RADIOSITE Fórum

  • IPTV

 #49037  Szerző: Gyurii91
 
Mauro írta:HD csomagra is előfizettél?
Hogy-hogy nem működik? Ha benne van ASZF-be akkor menniük kéne.
Fél évig ingyen kapom a HD-t. Bár nincs HD tévénk. :(
 #49034  Szerző: Mauro
 
HD csomagra is előfizettél?
Hogy-hogy nem működik? Ha benne van ASZF-be akkor menniük kéne.
 #49033  Szerző: Gyurii91
 
T-home.

Csak előnye van! :shock:

Ami hiba: webrádiók több, mint fele nem működik. :cry:
 #48848  Szerző: Ghee
 
Gyurii91 írta:Én is tegnap óta gyarapítom az IPTV-sek számát. ;)
Mesélhetnél az előnyeiről és a hátrányairól - érdekelne!
 #48841  Szerző: Mauro
 
Melyik szolgáltató? Minőség?
 #48833  Szerző: Gyurii91
 
Én is tegnap óta gyarapítom az IPTV-sek számát. ;)
 #135  Szerző: tomee87
 
Kiváncsi leszek lesz e ebből vmi. Jó lenne tudni, mer ha dvb-c mellet adja majd a tkábel akkor nem biztos hogy minket, pl engem is érint. Ha meg a helyett akkor minket is érint. Remélhetőleg jövő héten már kiderül vmi..
Elvileg adhatja a DVB-C mellett is párhuzamosan a 2-t. Pl. úgy, hogy a DVB-C marad az alap cucc (tehát semmi különleges extra), mint most van és az IPTV-n vezetik be az extra interaktív szolgáltatásokat (PPV, NoD, PVR stb.), tehát aki akar erre, aki akar arra fizet majd elő :) De egy biztos, h a T-Kábel tényleg bevezeti ezt az IPTV-t ahogy korábban írtad, akkor lépésekkel jóval előrébb lesz, mint a UPC, mert ez az IPTV fejlettebb szolgáltatásokra ad majd keretet (és jóval olcsóbban, gazdaságosabban), mint a DVB-C.
 #132  Szerző: Zoshi
 
Kiváncsi leszek lesz e ebből vmi. Jó lenne tudni, mer ha dvb-c mellet adja majd a tkábel akkor nem biztos hogy minket, pl engem is érint. Ha meg a helyett akkor minket is érint. Remélhetőleg jövő héten már kiderül vmi..
 #114  Szerző: tomee87
 
A régi fórumba Chester említette, hogy a T-Kábel készül arra, hogy kábelen IPTV alapon terjesszen digitális kábeltelevíziót. Nos én utánajártam ennek a dolognak kicsit mélyebben, keresgettem a neten, kérdeztem PR-s műszakisokat is a dologról és meg kell mondjam, számomra nagyon úgy tűnik, h a kábeles digitális televíziózás nem is távoli jövője, az IPTV és nem a DVB-C. Miért is mondom ezt, nos ez egy elég bonyolult folyamat, megmondom őszintén még én sem értem teljesen az egészet. De ugye az egésznek a lényege, hogy a kábeltelevíziós hálózaton IP alapon történik a digitális televíziók továbbítása, ennek köszönhetően teljes oda-vissza kapcsolat jöhet létre a fejállomás és a STB között. Miért is hátrányos a jelenlegi DVB-C? Először is, és talán a legfontosabb: a DVB-C hálózatokon a VoD (videotéka) bevezetése nem gazdaságos, drága. Interaktívitás hiánya, az interaktív szolgáltatások bővítésnek szűkös határai vannak, drága és bonyolultabb STB-ok. Most lássuk ezzel szemben mit tud egy kábelhálózaton lévő IPTV: Interaktivítás (szinte határtalan lehetőségek), VoD (videotéka) hatékony és gazdaságos működése, PVR egyszerűbb és olcsóbb megvalósítása (nem feltétlen szükséges magas áramfogyasztású, 100GB feletti merevlemezes STB), olcsóbb, egyszerűbb STB-ok.
Gondolom így már valamennyire érthető miért is az IPTV a jövő és nem a DVB-C. Ami fontos és erre felhívom a figyelmeteket, a kábeles IPTV-t ne úgy állítsátok be, mint a jelenlegi T-Home DSL alapú IPTV-jét, a kábeles IPTV annál sokkal megbízhatóbb és stabilabb, jobb minőségű rendszer. Amúgy a neten is nagyon sok érdekes anyagot lehet találni a kábeles IPTV-ről, akit érdekel utánakereshet :)