RADIOSITE Fórum

  • 89.5 Music Fm

 #186393  Szerző: robert11
 2020.02.01. 12:31
A múltkomból kiamradt, kimaradt hogy a retrót is meg lehetne úgy csinálni, hogy 60astól egészen a 2000es évekig mennének rajta a zenék na még az is jó lenne. Csak ezzel akartam kiegészíteni a múltkori irományom.
 #186372  Szerző: robert11
 2020.01.26. 01:22
Hú hát nagyon sok igazság van abban amit itt egy páran írtak egyet értek velük.
Kezdjük ott, hogy azt én sem hiszem el hogy ne lenne igény másra és nem azzal megelégedni, ami van. Itt is olvassuk sokszor hogy sokan mást szeretnénk, választékosabb több rádiót stb stb ezt mindenki tudja nem is részletezném nagyon de ezt nem győzöm hangsúlyozni és igaza is volt annak a fórumozónak aki ezt leírta hogy amíg a politika bele tud szólni a rádiózás életébe, adddig soha sem lesz változás.
A rádióknak függetlennek kellene lenni és ne az legyen már itt is hogy ha éppen kormányközeli akkor őt támogatják jobban, ha nem akkor mehet melegebb éghajlatra pedig most sajnos ez van de nem csak a rádiók területén van így, hanem az élet más területein is de hogy ez mire jó, arra apszolút nem tudok rájönni. És most tökmindegy hogy ki van hatalmon akár fidesz akár mszp mindíg ez volt.
A Popptarisznyát a Petőfin mszp-s hatalom szűntette meg mert akkor már nem a fidesz volt pl hát de az már a Calypsó megszűnésével elkezdődött akkor már sejteni lehetett hogy a Tarisznyát sem hagyják békén.
Azt is tudom hogy a music hogy jött létre na ezért mondom hogy mindíg az nyer, akit éppen jobbban támogatnak. Mint azt már sokszor elmondtam hogy olyan rádió nem lesz már ami 23 26 évig működne esetleg mert max 7 évre nyerik meg a rádiók egy frekvenciára a pályázatot. Én biztos vagyok benne, hogy 7 év múlva a Retrónak is hűlt helye lesz majd mert majd kitalálnak valamit ami miatt majd megszűntetik.
Nagyon igaz hogy a régi időkben mikor még nem volt ennyi kereskedelmi adó akkor tudtak működni a dolgok én emlékszem mikor egyszer B Tóth az egyik interjúban elmondta hogy annak idején valóban nem volt könnyű megszerezni a lemezeket ő is megküzdött ezzel és volt hogy adás előtt vasárnap kikellett menni a reptérre hogy átvehesse az újabbnál újabb lemezeket zenéket hogy majd tudjon mit adni a rádióban. Manapság meg tényleg mikor már milyen egyszerű lenne minden, akkor meg lespórolják meg később játszák a dalokat vagy nem is játszák stb.
Mióta én is hallgatok külföldieket, az óta már engem se tudnak megetetni az újdonságokkal a rádió1en mert tudom rögtön hogy mi az új, és mi nem az mert az Ehr akár a lett akár a litváni mindíg leadják az aktuális új slágereket. Van amit már hónapokka előbb hallok, mint a rádió1en pl
Régen még én is bekalyáltam ha aztmondták hogy itt egy rádió1es újdonság. Sőt már mikor a román rádiókat kezdtem el hallgatni pl a rádióromániát már akkor képbekerültem az újdonságokat illetően. A rádió1 már akkor is úgy levolt maradva mint a borravaló mert pl ott volt Alexandra Stan akinek már ott jóval előbb elkezdték játszani a számait mint hazánkban egy csomó dalt már ismertem mire itt elkezdték adni.
