RADIOSITE Fórum

  • Rádió 1

 #186892  Szerző: adam1400
 
aki sokat hallgatja a r1-t v figyeli az onlinestreamet az tudja hogy van 2 "elátkozott előadó": az egyik alan walker a másik ava max. Mind2-nek ha bejut számuk néha az esti kivibe megjelenik (esetleg éjjel amikor senki nem hallja) aztán utána eltűnnek.
alannél 4 példa is van: sing me to sleep, alone, tired és a közös számuk avaval, itt a faded beragadt.

avanál a so am I került ki és ott pedig a sweet but psycho ragadt be.

a magyar dalok is csak éjjel vannak, meg reklámkitöltőbe. (+ vidéken 12-14)

viszont amit nem értek hogy a liar februárba bekerült akkor eltűnt most 10 napra visszajött és rögtön rotációba került erre kedd óta megint eltűnt ennek mi értelme?
 #186890  Szerző: lgh
 
troll írta: 2020.04.18. 22:15Ezredforduló közepe. Tért nyer az internet. Jön a Youtube, a tizes évekre a streaming szolgáltatók. Leáll a zenével az MTV a Youtube miatt, a fiatalok már a neten szerzik be a kedvenc zenéiket, nem nézik a zenei televíziókat, leszoknak a rádióról. Mindent megkapnak streamen.
Az, hogy már nem a magnós blokkból veszik fel a zenét, miért zárja ki egy zene és műsor szempontjából is igényesen megszerkesztett rádió üzemeltetését? (Vagy ha kizárja, akkor miért működhet ez mégis külföldön?)
 #186888  Szerző: shadoe
 
Dani írta: 2020.04.23. 20:01

Igazad van, annyival kiegészíteném, hogy itt a fórumon is vannak olyan vélemények, hogy aki a Rádió1-re bármi rosszat mer mondani, az csak amatőr és tudatlan lehet. Szinte főbenjáró bűn azt írni, hogy a MusicFM sokkal változatosabb volt, és sokkal hallgathatóbb lenne most is a Rádió1-nél. Más rádiókat lehet szidni, a Rádió1-re meg lassan semmi rosszat nem szabad mondani.
Egyrészt köszönöm a véleményed (és az egyetértést, ez nálam már ritka madár itt, hogy megkapjam, hogy igazam van valamiben), és amit a Music Fm-mel kapcsolatban írtál, azzal teljesen egyetértek. Nekem már szinte fájóan hiányzik az a rádió. Időnként rámegyek erre a Top 50-re, mert én se vagyok bűntelen, és belehallgatok... írtam erről is 1-2 hete véleményt, hogy az hogy lehetne jobb... és elgondolom, hogy az általam favorizált Music Fm Top 50-ben már milyen mennyiségű új és valóban változatos zene menne, ami még ráadásul valahol reprezentálná is a magyar ízlést - elegánsabb kivitelben, mint a rádiós Mahasz Top 40 (de hát arról se a Mahasz lista tehet), kb. valahogy úgy, mint a Class Fm listája Kovács Áronnal. Ja, és ugye női műsorvezetővel, mert ez is egy színfolt volt a Music Fm részéről. Ami pedig a mi "amatőrségünket" és "tudatlanságunkat" illeti, kezdek élni a gyanúperrel, hogy ez az egész arcoskodás, ami itt a fórumban megy, a Rádió1 háza tájáról került ide. Vagy az termelte ki, vagy valaki onnan, tán egy bennfentes írogatja ezeket a szépeket. Ezen persze át lehet siklani, csak amikor már nemcsak engem, hanem a fórumtársaimat is porig alázzák, teljesen jogtalanul és ok nélkül, arra már én is azt mondom, hogy na álljon már meg a menet.
 #186887  Szerző: Dani
 
