RADIOSITE Fórum

  • Rádió 1

 #185981  Szerző: tomee
 
Sakál írta:tesztelik a zenéket egy több száz fős csoporttal, mielőtt játszani kezdenék, és az itthon még ismeretlen zenék baromi gyengén teljesítenek. A Despacito-t hozta példának, ami 100-ből talán 30 pontot ért el a tesztcsoportjuknák, röviddel a megjelenése után.
Ez még érthető is lenne, de akkor hogyan kerül bele a köztudatba és válik népszerűvé egy adott zene, ha nem egy napi szinten milliós tömeget elérő rádió által, ami esetleg prezentálja ezeket a hallgatóság felé, és ezáltal felfutattja? Nem ezért vannak bent a dj-k és a műsorvezetők?

Már abból a szempontból sem értem, hogy azért a zenei producerek sem teljesen hülyék, és már ott is eleve úgy van patika mérlegen kimérve egy adott pop sláger, hogy az tuti biztos befusson. Nem nagyon megy már ott sem igazi kisérletezgetés, vagy baromira ritka. A Despacito is kb. egy hét alatt letarolt mindent a világon, és már milliárdós megtekintésnél járt YouTube-on, mikor a R1 elkezdte nagy nehezen egy hónap után játszani.

A Dance Monkey ugyanez. Már az egész világnak a könyökén jött ki nyár végére, mikor még a Petőfi is előbb elkezdte szeptemberben játszani, ehhez képest a R1-en ugyanez novemberben történt meg. 5 hónapig zenei tesztelték?
 #185980  Szerző: Dani
 
Sakál írta: 2019.12.18. 20:37 Nem akarjátok elhinni, hogy az átlaghallgatónak ez az igénye. Pedig valószínűleg de. Egy jó hallgatottsággal rendelkező helyi rádiónak a programigazgatója mesélte, hogy ők tesztelik a zenéket egy több száz fős csoporttal, mielőtt játszani kezdenék, és az itthon még ismeretlen zenék baromi gyengén teljesítenek. A Despacito-t hozta példának, ami 100-ből talán 30 pontot ért el a tesztcsoportjuknák, röviddel a megjelenése után. Szóval el kéne fogadni, itthon ez kell a közönségnek. Valószínűleg nem tök hülyék a Rádió1-nél, és nem valamiféle nemtörődömségből vagy tudatlanságból csinálják így. És az hogy a top500-ban az első tíz, ez egyáltalán nem kizárt, hogy tényleg a szavazatok alapján lett így. Teljesen logikus, hogy elsősorban azokra szavaznak, amit nap mint nap hallanak. A hallgató a kedvenc zenéit akarja hallani, nem pedig újakat felfedezni, értsétek meg.

Más: az mennyire cinkes, hogy a Disco's Hitben eljátsszák, hogy élőben mixelnek?
A Sláger FM is magyar hallgatóknak szóló rádió, mégis változtatott a korábbi zenei kínálatán. Akkor a SlágerFM ezek szerint nem a hallgatók igényeit vette figyelembe a változtatásnál? Mármint aszerint, amit írtál.
 #185979  Szerző: Sakál
 
Nem akarjátok elhinni, hogy az átlaghallgatónak ez az igénye. Pedig valószínűleg de. Egy jó hallgatottsággal rendelkező helyi rádiónak a programigazgatója mesélte, hogy ők tesztelik a zenéket egy több száz fős csoporttal, mielőtt játszani kezdenék, és az itthon még ismeretlen zenék baromi gyengén teljesítenek. A Despacito-t hozta példának, ami 100-ből talán 30 pontot ért el a tesztcsoportjuknák, röviddel a megjelenése után. Szóval el kéne fogadni, itthon ez kell a közönségnek. Valószínűleg nem tök hülyék a Rádió1-nél, és nem valamiféle nemtörődömségből vagy tudatlanságból csinálják így. És az hogy a top500-ban az első tíz, ez egyáltalán nem kizárt, hogy tényleg a szavazatok alapján lett így. Teljesen logikus, hogy elsősorban azokra szavaznak, amit nap mint nap hallanak. A hallgató a kedvenc zenéit akarja hallani, nem pedig újakat felfedezni, értsétek meg.

Más: az mennyire cinkes, hogy a Disco's Hitben eljátsszák, hogy élőben mixelnek?
 #185963  Szerző: Gyurii
 
Ebben a rádióban Juhász Gergő az egyetlen kellemes felüdülés! Jó odakapcsolni, nyilván nem kell bemutatni, és dicsérni, hisz tudjuk milyen! PROFI. ;)

Viszont, tényleg nem értem, miért nincs itthon egy olyan rádió, ami ha már "Csak igazi mai slágert" játszik, nem tudná követni a nyugati chart-okat, és nem féléves csúszással orrvérzésig adni, ÚGY mintha az most lenne a menő, holott már más a No. 1. (Lásd jelenleg a Dance Monkey, jó volt szép volt, de már unalmas, és irritál...) :hit:

