érzek a 18.00-20.00 közti sávban (ez lehet, azért van, mert sose hallgatom a nappali sávot hónapok óta), teszem hozzá az R1-et magához mérve érzek nagyon apró változást, de látom, már megy a Ritual, a Piece Of Your Heart, az Obsessed vagy az All Day And Night. Ha teleraknák ezt a sávot még negyven ilyennel, vissza is hangolnék.
 #185021  Szerző: TechY01
 
knoskamatee írta: 2019.09.15. 15:57 "Israel Kamakawiwo'ole - Somewhere Over The Rainbow" (1990) ment most... sűrűn szoktak ilyen kilengések lenni zenék terén, vagy csak már ez is az igazi maiak közé tartozik? (~16:50)
Én is hallottam, csodálkoztam.
 #185017  Szerző: knoskamatee
 
"Israel Kamakawiwo'ole - Somewhere Over The Rainbow" (1990) ment most... sűrűn szoktak ilyen kilengések lenni zenék terén, vagy csak már ez is az igazi maiak közé tartozik? (~16:50)
 #185009  Szerző: Adam
 
robert11 írta: 2019.09.14. 11:19 Na ezért mondtam hogy egy olyan rádió kellene, mint amilyen a Danubiusz, vagy mint a Class volt. 80as 90es évek és napjaink legnagyobb slágerei nekem ez jobban bejönne. Urambocsá lehet 70es is de amit a retró csinál az már apszurdum. Itt valaki mondta régen és igaza is volt hogy ez még 98ban elment hogy 60as 70es évek viszont manapság ez már nem játszik már azért felnőtt egy két generáció. Gondoljátok akik a 90es 2000es évek elején születtek majd a 60as 70es éveket fogják hallgatni. Igaz nekik már a 80as sem jöhet annyira számításba de azok még mindíg dallamosabbak. Én 88ban születtem annyira én sem ismerhetem a 80as éveket csak azokat a zenéket, amelyeket hallottam annak idején a Danubiuszon, vagy a szüleimnek megvoltak kazettán de ritmusosabb zenék voltak hangzásilag is jobbak mint a tingli tangli 70esek. Nem mondom azért van 1 2 ami azok között i is jók, de nem olyna sok. A 60asokkal ugyan ez a helyzet. Ott van pl Zager and Evars in the yerar. Na az pl nagyon tetszik egykor a Danubiusz is leadta.
95ben Cseke László műsorát volt érdemes hallgatni annak aki ezekre a slágerekre vágyott. NÉhány Szabadeurópás felvibe is belehallgattam a youtubeon kíváncsiságból. Szóval erről ennyit. Régebben hallgattam a Retrón a Popptarisznyát azért vagyok ilyen jártas ebben bár arról is megvan a véleményem amit már kifejtettem többször is így azt nem ismételném el mi a problémám vele és milyennek kéne hogy legyen mert van viszonyítási alap a Petőfis, és a poptarisznya.hun menő adások, és a mostani retrós adások terén.
Elvileg a Petőfit próbálták a Class helyére pozicionálni valamilyen szinten, amikor az megszűnt, csak annyira nem sikerült.
  • 1
  • 394
  • 395
  • 396
  • 397
  • 398
  • 986