RADIOSITE Fórum

  • Rádió 1

 #186021  Szerző: Dani
 
Akik azzal jönnek, hogy a Rádió1 azért ilyen, mert hogy a többi rádió réteg rádió volt(MusicFM pl), nos a Rádió1 miért is nem rétegrádió? Ha ennyien nincsenek vele megelégedve, akkor nem lehetséges, hogy mégis csak a Rádió1 a rétegrádió?
 #186020  Szerző: robert11
 
Hát nekem van fodrász ismerősöm és ő pl nagyon unta annak idején ahol dolgozott hogy egész nap a music ment és egy számot többször is hallott pedig az azért másabb volt pörgősebb zenékkel és nem olyan sok régi 10 éves agyonjátszott zenékkel. Én azt mondom errre az az orvosság hogy hallgatni kell külföldieket is mióta én is hallgatom az ehr-t lett litváni az óta érzem csak igazán hogy hogy le vagyunk maradva de erről lehetne még sokat beszélni ide később érnek el az újabb zenék annó mikor a rádióromániát hallgattam ott is előbb hallottam az újakat amik ide később értek el mint Alexandra Stan Mr saxobeatja pl annó 2011ben. Én hallgatom a rádió1et de nem egész nap nem is bírnám.. Bár ha dolgozik az ember akkor nagyrészt a munkára telerődik a figyelme
Hát igen azt jól látja aki írta hogy a mai fiatalok inkább rádió helyett a youtubeon hallgatnak zenét meg letöltik mp3 stb én azt mondom kell a rádió mert azért jó ha van egy kis beszéd közlekedésihírek stb szükség van rá de én is már 31 éves vagyok szóval nem versenyezhetek a 18 19 éves korosztállyal vagy nekem is más a meglátásom mint pl nekik az egész rádiózásról, zenei világról.
Reméljük azért hogy nem fog kiveszni a rádiózás bár tervezik hogy lesz digitálisrádiózás meg ilyenek úgy hogy csak nem de azért én kíváncsi leszek mik lesznek az igények mondjuk 10 20 év múlva.
 #186019  Szerző: Rebroadcaster
 
ksimiglai írta: 2019.12.21. 23:58 Nem,manapság már nem tud ízlést formálni a rádió,csak trendeket követni..legalábbis felénk.amelyik mégis megpróbálja,csúfos kudarc lesz.
Egyet értek. Megkockáztatom, hogy itt Magyarországon még trendeket sem követ.
Mintha az lenne a cél, hogy még véletlenül se láss ki a jó magyar valóságból. Mert ha kitekintesz talán rájössz, hogy külföldön lehet ezt másképp is csinálni.

Ott kellene kezdeni, hogy a politika kiszáll a médiából, a civil életből és még sok minden másból is. Talán onnantól kezdve beszélhetnénk ismét rádiózásról, hogy újra szabad lesz a piac és mindenki arról beszélget egy műsorfolyamban amiről csak szeretne. Azokat a szakembereket akik 20 éve nem hajlandóak elengedni a széküket és minden vezetés eszme rendszerébe befekszenek.... El kell engedni... !
 #186009  Szerző: ksimiglai
 
Nem,manapság már nem tud ízlést formálni a rádió,csak trendeket követni..legalábbis felénk.amelyik mégis megpróbálja,csúfos kudarc lesz.
 #186008  Szerző: Chucky
 
Részben egyetértek, valóban a legtöbbeknek csak az kell, hogy akkor és ott hallják a kedvencüket, amikor épp bekapcsolják a rádiót.
Viszont azt továbbra is fenntartom, hogy a rádióknak van a legnagyobb szerepük abban, hogy mik lesznek azok a kedvencek.
Glenn írta, hogy a rétegzenét hiányoljuk. Részben ez is igaz lehet, de ha a sokat emlegetett Armin Blabláját hozom fel példának, szerintem már az is rétegzene. És ha azt el tudta adni a Rádió 1 heavy rotációban, akkor gyakorlatilag bármit eladhatna ugyanígy. És itt máris visszakanyarodtunk a második mondatomhoz.
 #186005  Szerző: ksimiglai
 
djlacee írta: 2019.12.21. 20:47 A Kronehit egyébként még kevésbé változatos, mint a Rádió 1, csak ott valamivel frissebbek a zenék. De simán megesik, hogy egy heavy rotation zene 7-8 alkalommal is elhangzik egy nap. Mellesleg a legjobb (magyarországi) alternatíva egyértelműen a Petőfi Rádió, ami nagyjából egész nap hallgatható.
Igen,a Petőfi most nagyon jó lett zeneileg sztem is,és az újdonságokból sincs hiány,úgyhogy aki unja a R1-et, annak van alternatíva.De senki ne kérdőjelezze meg,hogy a R1 miért ilyen,mert kereskedelmi rádióként a magyar piacon tetszik,nem tetszik,ez működik és slussz.
 #186004  Szerző: ksimiglai
 
