RADIOSITE Fórum

  • Rádió 1

 #188436  Szerző: Adam
 
nyikolaj írta: 2020.09.12. 19:18 Balázsék online hallgatottsága azért is több, mert a R1 azért nem rendelkezik totál szuper lefesettséggel, szemben a Retroval szemben ami eleve az összes gerincadókon sugároz ezért egy szimpla konyhai rádión is hallgatható a legkisebb, legelszigeteltebb lyukba is a "Bochkor"
ezért felesleges online hallgatni.
Valaki szakértő megmondja a tutit talán, de szerintem nem ez az oka.
 #188435  Szerző: potyi
 
Engem a Break My Heartnál a teljesen felesleges INXS-es "I'm Lonely" húzott fel a power introban. Amúgy tényleg nem divat sehol, hogy minden egyes dalnál power introznak. Legtöbbször vegyesen használják.
 #188434  Szerző: Béci09
 
Ami engem nagyon zavar mostanában az az, hogy sok zenétből nem a hivatalos verziót adják le, hanem egy házilag össze vissza vágottat. Nem is a saját készítésű intro zavar, (bár szerintem kicsit sok hogy már majdnem minden szám előtt van, meg ez a női robothangos címbemondás elég bugyuta, na mindegy) hanem az, amikor a dalol belül vannak variálások. Pl. a Kings & queens eredetileg úgy kezdődik hogy az első két sornál nincs alap csak vokál, de ezek bevagták a második refrént az első helyére így egyből alap+vokállal indul, nem tudom ez mire jó. De ezek az aprosagok nem annyira zavarók, viszont van pár ahol nagyon, a legdurvább A Háborgó mélység 2 aminek konkrétan a refrén közepén egyszer csak vége szakad... :S Elég zavaró tud lenni...
 #188428  Szerző: nyikolaj
 
Balázsék online hallgatottsága azért is több, mert a R1 azért nem rendelkezik totál szuper lefesettséggel, szemben a Retroval szemben ami eleve az összes gerincadókon sugároz ezért egy szimpla konyhai rádión is hallgatható a legkisebb, legelszigeteltebb lyukba is a "Bochkor"
ezért felesleges online hallgatni.
 #188418  Szerző: robert11
 
Musicfm-n emlékszem nem csak a roadshowban idnult vagy kaptak rá a mixelésre, hanem már a madeinhungaryban is elkezdtek egy idő után mixelni így volt 11kor is, 2kor is 5kor is, és este 9kor is mix vagy hétvégén már 8kor elindították a Killerst főleg még mikor ilyenek mixeltek hogy John Dalbach és társai. Na az még jó is volt mondjuk. Azt lehet érzik hogy van versenytársuk azzal hogy Bocsi a Retróhoz ment Majd 1 2 hónap múlva kell megfigyelni hányan melyiket hallgatják. Én maradok az r1nél nem csak a zenék miatt, hanem amúgy is. Én mondtam hogy Bocsit még bírtam vele nincs gond a kapucsínót is a múltkor említett okok miatt nem hallgattam már később meg a Bumerángot sem mikor oda ment át a Slágerbe és indult a műsor de István Danit kifejezettem utáltam álandóan gusztustalankodtak és ő adta Bocsi alá a lovat ő nem ilyen lett volna ő rontotta el igazán.
 #188395  Szerző: Adam
 
Amióta a szomszédban elindultak bocsiék, A múlt hét eleje óta, nagyon durván promózzák napközben is Balázsékat. Amire ezen a héten a road show miatt még egy lapáttal rátettek. 😂 Mintha éreznek a konkurenciát

Gondolom az sem volt véletlen, hogy pont bocsiék indulásának napjára szervezték be a két orvost a stúdióba akik a koronvírusrol illetve a jarvanyrol pro kontra vitatkoztak. Ezt online 69 ezren hallgatták. Miközben bocsiék online hallgatottsága kb. 20 ezer volt kb 😂
 #188375  Szerző: Glenn
 
Adam írta: 2020.09.05. 20:41Én úgy látom ez teljesen ugyanaz lesz mint a Balazsek a Radio1-en, csak mások a szereplők. Teljesen vállalható, jó lesz ez.
Ugyanolyan sz@r, sajnos... :x
robert11 írta:De akkor mondjuk indíthattak volna egy reggeli műsort a Besten is mer tott nincs reggeli műsor hanem csak Dominik Zsolt pofázik néha néha ha éppen úgy tartja kedve és csak zene megy aminek semmi értelme.
Isten őrizz! Pont, hogy az egyetlen hallgatható zenei rádió reggel a Best FM, idióta pökhendi celebek nélkül. Ha pedig szöveg kell, akkor Jazzy vagy Info. :yes:
Egyébként én Bochkort tisztelem, mert velem nagyjából egyidős és végigkísértem a munkásságát. 1986-ban a Danubiuson németül (fel is van véve kazettára), 1990-ben a Sió TV-ben szintén németül is, utána pedig Capuccino és Bumeráng, egészen 2011-ig ő volt a király (meg a Music FM-en is jó volt, de az már a leszálló ág). Most viszont már öregnek tartom ehhez a stílushoz, amit a Retrón csinál. Reméltem, hogy komolyabban adja elő normálisabb témákkal, de hogy a Balázzsal akar versenyezni ugyanolyan agyhalott módon, ez se nem méltó hozzá, se nem lesz sikeres. :(
 #188374  Szerző: tomee
 
