RADIOSITE Fórum

  • Rádió 1

 #185130  Szerző: Kovi02
 
asr27 írta: 2019.09.19. 17:47 De legalább ha már a szlogenjük is az, hogy "csak igazi mai sláger megy", akkor menjen is az, ne a 2-3-4 vagy akár 8-10 éves, már unásig játszott csicskapop szóljon egész nap, 2-3 óránként ismételgetve!
De ha erre van igény? Mondhatunk mi bármit,amíg a hallgatottsági listákat vezetik a megyeszékhelyeken és Bp.-n is állandó Top3,addig úgyse változtatnak semmit. Pont olyan a hazai rádiós piac,hogy az R1-től dancesebb rádiónak(ezek az esti mixek,bár nem túl színvonalasak,de mégis vannak) alig van hely,esetleg ha az R1-en megszűnik a Disco's Hit és a DJ Factory,akkor látom értelmét ilyen irányú változtatásnak. A popzenei részét azt már nem tudnám ilyenekkel magyarázni,szerintem csak szimplán nem érdekli a zenei szerkesztőt,hogy mi megy.(legalábbis amíg a "számok" rendben vannak)
(Az R1 zenei szerkesztői munkája szerintem a világ egyik legjobb állása,lényegében havi 1-2 óra munka,ki tudja mennyiért. :D )
 #185129  Szerző: Wolfman
 
Esküszöm, amikor Balázsék az "Un, dos, tres"-ről beszéltek, azt hittem, a Ricky Martin-slágerről van szó... :D
Meglátszik, hogy nem hallgatok kurrens popzenét... bár ez lehet, nem is baj ;)
 #185127  Szerző: asr27
 
De legalább ha már a szlogenjük is az, hogy "csak igazi mai sláger megy", akkor menjen is az, ne a 2-3-4 vagy akár 8-10 éves, már unásig játszott csicskapop szóljon egész nap, 2-3 óránként ismételgetve!
Mostanában a Part FM-et hallgattam néhány órán keresztül és még ők is frissebb zenéket játszanak, mint a R1!
 #185125  Szerző: Gyurii
 
Ez már ciki... Balázsék beszólása R1-ről. Viszont igazuk van, dance radio ebből sem lesz ha nincs a pop repertoár sem frissítve... :|
 #185113  Szerző: Adam
 
tomee írta: 2019.09.18. 23:08 Igazából egy egyébként nem valódi piaci- és verseny körülmények között működő rádió egy bizonyos "formátumhoz" való ragaszkodása megengedhetne magának némi lazítást, mert nincs valódi konkurencia körülötte, ami miatt pozíciót kellene őríznie. De mégis folyamatosan úgy csinál évek óta. Nem hiszem, hogy némi változtatás esetén tömeges hallgatói és hirdetői veszteség érné őket, mert ennél azért erősebb a brand.
Ebben teljesen igazad van. Augusztus végén, amikor egy hosszú hétvége erejéig lazítottak a dolgokon, és óránként letoltak 2-3 régebbi (2000-es évekbeli zenét) mennyivel jobb volt. És mégsem esett vissza a hallgatottság.
Bár ugye akkor is szó volt róla, hogy álmodik a nyomor, hogy ez így marad, vége volt a hétvégének, és visszatértek a korábbiakhoz.
 #185110  Szerző: tomee
 
Adam írta:
Nightman írta: 2019.09.18. 21:08 Én már nem szólok semmit,Balázs megtette helyettem reggel..
https://youtu.be/YiUqkujDLdA
14.perctől lesz az érdekesség..
Tán az alanti vitázókat is megnyugtatja picit..
Peace!
Hát inkább ez, mint az Emberek, Rapüllők stb, amit pl a Best FM tol. 😀
Egyébként van igazság benne amit Balázs mond.
Igazából egy egyébként nem valódi piaci- és verseny körülmények között működő rádió egy bizonyos "formátumhoz" való ragaszkodása megengedhetne magának némi lazítást, mert nincs valódi konkurencia körülötte, ami miatt pozíciót kellene őríznie. De mégis folyamatosan úgy csinál évek óta. Nem hiszem, hogy némi változtatás esetén tömeges hallgatói és hirdetői veszteség érné őket, mert ennél azért erősebb a brand.
 #185109  Szerző: Adam
 
