RADIOSITE Fórum

  • Retro Rádió

 #188069  Szerző: tomee
 
potyi írta: 2020.08.08. 11:41 Helyet kéne cserélniük lassan a Best FM-mel, legalább zeneileg. :)
Valószínűnek tartom, hogy idővel megindul majd egyfajta racionalizálás a portfólióban, amiben át fogják venni a Best által játszott zenéket, és onnantól kezdve már annyi létjogosultsága sem lesz, mint amennyi eddig volt.

Kellene egy olyan rádió is a fővárosba, ami 2000-től 2009-ig játszik zenéket (és nem Zsédával meg Hooligans-szel kitömve, hanem mondjuk úgy, ahogy a R1 vagy a Roxy is kinézett abban az évztizedben), mert egy halom olyan zene van, amik egyszerűen el lettek felejtve, pedig akkoriban mindenhonnan ezek szóltak.
 #188061  Szerző: potyi
 
Helyet kéne cserélniük lassan a Best FM-mel, legalább zeneileg. :)
 #188060  Szerző: tomee
 
potyi írta:Túl sok dalt rotálnak, és mintha nem lennének súlyozva, szarul lennének kategorizálva, nem lenne elég kifinomult a clock. Amellett, hogy a 60-as, 70-es éveknek már nincs releváns piaca, szerintem és számomra ez a legzavaróbb a Retro zenei kínálatában.

Az ideális úgy lenne, ha 80-as, 90-es fókusszal futna a rádió, pár slágert forgatva még a 70-es és 2000-es évekből. Új arculat, logo stb alap.
Nem tudom, miért kerülgetik még mindig a '90-es meg a 2000-es évek zenéit, amikor tömegeket mozgat meg manapság ez a korszak. Konkrétan az ilyen zenéket játszó 10 ezres rendezvényekre pillanatok alatt elkapkodják a jegyeket. Várkonyiék is nyitottak már a saját műsorukban errefelé, a Sláger is meglépte ezt, és összességében többet nyert vele, mint amennyit veszített.

Minden tiszteletem a hatvan pluszosoké, de nyilvánvalóan nagyobb potenciál van a mostani 30-40-50-es korosztályban, pláne egy ekkora lefedettségű rádiónál.
 #188059  Szerző: potyi
 
Túl sok dalt rotálnak, és mintha nem lennének súlyozva, szarul lennének kategorizálva, nem lenne elég kifinomult a clock. Amellett, hogy a 60-as, 70-es éveknek már nincs releváns piaca, szerintem és számomra ez a legzavaróbb a Retro zenei kínálatában.

Az ideális úgy lenne, ha 80-as, 90-es fókusszal futna a rádió, pár slágert forgatva még a 70-es és 2000-es évekből. Új arculat, logo stb alap.
 #188042  Szerző: tomee
 
Tomi76 írta:
tomee írta: 2020.08.05. 23:12 ha már a 95.8 is folyamatosan széthullik. Meglepne, ha kihúznák 2023-ig.
???
Kicsit off, de : Az elmúlt 2 évben fél év nem telt el úgy a Slágeren, hogy ne változtattak volna folyamatosan valamin. Eleinte azzal, hogy elkezdték játszani a 2000-es évek zenéit, ami mondjuk még jó ötlet is volt, de mostanra már szinte a Petőfivel párhuzamosan játszanak új zenéket is. Mindeközben simán lemegy náluk egy Axwell Ingrosso/Dua Lipa után egy Ottawan vagy egy Alphaville szám, ami szintén értelmezhetetlen.

Jáksó év eleji ámokfutása szintén egy olyan dolog, amit nehéz mire vélni főleg annak tudatában, hogy mi lett a vége. Abaházi már kikötött a Retro-n, és nem hiszem, hogy ő lesz az utolsó pláne, hogy hamarosan még Bochkort is rájuk indítják.

