RADIOSITE Fórum

  • 89.5 Music Fm

 #186364  Szerző: shadoe
 
asr27 írta: 2020.01.24. 10:17 Én a Music FM megszűnése óta szinte nem is hallgatok magyar rádiót.
Teljes mértékben meg tudom érteni. Már régóta észrevettem, hogy itt a fórumozók között azon megy a huzavona, hogy az egyik tábor azt mondja, ez Mo., a mulatós zene országa, nyugodjunk bele, hogy rádiós téren nihil van, ne változtassunk, dőljünk hátra, és hallgassuk a Rádió 1-et, mert itt másra nincs igény. A másik tábor viszont előrelépést és fejlődést szeretne, és én is ide tartozom, mert nem gondolom, hogy rendben van, hogy a világ zenei slágertermésének csak az 5%-át érhetjük el bármilyen magyar zenés adón. És most nem is a nem slágertermésről beszélek, hanem a másik 95%-ról. 1990 körül például az akkori Petőfi és Danubius keményen lenyomta a Billboard, a Melody Maker, a Radio & Records vagy a Bravo listáit, pedig akkor csak 1-2 ilyen rádió volt, és a lemezeket is piszokul nehezen lehetett néha beszerezni. Eltelt 30 év, és ott tartunk, hogy akkor, amikor már minden elérhető és beszerezhető, a nemzetközi slágerlisták első helyezettjeit se játsszák sokszor le, ha meg igen, akkor fél éves késéssel. Nem nagyon tudom megérteni, hogy ez miért van rendben, miért kell ennek örülni, miért jó egyes rádióknak ebben a zavaros és poshadt lábvízben halászni, és egyáltalán miért kell ezt elfogadni, és azt se gondolom, hogy ha 30 éve volt az akkori Petőfire, Danubiusra vagy Calypsora igény (vagy nemrég a 600 ezres követővel büszkélkedő Music Fm-re - vagy a 600 ezer rajongó az nem elég?), akkor most miért ne lenne. Ezért nem a hallgatóság a felelős, hanem a rádiós szerkesztők meg akik ezt az egészet irányítják (kinyírták). Győzködni azonban nem akarok senkit és nem is tisztem, de én a magam részéről, jöhetnek az ellenérvek futószalagon, ebbe soha nem fogok belenyugodni.
 #186354  Szerző: asr27
 
Én a Music FM megszűnése óta szinte nem is hallgatok magyar rádiót.
Egyedül a World Is Mine Radio Show-t hallgatom néha, esténként.
Ezen kívül csak külföldi rádiókat, leginkább a német Sunshine Live-ot. Ez hasonlít leginkább a MusicFM / Radio Face / korábbi Rise FM / Roxy / Deejay vonalhoz.
 #186353  Szerző: adika4444
 
Csatlakoznék azokhoz, akik szerint elkélne egy Music FM szerű rádió. El bizony. 2012 előtt azt gondoltam, hogy az R1 hozza tényleg az újdonságokat, fiatal fejjel gond nélkül bevettem amit harsogtak. Most már tudom, hogy újdonság az úgy alig-alig, de üres szöveg annál több.
Utána jött a Music, ahol azért jóval frissebb trackeket toltak.
Kb két hete volt itt linkelve az EHR mint Troy rádió, na egy ilyet nagyon is el tudnék képzelni. Jönnek az újdonságok, de néha egy-egy régebbi kedvenc is felcsendül... Részemről lenne igény egy ilyen rádióra, de ismerettségi körben is örülnének neki, de annyira azért őket sem izgatja. Az viszont igaz, hogy a legtöbb ember nem mélyül el ebben ilyen szinten, és csak vállatvonnak, hogy ez van...
 #186298  Szerző: tomee
 
Az a baj, hogy sokszor nincs figyelembe véve, hogy ez Magyarország, és hogy itt a realításokhoz mérten milyen perspektívák vannak rádiózás szempontjából az egyéni "vágyálmokon" túl.

Versenyhelyzet, mint olyan, nincs... Le van uralva a rádiós piac, és egyáltalán nem az domimál, hogy egy bizonyos versenyben a legjobb győzzön. Nincsenek egyéni szereplők, eleve nevetséges, hogy amúgy a rádiók részéről 10 éve ez van kommunikálva a hülye hallgatottsági felméréseik által, mert itt valódi versengés, mint olyan, nem létezik.

Sajnos el van már felejtve, hogy a Music anno úgy jött létre, hogy egyébként a Médiatanács a Juventusnak adta a 103,9-et, és ezzel ellehetlenítette a R1-et, mert utána minden próbálkozása ellenére nem jutott frekvenciához. Nem védem a R1-et, mert egyáltalán nem bántam, hogy ez történt, de az újonnan létrehozott Music FM-mel is már az elején voltak egészen bicskanyitogató dolgok.