shadoe írta: 2020.04.23. 19:54 A múltkori gondolatmenetemet, amikor a 80-as 90-es évek rádiózását állítottam párhuzamba a mai gyengébb zenei választékkal, még annyival megtoldanám, hogy az ilyen Rádió 1-típusú arcoskodás, hogy én játszom a legnagyobb mai slágereket, én vagyok a legváltozatosabb, meg az én rádiómon lett ez és ez sláger, nagyon visszatetsző és nagyon vissza is tud ütni, és nemcsak azért, mert hazugság, hanem azért is, mert pl. én, aki a gyerekkoromban B.Tóthot, Komjáthyt és Dévényi Tibort hallgattam, ismertem, soha nem tapasztaltam ezt az arcoskodást, egóharcot, ezt az "én vagyok a jani" típusú magamutogató és öntömjénező hozzáállást. Ezek az emberek, akik amúgy legendák, és le is tettek valamit az asztalra (és pl. dolgoztak, "zenét szerkesztettek...") a maguk módján meglehetősen szerények és visszafogottak voltak mindig is. Ha bármi kritika érte őket, vagy egy hallgató eltévesztett egy számcímet, együttest vagy zenei tényt, nem azonnal a sértődöttség, az azonnali támadás, megsemmisítés és visszavágás, a másik lealázása volt az első csípőből adott reakció - ehhez képest nézzük meg, micsoda felfuvalkodottság van egy-két, a fent említett régi öregeknél jóval fiatalabb mai rádiós szereplőben, ha szó éri a ház elejét, és kritkus véleményt fogalmaz meg valaki velük szemben (és micsoda párhuzam itt a fórumon! Hiszen van, akinek az a legnagyobb érve a másikkal szemben, hogy "agyatlan" - szép kis "szakmai" vita az ilyen - a másik alázása, lehordása, és már nemcsak nekem címezve, hanem fórumtársaimnak is? - hát nem vagyunk mi Dr. Csernusok, kérem!!!). Egyszóval úgy gondolom, ideje a mai műsorvezetőknek, a ma létező rádióknak - és fogadatlan prókátorjaiknak - kellő visszafogottságot, szerénységet, de legfőképpen tiszteletet mutatniuk a másik - akár rivális - fél iránt.
Igazad van, annyival kiegészíteném, hogy itt a fórumon is vannak olyan vélemények, hogy aki a Rádió1-re bármi rosszat mer mondani, az csak amatőr és tudatlan lehet. Szinte főbenjáró bűn azt írni, hogy a MusicFM sokkal változatosabb volt, és sokkal hallgathatóbb lenne most is a Rádió1-nél. Más rádiókat lehet szidni, a Rádió1-re meg lassan semmi rosszat nem szabad mondani.
 #186886  Szerző: shadoe
 
A múltkori gondolatmenetemet, amikor a 80-as 90-es évek rádiózását állítottam párhuzamba a mai gyengébb zenei választékkal, még annyival megtoldanám, hogy az ilyen Rádió 1-típusú arcoskodás, hogy én játszom a legnagyobb mai slágereket, én vagyok a legváltozatosabb, meg az én rádiómon lett ez és ez sláger, nagyon visszatetsző és nagyon vissza is tud ütni, és nemcsak azért, mert hazugság, hanem azért is, mert pl. én, aki a gyerekkoromban B.Tóthot, Komjáthyt és Dévényi Tibort hallgattam, ismertem, soha nem tapasztaltam ezt az arcoskodást, egóharcot, ezt az "én vagyok a jani" típusú magamutogató és öntömjénező hozzáállást. Ezek az emberek, akik amúgy legendák, és le is tettek valamit az asztalra (és pl. dolgoztak, "zenét szerkesztettek...") a maguk módján meglehetősen szerények és visszafogottak voltak mindig is. Ha bármi kritika érte őket, vagy egy hallgató eltévesztett egy számcímet, együttest vagy zenei tényt, nem azonnal a sértődöttség, az azonnali támadás, megsemmisítés és visszavágás, a másik lealázása volt az első csípőből adott reakció - ehhez képest nézzük meg, micsoda felfuvalkodottság van egy-két, a fent említett régi öregeknél jóval fiatalabb mai rádiós szereplőben, ha szó éri a ház elejét, és kritkus véleményt fogalmaz meg valaki velük szemben (és micsoda párhuzam itt a fórumon! Hiszen van, akinek az a legnagyobb érve a másikkal szemben, hogy "agyatlan" - szép kis "szakmai" vita az ilyen - a másik alázása, lehordása, és már nemcsak nekem címezve, hanem fórumtársaimnak is? - hát nem vagyunk mi Dr. Csernusok, kérem!!!). Egyszóval úgy gondolom, ideje a mai műsorvezetőknek, a ma létező rádióknak - és fogadatlan prókátorjaiknak - kellő visszafogottságot, szerénységet, de legfőképpen tiszteletet mutatniuk a másik - akár rivális - fél iránt.
 #186881  Szerző: Glenn
 