Nightman írta: 2019.09.18. 21:08 Én már nem szólok semmit,Balázs megtette helyettem reggel..
https://youtu.be/YiUqkujDLdA
14.perctől lesz az érdekesség..
Tán az alanti vitázókat is megnyugtatja picit..
Peace!
Hát inkább ez, mint az Emberek, Rapüllők stb, amit pl a Best FM tol. 😀
Egyébként van igazság benne amit Balázs mond.
 #185106  Szerző: Nightman
 
Én már nem szólok semmit,Balázs megtette helyettem reggel..
https://youtu.be/YiUqkujDLdA
14.perctől lesz az érdekesség..
Tán az alanti vitázókat is megnyugtatja picit..
Peace!
 #185040  Szerző: shadoe
 
A frissességről: a Meduza kivételével egyik általam felsorolt szám sincs fél éves. Nem vadiújak, de a youtube-ra azért messze nem fél éve tették fel. Most néztem utána: ez nem vitatéma, ezek tények, a Ritual pl. friss slágerlistás, nem hinném, hogy a külföldiek több hónappal előzték volna be az R1-et ez ügyben. 2: Jóindulat-rosszindulat: az első kommentemet pont jóindulatból írtam, mert látok abban a sávban pici előrelépést. Én a Rádió 1-től a jelen állapotok miatt már nem várom el, hogy tegnap megjelent frissességeket adjon, nekem elég, ha változatos a rádió (még mindig nem az). Tőlem adhat 90-es éveket is, csak ne 3 óránként ugyanazt! 3: Attistól bocsánatot kérek, humorizálni is próbáltam, amikor én azt írtam, de én ilyen vagyok, a humorosnak szánt félmondataim sokszor mennek félre. Egyébként nálam ez nem jó és rosszindulat párosítás, és valamelyik majd győz (egyesek pl. milyen alpári szintre süllyednek, ha nem értenek egyet a másikkal, na azt hívom én rosszindulatnak) - én objektív próbálok lenni, ha valamit idevakkantok, tényekkel szoktam alátámasztani, konkrét példákat szoktam hozni, ha bajom van vagy épp nincs bajom egy playlisttel vagy adott műsorral. Az jó irányvonal, ha a Top50-es slágerlistában megjelent és valóban friss újdonságokról beszélnek és adnak hírt, azzal azonban komoly gondom van, ha egy lista évek óta változatlan, unalmas, és gyakorlatilag 2-3 év alatt sikeresen megutáltatják velem az amúgy jó popdalokat. Ez elvileg nem lehetne a műsorban dolgozók egyikének se érdeke. Elvárom, hogy ha slágerlistát rakunk össze, az legyen változatos, pörgős, lásd Class Top 40, Music Fm Top 50. Én várakozással ültem a rádió mellé, ha ezek mentek, mert komolyan kíváncsi voltam, melyik 3-4-5 újdonság kerül fel a tabellára arra a hétre. (A Billboardot is azért szerettem, amíg el nem cseszték, mert hetente 5-8 újdonság került fel rá, és évente 25-30 Number One-t produkált.) Azzal viszont tisztában vagyok, ezért nem a műsorvezetőt kell kárhoztatni, a szerkesztés az másnak a felelőssége. Na, sose tudok rövid lenni, átadom most már a többieknek a szót. :)
 #185035  Szerző: Kovi02
 
shadoe írta: 2019.09.15. 20:07 Amúgy némi (azaz nem sok) javulást érzek a 18.00-20.00 közti sávban (ez lehet, azért van, mert sose hallgatom a nappali sávot hónapok óta), teszem hozzá az R1-et magához mérve érzek nagyon apró változást, de látom, már megy a Ritual, a Piece Of Your Heart, az Obsessed vagy az All Day And Night. Ha teleraknák ezt a sávot még negyven ilyennel, vissza is hangolnék.
Ezek kb. fél éves számok,az hogy a legtöbb magyar rádió még az R1-nél is később teszi playlistbe(ha egyáltalán),attól még nem lett frissebb az R1.(Kb. olyan a zenei szerkesztés mint a Petőfinél,olyan 2-3 havonta hoznak be új számokat,"egy csomagban")
  • 1
  • 395
  • 396
  • 397
  • 398
  • 399
  • 987