Azt tartom legvalószínűbbnek, hogy a Music rajongói tábora kb. 2012 környékén kezdhetett el ismerkedni a rádiós szférával és ebből adódóan azt tartja alapvetésnek, ami akkor volt, pedig azért a magyar kereskedelmi rádiózás akkortájt már eléggé túl volt az úgynevezett "dicsőséges aranykorán", mert az nagyjából 2009 novemberében lett tönkre vágva.
 #186296  Szerző: shadoe
 
A magam részéről nem gondolom úgy, hogy le lenne fedve a főváros a zenei rádiók és műfajok ill. igények tekintetében. Sőt, soha ilyen rossz még nem volt a helyzet. A Rádió 1 számomra egy halott rádió, levegő, amiről a továbbiakban már teljesen kár beszélni. A Music Fm remekül megfért a fővárosban (fél országban), és óriási űrt hagyott maga után. Én hallgattam a Music Fm-et, de nem fogok arra borzalomra azért áttekerni, mert már csak az van. Sőt, továbbmegyek, azt gondolom, akár két Music Fm típusú rádió is megférne, akár országosan is. Akkor legalább lenne versenyhelyzet és lenne választási lehetőség. Most nincs.
 #186289  Szerző: Dani
 
Meg aki most abban bízik, hogy a Rádió1 még van... No igen, de semmi garancia nincsen arra sem, hogy a Rádió1 maradni fog. Mire tippeltek, lesz valami a Rádió1 után? Vagy maradnak a retro féle rádiók és kész? Elég szomorú, ha ez a tendencia folytatódik, ami most van.
 #186288  Szerző: robert11
 
Igen igen pontosan vele akarták pótolni, csak ugye a halála miatt erre már nem került sor.
Igen, ezekről a bedarálásokról is elég sokszor szó esett már itt rádió1 is volt már ilyen helyzetben arról is többször beszéltünk már úgy hogy nem ismételném önmagam meg mindenki tudja már a történetet. Ismerettségi körben beszélgettem valakivel akit szintén érdekelnek a rádiók egyik barátommal hogy én feltettem egyszer azt a kérdést hogy vajon lesz e olyan rádió még valaha a közeljövőben ami mondjuk 23 évig szól majd mint a Danubiusz meg a juvi ami meg 26 évig szólt. Jelen állás szerint én nem tudok elképzelni olyan rádiót mert jobb esetbe 7 évre ha kapnak engedélyt és mire meg lehetne hosszabbítani, akkor meg már valamilyen oknál fogva ellehetetlenítik és nem kapnak működési engedélyt.
Talán itt mondta valaki vagy lehet hogy a barátommal beszéltük hogy amíg a politika beleszólhat a rádiózásba, addig soha sem lesz hosszan működő rádió meg olyan amit amilyet a nép akarna.
Érdekes módon Orbán a klubot is el akarta hallgattatni, de azt hallgatói nyomásra még sem sikerült. Ennek mi lehetett az oka, hogy a rádió1et meg még is elhallgattatták Budapesten nem sikerült megmenteni pedig 2 freki is esélyes volt hogy ott folytassák tovább. Többi meg jött magával ezt is tudja már mindenki.
Nem akarok politizálni mert most úgy jön le de erre azért kíváncsi lennék.
Viszont ugye az az időszak meg a musicnak kedvezett mert ugye akkor indultak el és már az elején nagyon jó zenékkel jó zenéket hallhattunk. Utána csak jobbnál jobb lett a rádió főleg mikor Troy is megszólalt a számok között.
 #186286  Szerző: tomee
 
Dani írta:A Rádió1 egy szűk rétegen kívül nem elégíti ki senkinek az igényeit, nem hiszem, hogy aki annak idején MusicFM-et hallgatott, neki az igényeit kielégítené a Rádió1...
Szerintem ezen nagyjából jó, ha egy tucat ember lamentál, a többi meg egész egyszerűen áttekert és kész. Szoktam ilyen dolgokról beszélgetni úgymond "átlag hallgatókkal", de egyáltalán nem köti le őket ez a téma ilyen mélységekben, egyszerűen hallgatják, ami van, és kész.

Amiről én beszéltem, az arról szólt, hogy nagy valószínűséggel ebben a szűk formájában is most telített a fővárosi piac stílusokkal (tök mindegy, hogy világ viszonylatban mennyire gagyi), és most így hirtelen nem tudnék felsorolni sem 5-10 olyan rádiós személyiséget, akikkel érdemes lenne jelenleg egy úgy rádiót beindítani a 89,5-ön vagy a 103,9-en.
 #186281  Szerző: Dani
 
tomee írta: 2020.01.17. 18:41 Lehet, összeesküvés elmélet, de bő egy évvel ezelőtt még nagyon úgy tűnt, mintha Andy-vel akarták volna ezeket a felszabadult "hullámhosszokat" hasznosítani, de ugye a történtek miatt egész más irányt vettek a dolgok. Nagy nehezen, kényszerből, megszülték a Best FM-et, de úgy szól a fővárosban hónapok óta, hogy 10 embert nem tudnék találni, aki tud róla.

Most kb. milyen stílusú rádiók szólhatnának amúgy ezeken a frekvenciákon, amiből perpillanat hiány van? Nagyjából minden stílus le van fedve a fővárosban, amik meg nincsenek, azokról tudjuk, hogy miért nem lehetnének.
A Rádió1 egy szűk rétegen kívül nem elégíti ki senkinek az igényeit, nem hiszem, hogy aki annak idején MusicFM-et hallgatott, neki az igényeit kielégítené a Rádió1...
 #186279  Szerző: asr27
 
Szerintem egy valóban fiataloknak szóló, igényes rádió hiányzik az éterből.
Mert az R1 az minden, de nem igényes.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 565