troll írta: 2020.04.23. 14:02És minden sorod, minden gondolatod, minden karaktered egyelő volt a nullával. Baromságokat írsz, ahogy ez mindig is jellemző volt.
Egyébként nickneveket nem lehet megsérteni, mert azok csak nicknevek. Álarc mögé bújt emberek, kitalált "karakterek". Úgyhogy próbálkozhatsz, esetemben nem fog célt érni, nem véletlenül választottam ezt a nevet :) Röhögök az ilyen embereken mint te, mert egy nicknév mögött sértve érzed magad :) Szánalmas. Csak azokat lehet egy ilyen fórumon megsérteni, akik már eggyé váltak a választott kis nevükkel. Röhejes, hogy ebbe a csoportba tartozol... Mondjuk nem kell rajta meglepődni :)
Jóvanna, nyugi, nehogy te legyél a Radiosite fórum első sztrókos halottja. :lool:
Relax, relax, please. :D
Szevasz, te... troll. ^^ ^^ ^^
 #186880  Szerző: troll
 
Glenn írta: 2020.04.23. 10:33 Na végre, már kezdtem aggódni, hogy elvitt a koronavírus. :shock: Ennyire féltelek, látod? :D
Nem kell. És minden sorod, minden gondolatod, minden karaktered egyelő volt a nullával. Baromságokat írsz, ahogy ez mindig is jellemző volt.
Glenn írta: 2020.04.23. 10:33 De az, hogy vitázunk, nem jelentheti a velünk egyet nem értő megalázását. Sajnos te pont ezt teszed minden mondatod végén. Lehet, hogy te ezt élvezed, de megsértesz vele mindenkit, aki szóba áll veled. És ráadásul okoskodsz úgy, hogy közben nem tudsz helyesen írni és nem vagy tisztában azzal, amihez épp hozzászólsz. :x
Legalább te megmutattad, hogy tudod másképpen is. Ja nem :) Egyébként nickneveket nem lehet megsérteni, mert azok csak nicknevek. Álarc mögé bújt emberek, kitalált "karakterek". Úgyhogy próbálkozhatsz, esetemben nem fog célt érni, nem véletlenül választottam ezt a nevet :) Röhögök az ilyen embereken mint te, mert egy nicknév mögött sértve érzed magad :) Szánalmas. Csak azokat lehet egy ilyen fórumon megsérteni, akik már eggyé váltak a választott kis nevükkel. Röhejes, hogy ebbe a csoportba tartozol... Mondjuk nem kell rajta meglepődni :)
 #186877  Szerző: Glenn
 