Summasummárum, mindenre lenne igény nem a hallgatókon múlik ez az egész csak rossz az irányítás. Lehetne itt is egy ehrhez hasonló rádió ha akarnák de most elindult a retróláz inkább azokat helyezik előtérbe meg a rádió1 lerágott csontjait jó mert vannak ott is jó zenék féreértés ne essék mert ha negyon nem tetszene, nem hallgatnám de én többet vártam tőlük a visszatéréskor és nem sokat változtak meg ugye megviselt a musicfm hiánya is mert leg többet azt hallgattam még akkor is mikor újra lett r1 Budapesten. De most megint az van, mikor megszűnt a roxi és csak az r1 maradt de még akkor mondjuk aki akarta, annak ott volt a Class meg ilyenek de én az tmondjuk nem hallgattam csak ha épp meghallottam valahol de még az is jobb volt mint a retró pl meg az akkori Petőfi mert inkább arról ne is beszéljünk.
Ha nem lesz rádió1, akkor elképzelhető hogy a retróvonal marad de ezt így előre nem lehet tudni kérdés hogy meddig lehet ezt így fenttartani hány évre kapták meg a 96 4es frekit stb még bármi lehet vagy jó, vagy rossz.
És hát valóban ha több lenne a választék, akkor az ember jobban elfogadná a dolgokat de jelen állás szerint nem sok rádió közül lehet válogatni ami jó is és most megint az jut eszembe mikor annak idején nem tudtam eldönteni hogy Roxit hallgassak, vagy rádió1et mondom ha megszűnne valamelyik akkor könnyű dolgom lenne hát a Roxi meg is szűnt idővel de vol tidő míg még a rise fm is ment akkor volt csak igazi választék és szépen lemorzsolódtak lemorzsolódottt minden Roxi után már meg a rádió1nek is annyi lett a történetet tudjuk de még jó hogy indult a music mert egy ideig nem találtmm a helyem hogy mit hallgassak.
Mindenkitől elnézést kérek a regényem miatt mert tudom ez általában nem szokott tetszeni itt a többségnek de ezt ki kellett írnom magamból mert rövidebben nem tudtam volna megfogalmaznom az itt elhangzottakra való reagciómat.
Még annyi hogy régen nagyobb volt az összetartás is nem volt ekkora rivalizálás ezt is B Tóth mesélte nem az volt hogy ha itt leadtak egy zenét akkor ottt azt már nem adhatták le volt hogy a Danubiuszon ment egy zene, és ugyan az tegy időben a Calypsón is leadták de mondta is Laci, hogy érdekes módon soha nem telefonáltak be hogy mindkét rádión ugyan azt hallották volna bár olyat senki se csinált volna hogy egyszerre két adót hallgat de ha véletlen áttekert volna a egyikről a másikra, akkor észrevette volna. Vagy ha olyan helységbe van, ahol ittt ez szól, ott meg az szól.
Régen sok olyan dolog volt, ami manapság már elképzelhetetlen lenne.
Nem tudom van e itt közöttünk olyan aki mondjuk 2000ben vagy az után született mert ezek a hírek számára lennének igazán érdekesek és van egy barátom, akivel nagyon sokat szoktunk ilyenekről beszélgetni hisz mindkettőnket érdekel a rádiózás és az azzal kapcsolatos dolgok.
 #186364  Szerző: shadoe
 2020.01.24. 21:32
asr27 írta:
2020.01.24. 10:17
Én a Music FM megszűnése óta szinte nem is hallgatok magyar rádiót.
