RADIOSITE Fórum

  • DVB-T

 #3471  Szerző: mlaszlo
 2008.10.03. 11:35
Ha az RTL és a tv2 nem lesz fenn a DVB-T-n, akkor elég nagy kudarc lesz az egész, mert a közszolgálati csatornák miatt senki sem fog rohanni DVB-T vevőt venni.
Engem egyébként meglep, hogy eddig végig arról volt szó, hogy milyen jó lesz, több ingyenes csatorna, a két kereskedelmi is fenn lesz, elérhető lesz a Viasat3, a két hír csatorna és lesz előfizetéses tartalom is. Most hogy megvan a nyertes kiderül, hogy a két kereskedelmi nem biztos hogy fenn lesz, Viasat3 szintén kérdéses, hírcsatornák kódolva, de egyéb fizetős tartalom nem lesz, mert az AH-nak az csak plusz kiadás. Akkor mégis mi lesz majd a DVB-T-n? A jelenlegi helyzet szerint még az egy multiplex is sok lesz.
 #2866  Szerző: t
 2008.09.29. 15:46
jaaajdekár, remélem belerohad mindkettő a pártjaik okosságába :D
 #2865  Szerző: mlaszlo
 2008.09.29. 15:28
Kiszúrt a politika az ATV-vel és a Hír tv-vel

"Idén tavasszal ugyanis már látszott, hogy a digitális földfelszíni sugárzás nem hoz majd akkora áttörést, mint ahogy azt a szakpolitikusok hitték. Magyarországon ugyanis az Európai Unió átlagához képest is elterjedtek a kábelszolgáltatások, a digitális tévév megjelenésével ráadásul az olcsó műholdas szolgáltatások is egyre népszerűbbek, így körülbelül a lakosság 75-78 százaléka ilyen rendszereken néz már televíziót. A fennmaradó 2,1-2,3 millió ember ráadásul a lakosság legszegényebb részéből kerül ki, vagy éppen egyáltalán nem néz tévét, így nem valószínű, hogy az analóg rendszer lekapcsolásáig rá lehetne őket venni a váltásra. "

"ha az Antenna Hungária, ahogy eddig is, csak az ingyenes műsorszórás feltételeit akarja biztosítani, akkor a Hír tv-nek, és az ATV-nek is ingyen kéne eljuttatnia tartalmát a nézőkhöz. Vagyis a reklámbevételekből kéne megélniük.

A két csatorna azonban jelenleg a műholdas és kábelszolgáltatókból kapott előfizetési díjakból él. Pontos számokat ugyan nem lehet tudni, de meg lehet becsülni a két csatorna bevételeit. Információink szerint az ATV előfizetőnként 50-70 forintot kap a cégektől, a Hír tv a kábelpiacon kiemelkedő, 100-150 forintos díjat harcolt ki magának. Jelenleg körülbelül hárommillió háztartásban fogható kábeltévé vagy műholdas szolgáltatás, az általunk megkérdezett szakértők szerint ezek közül körülbelül 2,2-2,5 millióban fogható a két csatorna (A Hír tv és az ATV is általában az alapcsomagban van, így legfeljebb a minimálcsomagra előfizetők nem foghatják).

Vagyis az ATV havonta 125-175 millió forintot kap a szolgáltatóktól, a Hír tv akár 375 milliót is kereshet. Ez éves szinten az ATV-nek körülbelül 1,8 milliárd forintot, míg a Hír tv-nek akár hárommilliárdot is jelenthet. Ennyit pedig az általunk megkérdezett iparági szakértők szerint nem tudna megkeresni egyik csatorna sem a reklámhelyek értékesítéséből, még akkor sem, ha a digitális földfelszíni sugárzásba bekerülve véletlenül drasztikusan nőne a nézettségük. "