Na végre, már kezdtem aggódni, hogy elvitt a koronavírus. :shock: Ennyire féltelek, látod? :D
troll írta: 2020.04.22. 19:21 Graulálok! Neked is sikerült csatlakozni az agyatlanul kommentelők bő táborához. Jár a második helyezett díja. Sajnos csak ezüstérmes lehetsz Shadoe nevű barátod után.
Oké, legyél te a legokosabb, a kommentjeidből ezt úgyis mindenki láthatja. :yes:
troll írta: 2020.04.22. 19:21
Glenn írta: 2020.04.21. 15:31 És nekem megvolt 30-35 éve minden új zene is, és bizony nem rádióból, mert megvolt a forrás akkor is.
Tényleg nagyon ügyes vagy, hogy a lengyel piacon, a barátaidtól, a klubokban és a lemezlovasoktól is be tudtad szerezni a zenéidet, de itt most a médiáról, rádióműsorokról volt szó.
Nem is olyan nagy baj, hogy már a szövegértés is az érettségi része, talán a felnövő generáció jobban értelmezi a jövőben a leírt szöveget mint te, öreg fejjel.
Jó, akkor pontosítok, hátha felfogod a lényeget.
Tehát akkoriban a rádióból is fel lehetett venni sok jó zenét. Közismert még ma is a "Kettőtől ötig" című hétfői kívánságműsor, ahol a 80-as években már új zenéket is leadtak. Emellett létezett még több olyan, ahol végigmentek a zenék. Csak a teljesség igénye nélkül: Komjáthy Györgynek volt két ilyen műsora, a "Fiataloknak", ami kívánságműsor volt a létező legújabb zenékkel, és a zenei bemutatóműsora, a "Vasárnapi Koktél", amiben szintén végigment minden zene. Én ezekből vettem tele több mint száz kazettát, amik a mai napig megvannak. És persze a Poptarisznya, amiben a három zenés magnósblokk volt, valamint a "Poptarisznya magnósoknak", abban meg egy órán keresztül adták, amire vágytunk.
troll írta: 2020.04.18. 22:15A 90-es évek végére, ezredfordulóra mindenki saját maga írj otthon az mp3-as cdéit, egyre kevésbé a rádió az elsődleges zeneforrás.
Glenn írta: 2020.04.21. 15:31 Itt csak 10 évet tévedtél. De még 2010 körül sem írta mindenki maga az mp3-as cédéjét és nagyjából az az időszak volt a rádió térvesztésének ideje, nem az ezredforduló (én tudnék mesélni a 2000-es évek elejéről, amikor még mindenki a kívánságműsorokban akarta hallani a zenéket).
Hát barátom, én a Scooter - Our Happy Hardcore CD-jét már mp3-on szereztem be a barátomtól, 1996-ban vagy 1997-ben. A 90-es évek végén és az ezredforduló első éveiben az egyetemi koleszok konkrét CD és DVD író műhelyek voltak, a srácoknak csak repkedtek az ezresek, 5 ezresek egy nagy mennyiségű m3-as cd-ért, filmes dvd-kért. Jól kerestek vele. Szóval baromságokat beszélsz itt is. De nem baj, megszoktuk.
Az, hogy te már akkor mp3-aztál, egy - akkoriban - egyedi jelenség volt. Ja, koleszban, meg egy-két ilyen "műhelyben" ez megtörtént, de nem írtak az emberek (még a fiatalok sem) mp3 CD-ket maguknak.
troll írta: 2020.04.18. 22:15Ja igen. A rádió térveszését a 10-es évekre írtam én is, csak hát ugye az a fránya szövegértés. Az nem megy. A fene egye meg. Nem baj, egyszer majd belejössz. Csak ügyesen!!! Hajrá!
(Segítek, a most idézendő szövegben írom)
troll írta: 2020.04.18. 22:15Ezredforduló közepe. Tért nyer az internet. Jön a Youtube, a tizes évekre a streaming szolgáltatók. Leáll a zenével az MTV a Youtube miatt, a fiatalok már a neten szerzik be a kedvenc zenéiket, nem nézik a zenei televíziókat, leszoknak a rádióról. Mindent megkapnak streamen.
Saját magadat hazudtolod meg, ennyire nem érted a szöveget. Még a sajátodat sem. :lool:
"ezredforduló közepe", ez nálad mit jelent? Na mindegy.
troll írta: 2020.04.18. 22:15
Glenn írta: 2020.04.21. 15:31 Az eleje stimmel, egészen az MTV-ig. Az ugyanis jóval később "állt le a zenével", zenei tévék meg ma is vannak (VH1 több csatorna, MTV több csatorna, 1Music, HIT Music, stb.).
Ó, te nagyon okos! Ajánlom az MTV wikipédia oldalát (Music Televísion - leírtam mert képes lennél a Magyar Televízióét megnézni). Elég a magyar nyelvűt is, hogy ne legyen nehéz. 2005 után nevezték mát Music Television-ról MTV-re mert nem adnak zenéket, csak sorozatokat.
Nézd már meg (mint ahogy én is leírtam), hogy mennyi zenecsatornája van az MTV-nek? Ja, nehogy keverd a magyarral vagy a finnel, mint az előbb.
troll írta: 2020.04.18. 22:15Azt pedig senki nem írta, hogy nincsenek ma zenei tévék. Természetesen vannak, de azok nem az MTV átszerveződése után indultak egyből, kb. 10 éve.
És ismét nem vagy képben. Miért nem nézel utána, mielőtt hozzászólsz valamihez?
A 90-es évek óta vannak zenetévék. Persze, egyik megszűnik, de jön a másik. Volt Z+, lett belőle Viva+, utána Viva. Előtte volt Top Tv, Music Box, stb. Tehát az MTV (tudod, nem a magyar vagy a finn) átszervezése előtt is voltak, az alatt is voltak és ma is vannak.
troll írta: 2020.04.18. 22:15
Glenn írta: 2020.04.21. 15:31 Meg azt is megoldhatja bárki, hogy ne bunkó módon kommenteljen. Ha akarja... :x
És azt is megtehetné bárki, hogy a 35-40 évével, vagy jóval idősebb fejével ne írjon égbekiáltó baromságokat folyamatosan. És nem lenne utolsó, ha sikerülne szöveget értelmezni. Legalább az érettségi színvonal legyen meg egy médiásnál, KÖNYÖRGÖM!!!!
Ez itt egy fórum, ami arra való, hogy vitatkozzunk, érveket ütköztessünk. Én nagyon örülök, hogy végre most egy kicsit felpörgött, mert ilyenre csak a 2006-os induláskor emlékszem, meg utána még pár évig. De az, hogy vitázunk, nem jelentheti a velünk egyet nem értő megalázását. Sajnos te pont ezt teszed minden mondatod végén. Lehet, hogy te ezt élvezed, de megsértesz vele mindenkit, aki szóba áll veled. És ráadásul okoskodsz úgy, hogy közben nem tudsz helyesen írni és nem vagy tisztában azzal, amihez épp hozzászólsz. :x
 #186874  Szerző: troll
 