A mostani állapotokat és azt figyelembe véve, hogy milyen gépezet van most a Retro meg a R1 mögött, engem meglepne, ha labdába tudnának rúgni a következő években.
 #188040  Szerző: Tomi76
 
tomee írta: 2020.08.05. 23:12 ha már a 95.8 is folyamatosan széthullik. Meglepne, ha kihúznák 2023-ig.
???
 #188039  Szerző: tomee
 
potyi írta:Én a magam részéről azt teljesen elfogadhatónak tartanám, ha egy az egyben visszahoznák a 2005-2009 közti Sláger Rádiót, arculattal, zenével, műsorrenddel együtt, csak épp Retro név alatt. A nosztalgia meg mehet valami netes tematikus csatornára.
Még az lett volna a legjobb megoldás, ha egy az egyben visszahozták volna az egész brand-et úgy, ahogyan a R1 pár év kihagyás utána tokkal-vonóval visszaépítette saját magát. Biztos lenne az a pénz, amiért a románok hajlandóak lennének lemondani a brand-ről, ha már a 95.8 is folyamatosan széthullik. Meglepne, ha kihúznák 2023-ig.
 #188037  Szerző: potyi
 
Én a magam részéről azt teljesen elfogadhatónak tartanám, ha egy az egyben visszahoznák a 2005-2009 közti Sláger Rádiót, arculattal, zenével, műsorrenddel együtt, csak épp Retro név alatt. A nosztalgia meg mehet valami netes tematikus csatornára.
 #188036  Szerző: shadoe
 
tomee írta: 2020.08.04. 23:07 Annyi legalább már egy örömteli dolog, hogy némileg elkezdték végre kigyomlálni a táncdalfesztiválos dalokat, és egy csomó olyan zenét is bevettek, amik eddig nem nagyon voltak. Az is tetszik, hogy a műsorvezetés is fesztelenebb/lazább lett. Végre nem az az érzése az embernek, mintha automata módba lenne állítva az egész rádió.

Viszont ezt a SZOT-Üdölős/Kádár-korszakon könnyesen merengős stílust hanyagolhatnák. Elég baj eleve az, hogy ez a jelenség még egyáltalán létezik... A Sláger is alapvetően a régi idők nosztalgiája miatt volt népszerű, mégsem tolta soha az ember arcába ezt ennyire direkt módon.
Ezzel csak egyetérteni tudok, mind a zenei változást illetően (pozitív), mind az átkoson való merengést tekintve (negatív). A Retro facebook posztjai tele vannak úttörő és kisdobos nyakkendős, 6 és 12 ponttal kapcsolatos nosztalgiázásokkal, kérdezgetik szerencsétlen hallgatókat, hogy neked is volt ilyen nyakkendőd, te is emlékszel még a 12 pontra, te is voltál KISZ-es... Szóval itt komoly bajok vannak szerintem, bár a face-n már olvastam olyat is, hogy Ceasescu milyen jó ember volt, hogy szerette a hazáját, milyen jót akart az emberek, és milyen csúnyán elbántak vele... nem is kommentálom, és nem is akarok ebbe belemenni. Csak hozzanak fel minél több régi jó zenét, pl. a sok Modern Talkingot is lecserélhetnék Erasure-re.
 #188032  Szerző: tomee
 
Annyi legalább már egy örömteli dolog, hogy némileg elkezdték végre kigyomlálni a táncdalfesztiválos dalokat, és egy csomó olyan zenét is bevettek, amik eddig nem nagyon voltak. Az is tetszik, hogy a műsorvezetés is fesztelenebb/lazább lett. Végre nem az az érzése az embernek, mintha automata módba lenne állítva az egész rádió.

Viszont ezt a SZOT-Üdölős/Kádár-korszakon könnyesen merengős stílust hanyagolhatnák. Elég baj eleve az, hogy ez a jelenség még egyáltalán létezik... A Sláger is alapvetően a régi idők nosztalgiája miatt volt népszerű, mégsem tolta soha az ember arcába ezt ennyire direkt módon.
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 210