Mezőőr írta:robert11 írta: ↑
Tegnap, 22:54
De akkor mondjuk indíthattak volna egy reggeli műsort a Besten is mer tott nincs reggeli műsor hanem csak Dominik Zsolt pofázik néha néha ha éppen úgy tartja kedve és csak zene megy aminek semmi értelme.
Nem értem, hogy miért várják el sokan minden rádiótól, hogy legyen rajtuk ilyen primitív morningshow. A debreceni Besten sincs a kezdetek (98) óta, és a hallgatók, köszönik szépen, megvannak nélküle.
Azért a fővárosi 99.5-ön az a helyzet lassan már egy éve, hogy kb. a semmivel egyenlő szinten van valami, ami jobb sorsa is érdemesebb lett volna, csak rossz időben került elindításra amolyan muszájból.
Érdekes, hogy ennek van egy olyan értelmezése, hogy direkt módon nem megy rajta semmi, és ezzel a mainstream média elől menekülő embereket akarják kiszolgálni, holott inkább az a helyzet, hogy egész egyszerűen nincs kapacitás ennek a rádiónak a fenntartására, és azon se lepődnék meg, ha idővel nemes egyszerűséggel megszűntetnék, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Eleve most inkább a Rádió1-en, de nagyon-nagyon főleg a Retro-n van a hangsúly. A Retro meg ugyanúgy fel fogja venni idővel a '90-es meg a 2000-es évek elejének zenéit, ahogy a Sláger Rádió tette annak idején, ehhez nem lesz szükség a Best FM-re.
 #188363  Szerző: Mezőőr
 
robert11 írta: 2020.09.05. 21:54 De akkor mondjuk indíthattak volna egy reggeli műsort a Besten is mer tott nincs reggeli műsor hanem csak Dominik Zsolt pofázik néha néha ha éppen úgy tartja kedve és csak zene megy aminek semmi értelme.
Nem értem, hogy miért várják el sokan minden rádiótól, hogy legyen rajtuk ilyen primitív morningshow. A debreceni Besten sincs a kezdetek (98) óta, és a hallgatók, köszönik szépen, megvannak nélküle.
robert11 írta: 2020.09.05. 21:54 A rádió1 mixekkel kapcsolatban nem mondanék semmit hisz már kifejtettem régebben a véleményemet én hogy képzelném el túl sok a mix a musicon is ez volt a baj hogy egy idő után már dél után 2kor is adtak mixet felesleges. Lenne itt is 5től, meg 10től mondjuk este vagy 9től 10 az már késő lenne.
Régebben a discoshit is másképp nézett ki 8kor tök jó slágerlista volt rajta újabbnál újabb zenékkel, most meg mixbe van pakolva az is.
A Petőfin is van mix, vasárnap kivételével minden este 9-től éjfélig, és minden nap, mind a három órában normális zene szól, pedig ott ugyanaz a Dj van minden nap. A Wim-ben egy dj-nek csak egy vagy két órát kéne feltölteni zenével, de láthatóan (hallhatóan) nem nagyon sikerül nekik. Ebből az következik, hogy Peter Sharp többet ér, mint az a tizenakárhány díszpéldány együttvéve. Tehát nem lehetetlen normális mixműsort csinálni, csak akarni kéne.
 #188362  Szerző: robert11
 
Még annyit írnék, hogy Shadoe nagyon is képben van a rádiózást illetően, hisz ő már nagyon sokmindent megélt sok műsort hallott az évek során mint ahogyan én is, de ő még többet és összetudja hasonlítani nagyon is milyen volt régen, és milyen a mai rádiózás.
Én is sokat tudnék erről mondani meg mondtam is már régebben az egyik bejegyzésemben. Nagyon megváltozott az egész az elmúlt 20 30 év alatt. De korábbra is visszalehet menni.Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy milyen irányba megyünk milyen lesz mondjuk 10 20 év múlva. Sokan azt mondják, hogy a rádió már nem trendi, hogy manapság már egyre inkább hallgatnak youtubeon, vagy egyéb helyekről letöltött zenéket mert ott ők maguk választják ki mit is akarnak hallgtni valójában, de én bevallom őszintén, nekem hiányozna a rádió, ha nem lenne. Én nem tudnék megélni csak azzal, hogy szól a zene ilyen olyan portálokról letöltve egymás után én kazettát és cd-t is ritkán hallgattam régen is pont ezek miatt. A rádióban vannak infók, közlekedési hírek stb stb bár már arra sincs lassan szükség, mert a gps a kocsiban már elkerüli a dugót ha úgy van beállítva és nem kell figyelni a rádiót hogy mikor mondják hol van dugó, hol történt baleset nem kell figyelni az utak híreit.
De más volt ez még a 90es években biztos emlékeztek rá hogy volt egy személy, aki járta kocsival az utakat, főutakat, mellékutakat autópályákat, és néha néha be be kapcsolták hogy mi a helyzet az utakon.
Danubiuszon is így volt.
Calypsón volt fővinform, útinform, és a Kossúth Petőfin is megtalálhatóak hallhatóak voltak mindezek.
Na ezt a Petőfi topikba kéne írnom de ha már itt járok, szóbajött, akkor leírnám hogy ott volt olyan, hogy egy csaj mindíg mondta melyik városban hány fok van. Pl Hajdúbihar megye Debrecen, 4 fok Heves megye Eger, 15 fok és így tovább és volt ugye a vízállásjelentés.
Na a mai Petőfis hallgatók ezeket már el se tudnák képzelni főleg azok nem, akik még nem is éltek ebben az időszakban mikor ezek voltak.
Na meg mi lesz akkor a digitális rádiózással?
Szerintem lesznek olyan rádiók is, melyeken majd lehet online rádiókat hallgatni akár az autóban is úgy mint ahogy most vannak internet tvk
  • 1
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • 986