shadoe írta: 2020.04.22. 19:50 Kedves Troll!
Érdemben nem tudok hozzászólni a magánvéleményemre (amihez még úgy tudom, jogom van, de szóljál, ha már más világot élünk) írott hosszadalmas fröcsögésedre...

Ez sejthető volt.
 #186872  Szerző: shadoe
 
Kedves Troll!
Érdemben nem tudok hozzászólni a magánvéleményemre (amihez még úgy tudom, jogom van, de szóljál, ha már más világot élünk) írott hosszadalmas fröcsögésedre, ugyanis annak egy betűjét sem olvastam el, és egyébként is a tiltólistámon vagy. Mások hívták fel a figyelmem újabb "örvendetes" ténykedésre, és látom, most már utánam valaki más agresszorjának a szerepében is szeretnél tetszelegni. Egészségedre! Szerintem a mi körünk már pár hónapja megvolt, akkor már alaposan bemutatkoztál, így nem tartottam érdemesnek a konfliktusigényedbe beszállni, és ezt a továbbiakban sem teszem. A Rádió 1 fórum, szerencsére vagy kevésbé szerencsére, per pillanat - finoman fogalmazva - a legszínesebb és legpörgősebb topik - hiszen jár ide olyan, aki indulatmentesen, szakmailag szól hozzá (minden tiszteletem), van, aki magánvéleményt ír le és kritikusan áll hozzá a történtekhez (ez vagyok én), és van, aki cirkuszolni, hisztériázni, trágárkodni (az ő IQ-gondjuk, és nem az enyém...), meg van, akinek szimplán elgurult a gyógyszere - döntsd el, te ezekből ki vagy. :) A "legszínesebb fórum" persze paradoxon, hiszen a rádió, amelyről szól, a legelfuseráltabb, legunalmasabb és legdöglődőbb médium, amit én valaha bekapcsoltam. Dehogy változik itt a playlist, vagy bármi. Öt éve ezért imádkozunk, a remény hal megutoljára jeligére. Ha tehetném, nemhogy egy frekvenciát, de két nanoszekundumot nem adnék ennek soha az éterben. Neked pedig ide egy betűt se. :)
  • 1
  • 365
  • 366
  • 367
  • 368
  • 369
  • 987