" De most akkor hogyan is jut el az ATV és a Hír tv a nézőkhöz? Várhatóan prepaid renszerben, valószínűleg elektronikai nagyáruházakban (ahol a dekódereket is kapni lehet majd) árulják az egy évig érvényes előfizetéseket kódkártya formájában. Ez, ha mindkét adóra érvényes, várhatóan 1000-1500 forintba fog kerülni. Kérdés, hogy egy megrögzött Hír tv-előfizető miért akarná pénzelni az ellentáborhoz húzó ATV-t, illetve fordítva. Meg persze kérdés, hogy ki az, aki 1500 forintot áldoz egy kétcsatornás csomagra, de egy havi ezer forint körüli áron kínált kábelszolgáltatást már elvből nem köttet be. Főleg, hogy amíg a digitális jel vételére alkalmas dekóderek ára várhatóan húszezer forint környékén lesz, olyan, fejlettebb készüléket, ami kódkártyát is képes fogadni, majd csak harmincezer forint felett vehetünk majd. Vagyis ennyi lesz, úgymond, a bekötési díj."

"A digitális földfelszíni sugárzás a lakosság 20 százalékát érdekelheti, ebből elenyészően kevés lehet egy hír- és közéleti csatorna célközönsége. Pedig a sugárzási díj nem olcsó, már ha csak a pályázati anyagban olvasható, a köztévének felajánlott kedvezményes árakat vesszük figyelembe, akkor is az ATV-nek és a Hír tv-nek egyenként több mint 230 millió forintot kell fizetnie évente az Antenna Hungáriának. Ez pedig, ha évente mondjuk 750 forintért adják a kódkártyákat, csak 300 ezer előfizetés fölött termelne némi hasznot. Ennyit szakértők szerint a két csatorna képtelen lesz értékesíteni az analóg rendszer lekapcsolásáig. Így a nézettség növekedésével arányosan növekvő reklámbevételek ellenére is várhatóan több százmillió forintot dob ki majd az ablakon a két csatorna. Mindez a pártok miatt, amelyek szerint jó ötlet volt a pártközeli adókat digitálisan is fellőni az éterbe. "
 #1323  Szerző: Sz.
 2008.09.13. 11:00
Fog jönni nekik, csak hangyásan. A maradék, akinek egyáltalán semmi nem fog jönni meg legalább nem fog tovább butulni. :D
Nekem a rádiók nem jönnek normálisan. A Juventus 89.5 Fehérvár után keletre kezd csak kitisztulni, de például a Sláger ugyanúgy jön, mint eddig (talán lefizette az AH-t, hogy őt hagyják békén?! SImán el tudom képzelni...)
 #1303  Szerző: Pasa
 2008.09.13. 09:09
téeszelnök írta:magyarul aki olyan helyen lakik, annak majd' három hétig se TV2, se RTL? nem mintha hiányozna :lol:
Óh, boldog emberek... :roll:
 #703  Szerző: Sz.
 2008.09.09. 17:33
Hasznosnak tartom, hogy az m1-ből, m2-ből és Duna TV-ből SD adás egyáltalán nem lesz a MinDig TV-n, ez segít majd a HD elterjedésének, illetve nem foglal annyi helyet, mintha parallel menne HD és SD (persze jóval többet foglal, mintha csak SD menne).
A készülékek közül meg nem is fognak nem HD-sat értékesíteni, gondolom. Szóval eleinte nem lesz olcsó mulatság, most olyan 40-50 ezer lehet egy HD MPEG4-es DVB-T vevő.

Arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy a helyi stúdiók adásait hogy fogják HD-ban véghezvinni. Vagy 2012-től már nem fog az M1-en menni reg. adás, hanem az M3 lesz az régiónként? Fene tudja...
  • 1
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203

Friss témák

Impresszum

Szolgáltató:
42NET Marvin Cloud Kft.
1149 Budapest, Angol utca 34. 5/A
adószám: 25830079-2-42
cégjegyzékszám: 01-09-291494
e-mail cím: support@42netmedia.com
telefonszám: 1242
Cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

 

Felelős kiadó: 42NET Marvin Cloud Kft.
Lapigazgató: Mikos Ákos
Felelős szerkesztő: Huszár Dávid Norbert
Fórum adminisztrátorok: Kasza János, Keszei László
Webdesign és programozás: Christian Zanchetta
Host: 42NETMedia Kft.

E-mail: i n f o [@] r a d i o s i t e . h u

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.