Teljes mértékben meg tudom érteni. Már régóta észrevettem, hogy itt a fórumozók között azon megy a huzavona, hogy az egyik tábor azt mondja, ez Mo., a mulatós zene országa, nyugodjunk bele, hogy rádiós téren nihil van, ne változtassunk, dőljünk hátra, és hallgassuk a Rádió 1-et, mert itt másra nincs igény. A másik tábor viszont előrelépést és fejlődést szeretne, és én is ide tartozom, mert nem gondolom, hogy rendben van, hogy a világ zenei slágertermésének csak az 5%-át érhetjük el bármilyen magyar zenés adón. És most nem is a nem slágertermésről beszélek, hanem a másik 95%-ról. 1990 körül például az akkori Petőfi és Danubius keményen lenyomta a Billboard, a Melody Maker, a Radio & Records vagy a Bravo listáit, pedig akkor csak 1-2 ilyen rádió volt, és a lemezeket is piszokul nehezen lehetett néha beszerezni. Eltelt 30 év, és ott tartunk, hogy akkor, amikor már minden elérhető és beszerezhető, a nemzetközi slágerlisták első helyezettjeit se játsszák sokszor le, ha meg igen, akkor fél éves késéssel. Nem nagyon tudom megérteni, hogy ez miért van rendben, miért kell ennek örülni, miért jó egyes rádióknak ebben a zavaros és poshadt lábvízben halászni, és egyáltalán miért kell ezt elfogadni, és azt se gondolom, hogy ha 30 éve volt az akkori Petőfire, Danubiusra vagy Calypsora igény (vagy nemrég a 600 ezres követővel büszkélkedő Music Fm-re - vagy a 600 ezer rajongó az nem elég?), akkor most miért ne lenne. Ezért nem a hallgatóság a felelős, hanem a rádiós szerkesztők meg akik ezt az egészet irányítják (kinyírták). Győzködni azonban nem akarok senkit és nem is tisztem, de én a magam részéről, jöhetnek az ellenérvek futószalagon, ebbe soha nem fogok belenyugodni.
 #186354  Szerző: asr27
 2020.01.24. 10:17
Én a Music FM megszűnése óta szinte nem is hallgatok magyar rádiót.
Egyedül a World Is Mine Radio Show-t hallgatom néha, esténként.
Ezen kívül csak külföldi rádiókat, leginkább a német Sunshine Live-ot. Ez hasonlít leginkább a MusicFM / Radio Face / korábbi Rise FM / Roxy / Deejay vonalhoz.
 #186353  Szerző: adika4444
 2020.01.24. 08:42
Csatlakoznék azokhoz, akik szerint elkélne egy Music FM szerű rádió. El bizony. 2012 előtt azt gondoltam, hogy az R1 hozza tényleg az újdonságokat, fiatal fejjel gond nélkül bevettem amit harsogtak. Most már tudom, hogy újdonság az úgy alig-alig, de üres szöveg annál több.
Utána jött a Music, ahol azért jóval frissebb trackeket toltak.
Kb két hete volt itt linkelve az EHR mint Troy rádió, na egy ilyet nagyon is el tudnék képzelni. Jönnek az újdonságok, de néha egy-egy régebbi kedvenc is felcsendül... Részemről lenne igény egy ilyen rádióra, de ismerettségi körben is örülnének neki, de annyira azért őket sem izgatja. Az viszont igaz, hogy a legtöbb ember nem mélyül el ebben ilyen szinten, és csak vállatvonnak, hogy ez van...
 #186298  Szerző: tomee
 2020.01.18. 20:15
Az a baj, hogy sokszor nincs figyelembe véve, hogy ez Magyarország, és hogy itt a realításokhoz mérten milyen perspektívák vannak rádiózás szempontjából az egyéni "vágyálmokon" túl.