Azzal, hogy rotációt megfűszerezik 1-2 (2000-2012 körüli) klasszikussal nem lenne bajom, sőt!
Csak kövessük végre az újdonságokat, és legyenek azok akiknek vallják magukat végre... (Ha már 0-24 dance vonalat nem akarják meglovagolni...) :(
 #185931  Szerző: shadoe
 
Adam írta: 2019.12.15. 21:50 Szerintem zeneileg nagyon jó volt ez a hétvége. Ahhoz tudom hasonlítani, mint amikor nyár végén volt Classic hétvége.
Amikor a top10-hez ért a lista, akkor - mily meglepő visszatértek a rongyosra játszott zenék 😀 Én nem akarom elhinni, hogy ezt a top 10-et szavazták össze a hallgatók. Mert így most megint felhatalmazva érzik magukat hogy továbbra is ezeket játszák rongyosra 😀
Konkrétan ugyanezt tapasztaltam, és bár ez nem szokásom, de levélben meg is írtam nekik ugyanezt a pozitív észrevételt, hozzátéve azért azt is, amit itt a hétköznapi nappali sávról sokszor elmondunk. Nem vagyok meggyőzve arról, hogy tényleg ezt a Top 10-t akarnák a hallgatók, mert ezt holnaptól ömlesztve, durván újra megkapják, de az 500. helytől az élvonalig voltak kellemes meglepetések. Ugyan kicsit uncsi, hogy mindig Ed Sheeran nyer, de ezt most elnézzük. Egyébként összesített listához képest egészen jó volt az új zenék aránya.
 #185928  Szerző: Adam
 
Szerintem zeneileg nagyon jó volt ez a hétvége. Ahhoz tudom hasonlítani, mint amikor nyár végén volt Classic hétvége.
Amikor a top10-hez ért a lista, akkor - mily meglepő visszatértek a rongyosra játszott zenék 😀 Én nem akarom elhinni, hogy ezt a top 10-et szavazták össze a hallgatók. Mert így most megint felhatalmazva érzik magukat hogy továbbra is ezeket játszák rongyosra 😀
 #185913  Szerző: shadoe
 
mate1993 írta: 2019.12.12. 19:37

Belehallgatva? Azt meg hogy? Csak holnap kezdődik a top 500.
https://www.radio1.hu/millios-nyeremeny ... adio-1-en/
Igen, köszönöm, hogy szóltál, de közben én is rájöttem, sőt hallgatom is. Így korrigálásra szorul az előző posztom. Valahol ugyanis azt olvastam, hogy dec. 6-án kezdődik a Top 500. Ma ocsúdtam fel. Nos, most semleges leszek, nem dícsérem túl és nem is húzom le ezt a hétvégét, annyi történik, hogy órák óta hallgatom, próbálom kihasználni, hogy most nem olyan napok vannak, hogy 5-6x is leadnak egy amúgy is agyonjátszott fél-3/4 éves számot. Tartok tőle, hogy ilyen hosszú R1 hallgatásom legközelebb a következő Top 500-nál lesz. Kb. ahhoz tudom hasonlítani, mint amikor nyáron előszedtek jópár 2000-2010 közötti, R1-en (és máshol) már ritkábban hallható számot. Ilyenekkel ez a lista is most tele van. Persze olyan istentelen nagy meglepetés és kivételes ritkaság nem fordult elő, de azt mondom, erre a hétvégére egyelőre érjük be ezzel. Csak ne lenne a hétfő, amikor minden újra visszaáll... :S
 #185906  Szerző: mate1993
 
shadoe írta: 2019.12.07. 19:24 A Top 500-ba belehallgatva azt hallom, hogy az égvilágon nem változott semmi. Én azt se hallom, hogy a helyezéseket bemondanák. Az előttem szólóknak igaza van. Én nem mondom el itt ötszázadszorra is, hogy mi a véleményem erről a rádióról, és egyébként is pár hete Balázs nálam sokkal jobban megfogalmazva és jól odamondogatva élő adásban konkrétan beégette a zenei szerkesztőt. Helyes. De ezt a slágerlistát tök felesleges volt megcsinálni. Ugyanannyit "dolgoztak" vele, mint a zenei palettán évek óta.
Belehallgatva? Azt meg hogy? Csak holnap kezdődik a top 500.
https://www.radio1.hu/millios-nyeremeny ... adio-1-en/
 #185862  Szerző: Dani
 
Érdekes, a SlágerFM miért volt képes feladni az éveken keresztül sziklaszilárdnak tűnő zenei elveit? A Rádió1 miért nem képes erre még mindig?
 #185859  Szerző: shadoe
 
A Top 500-ba belehallgatva azt hallom, hogy az égvilágon nem változott semmi. Én azt se hallom, hogy a helyezéseket bemondanák. Az előttem szólóknak igaza van. Én nem mondom el itt ötszázadszorra is, hogy mi a véleményem erről a rádióról, és egyébként is pár hete Balázs nálam sokkal jobban megfogalmazva és jól odamondogatva élő adásban konkrétan beégette a zenei szerkesztőt. Helyes. De ezt a slágerlistát tök felesleges volt megcsinálni. Ugyanannyit "dolgoztak" vele, mint a zenei palettán évek óta.
  • 1
  • 383
  • 384
  • 385
  • 386
  • 387
  • 987