tomee írta: Itt merül fel a kérdés (szintén évek óta), hogy akkor a többi ország hasonló formátumú rádiója miért engedheti meg magának azt a luxust, hogy játssza a frissen megjelent zenéket, és olyan slágerlistákkal rendelkezik, amik valóban tükrözik a világ aktuális pop-zenei trendjét?
Más ország, más ízlés.Itthon ez, a féléves lemaradás teljesen indokolt.Viszonylag friss zenékkel indult újra a R1 pár éve, rögtön letettek erről,mert nem működött.A Shape Of You kell, 1349-edszer is és újdonságszámba megy.

Am a R1 célcsoportja már nem is a fiatalok,hanem a 30-40-es korosztály,ahogy azt írta RadioFan is,pontosan!
 #186001  Szerző: djlacee
 
A Kronehit egyébként még kevésbé változatos, mint a Rádió 1, csak ott valamivel frissebbek a zenék. De simán megesik, hogy egy heavy rotation zene 7-8 alkalommal is elhangzik egy nap. Mellesleg a legjobb (magyarországi) alternatíva egyértelműen a Petőfi Rádió, ami nagyjából egész nap hallgatható.

Ugyanakkor a rádiós piac az elmúlt 10 évben gyakorlatilag megszűnt, ugyan azon tulajdonosi körbe tartozó rádiók """versenyeznek""" egymással, vagy inkább osztják fel egymás közt a piaci tortát. Hiába produkál jó számokat a Rádió 1, a Retro Rádió, a Petőfi Rádió, sokan sajnos az elmúlt évek tapasztalatai alapján inkább nem is hallgatnak rádiót, egész egyszerűen azért, mert csalódtak. És itt jön a képbe a Spotify, Deezer & Co, akik a legnagyobb nyertesei a magyar rádiózás teljes tönkretételének.
 #185999  Szerző: tomee
 
Glenn írta:
djlacee írta: 2019.12.21. 18:37Azokat az emberejet nem értem, akiknél egész nap ez szól, mondjuk egy fodrászatban vagy egy kisboltban. Hogy bírják? A hét minden munkanapján ugyan azok a zenék egész nap, minden nap.
Hát igen, a Rádió 1 nem erre való, hanem arra, hogy kocsival elugrok ide, aztán két óra múlva meg oda. Rövid ideig teljesen jó ez, a gond valóban az, hogy hosszabb időre mit lehet betenni háttérnek, ha csak ez fogható? Tudom, tudom, spotify meg deezer meg youtube, stb. De nem minden fodrászatban, kisközértben, szervizben van netrádióra alkalmas készülék.
Én is azt tartom legvalószínűbbnek, hogy háttérzajnak használják, mivel ebben a zenei stílusban egyedül ez áll rendelkezésre, az idenditás-zavaros Petőfin kívül. Plusz, amit RadioFan mondott, hogy mert ez "legalább nem a Retro".

Viszont én azt gondolom, hogy az emberek többsége azért fix helyen dolgozik egész nap, ahol többnyire egész nap szól a rádió, és nem gondolom, hogy itthon egy Kronehit kaliberű rádióba azok is belezavarodnának, akik esetleg fuvaroznak minden nap.

Ha egy 8 órás műszak alatt már 3x megy le a Dance Monkey, az arány tekintetében igazából már bőven sok.
 #185998  Szerző: Glenn
 
djlacee írta: 2019.12.21. 18:37Azokat az emberejet nem értem, akiknél egész nap ez szól, mondjuk egy fodrászatban vagy egy kisboltban. Hogy bírják? A hét minden munkanapján ugyan azok a zenék egész nap, minden nap.
Hát igen, a Rádió 1 nem erre való, hanem arra, hogy kocsival elugrok ide, aztán két óra múlva meg oda. Rövid ideig teljesen jó ez, a gond valóban az, hogy hosszabb időre mit lehet betenni háttérnek, ha csak ez fogható? Tudom, tudom, spotify meg deezer meg youtube, stb. De nem minden fodrászatban, kisközértben, szervizben van netrádióra alkalmas készülék.
  • 1
  • 381
  • 382
  • 383
  • 384
  • 385
  • 987