Versenyhelyzet, mint olyan, nincs... Le van uralva a rádiós piac, és egyáltalán nem az domimál, hogy egy bizonyos versenyben a legjobb győzzön. Nincsenek egyéni szereplők, eleve nevetséges, hogy amúgy a rádiók részéről 10 éve ez van kommunikálva a hülye hallgatottsági felméréseik által, mert itt valódi versengés, mint olyan, nem létezik.

Sajnos el van már felejtve, hogy a Music anno úgy jött létre, hogy egyébként a Médiatanács a Juventusnak adta a 103,9-et, és ezzel ellehetlenítette a R1-et, mert utána minden próbálkozása ellenére nem jutott frekvenciához. Nem védem a R1-et, mert egyáltalán nem bántam, hogy ez történt, de az újonnan létrehozott Music FM-mel is már az elején voltak egészen bicskanyitogató dolgok.

Azt tartom legvalószínűbbnek, hogy a Music rajongói tábora kb. 2012 környékén kezdhetett el ismerkedni a rádiós szférával és ebből adódóan azt tartja alapvetésnek, ami akkor volt, pedig azért a magyar kereskedelmi rádiózás akkortájt már eléggé túl volt az úgynevezett "dicsőséges aranykorán", mert az nagyjából 2009 novemberében lett tönkre vágva.
 #186296  Szerző: shadoe
 2020.01.18. 19:50
A magam részéről nem gondolom úgy, hogy le lenne fedve a főváros a zenei rádiók és műfajok ill. igények tekintetében. Sőt, soha ilyen rossz még nem volt a helyzet. A Rádió 1 számomra egy halott rádió, levegő, amiről a továbbiakban már teljesen kár beszélni. A Music Fm remekül megfért a fővárosban (fél országban), és óriási űrt hagyott maga után. Én hallgattam a Music Fm-et, de nem fogok arra borzalomra azért áttekerni, mert már csak az van. Sőt, továbbmegyek, azt gondolom, akár két Music Fm típusú rádió is megférne, akár országosan is. Akkor legalább lenne versenyhelyzet és lenne választási lehetőség. Most nincs.
 #186289  Szerző: Dani
 2020.01.18. 13:34
Meg aki most abban bízik, hogy a Rádió1 még van... No igen, de semmi garancia nincsen arra sem, hogy a Rádió1 maradni fog. Mire tippeltek, lesz valami a Rádió1 után? Vagy maradnak a retro féle rádiók és kész? Elég szomorú, ha ez a tendencia folytatódik, ami most van.
 #186288  Szerző: robert11
 2020.01.18. 12:59
Igen igen pontosan vele akarták pótolni, csak ugye a halála miatt erre már nem került sor.
Igen, ezekről a bedarálásokról is elég sokszor szó esett már itt rádió1 is volt már ilyen helyzetben arról is többször beszéltünk már úgy hogy nem ismételném önmagam meg mindenki tudja már a történetet. Ismerettségi körben beszélgettem valakivel akit szintén érdekelnek a rádiók egyik barátommal hogy én feltettem egyszer azt a kérdést hogy vajon lesz e olyan rádió még valaha a közeljövőben ami mondjuk 23 évig szól majd mint a Danubiusz meg a juvi ami meg 26 évig szólt. Jelen állás szerint én nem tudok elképzelni olyan rádiót mert jobb esetbe 7 évre ha kapnak engedélyt és mire meg lehetne hosszabbítani, akkor meg már valamilyen oknál fogva ellehetetlenítik és nem kapnak működési engedélyt.
Talán itt mondta valaki vagy lehet hogy a barátommal beszéltük hogy amíg a politika beleszólhat a rádiózásba, addig soha sem lesz hosszan működő rádió meg olyan amit amilyet a nép akarna.
Érdekes módon Orbán a klubot is el akarta hallgattatni, de azt hallgatói nyomásra még sem sikerült. Ennek mi lehetett az oka, hogy a rádió1et meg még is elhallgattatták Budapesten nem sikerült megmenteni pedig 2 freki is esélyes volt hogy ott folytassák tovább. Többi meg jött magával ezt is tudja már mindenki.
Nem akarok politizálni mert most úgy jön le de erre azért kíváncsi lennék.
Viszont ugye az az időszak meg a musicnak kedvezett mert ugye akkor indultak el és már az elején nagyon jó zenékkel jó zenéket hallhattunk. Utána csak jobbnál jobb lett a rádió főleg mikor Troy is megszólalt a számok között.
 #186286  Szerző: tomee
 2020.01.18. 09:03
Dani írta:A Rádió1 egy szűk rétegen kívül nem elégíti ki senkinek az igényeit, nem hiszem, hogy aki annak idején MusicFM-et hallgatott, neki az igényeit kielégítené a Rádió1...
Szerintem ezen nagyjából jó, ha egy tucat ember lamentál, a többi meg egész egyszerűen áttekert és kész. Szoktam ilyen dolgokról beszélgetni úgymond "átlag hallgatókkal", de egyáltalán nem köti le őket ez a téma ilyen mélységekben, egyszerűen hallgatják, ami van, és kész.

Amiről én beszéltem, az arról szólt, hogy nagy valószínűséggel ebben a szűk formájában is most telített a fővárosi piac stílusokkal (tök mindegy, hogy világ viszonylatban mennyire gagyi), és most így hirtelen nem tudnék felsorolni sem 5-10 olyan rádiós személyiséget, akikkel érdemes lenne jelenleg egy úgy rádiót beindítani a 89,5-ön vagy a 103,9-en.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 562

Friss témák

Impresszum

Szolgáltató:
42NET Marvin Cloud Kft.
1149 Budapest, Angol utca 34. 5/A
adószám: 25830079-2-42
cégjegyzékszám: 01-09-291494
e-mail cím: support@42netmedia.com
telefonszám: 1242
Cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

 

Felelős kiadó: 42NET Marvin Cloud Kft.
Lapigazgató: Mikos Ákos
Felelős szerkesztő: Huszár Dávid Norbert
Fórum adminisztrátorok: Kasza János, Keszei László
Webdesign és programozás: Christian Zanchetta
Host: 42NETMedia Kft.

E-mail: i n f o [@] r a d i o s i t e . h u

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.