RADIOSITE Fórum

  • Külföldi rádiók

 #9166  Szerző: Pasa
 
centerweb írta:a poprádin RTI_-_SK a kassain pedi ___RTI__ (volt?)
Na de most van-e?
 #9160  Szerző: centerweb
 
a poprádin RTI_-_SK a kassain pedi ___RTI__ (volt?)
 #9157  Szerző: Pasa
 
És mi rajtuk az RDS? Mert itt Bp-n a 94,2-n a Mária miatt nem fogom.
 #9133  Szerző: centerweb
 
Valószínűleg végleg megszűnt a poprádi székhelyi RTI (Radio Tatras International)
http://www.radia.sk/spravy/1775_vysiela ... ncilo.html

A radia.sk információ szerint a mai nappal szerződést bontott minden munkatársával az RTI. Jelenleg az RTI két adója [Poprád - Király-hegy 94,2 és Kassa - 94.8] be van kapcsolva, de semmi sem megy rajtuk. Ha 30 napon belül nem történik valami, visszavonhatják a műsorszórói engedélyüket, ami azt jelenti hogy legkésőbb 2009 májusáig új rádió kap jogosultságot erre a frekvenciára.
 #7381  Szerző: LAZLOW
 
Most akadtam rá erre a érdekes nevű topicra (nem lehetne simán külföldi rádiók?), szóval én is beírom a magamét:

A rádió, amit már több, mint egy éve rendszeresen hallgatok: BBC Radio 1

Ami nekem tetszik:
- Zenei szerkesztés kiváló, változatos, letisztult. Vannak dalok, amelyeket persze naponta többször is lehet hallani, de nem un rá az ember. Olyan két hónappal a megjelenése előtt már játszanak bizonyos zenéket.
- Reklám nincs, csak ajánlók, hiszen az Egyesült Királyságban van ún. licence fee (ha jól emlékszem nálunk is volt valamilyen tv előfizetésnek hívott adócska bő tíz évvel ezelőtt - ilyen kis kék keretes cetlit adtak)
- A nap közbeni műsorok - nem tudom jobban kifejezni magam - egyszerűen hallgattatják magukat. Rám pezsdítően hatnak. Majdnem elkezdtem felsorolni őket, de hosszú lenne. A műsorvezetők kiválóak, bakit nem hallottam még tőlük. A gumizenék, amiket használnak nagyon jók. Rengeteg neves előadó, színész megfordul a stúdióban.
- Mivel klubzene rajongó vagyok, ezért csütörtök esténként Pete Tong's In New Music We Trust, péntek este Pete Tong's Essential Selection, majd nemsokkal utána Judge Jules' Weekend Warmup amiket hallgatok.
- Igaz, hogy csak interneten tudom hallgatni, és csak Real Player-rel érhető el egy max 64 kbps Sure Stream, de ez kb. olyan élményt nyújt, mint ha éteren keresztül hallaná az ember, mondjuk mobilon.
- Honlapjuk letisztult, és az iPlayer funkcióval az éterben elhangzott adást egy hétig bármikor vissza lehet hallgatni.

Ami nekem nem tetszik:
- A reggeli műsoruktól falramászok. Nekem nem jön be a Chris Moyles Show.
- Honlapjukon rengeteg funkciót, mint pl. néhány podcastot, videókat, a stúdió webkamerájának élő streamjét csak Nagy-Britanniából lehet elérni. A wma audio streamjükkel is ez a helyzet.
- És ami a legjobban zavar, hogy nem Magyarországon vannak, és idehaza nem is lehet fogni őket az éterben (bár műholdon elvileg lehet).

Most láttam meg, hogy a DX kategóriában van benne, remélem annyira nem voltam off.
 #7122  Szerző: molnarb
 
Általában így szoktak beindulni az adók... az újabbak biztos. A sajátunkon vettem észre, amikor kikapcsoltam majd vissza, hogy mellette álltam rádióval... először zajos, mono majd sztereó és vele párhuzamosan az adó zúgása is úgy erősödőtt... hallhatóan felpörgött.
 #7115  Szerző: Pasa
 
Tegnap este 11-től ma reggel 5-ig adókarbantartás volt a besztercebányai (Banská Bystrica) adókon. Nagyon érdekes volt a visszakapcsolás reggel. A 101,5-öt figyeltem, és 1 perccel 5 előtt kapcsolták be az adót. Az érdekes az volt, hogy fokozatosan a nulláról indulva fél perc alatt érte el a max. kakaót az adó. Közben szólt rajta a zene, először zajosan, aztán már tiszta monóban, végül megjött a sztereó is.
 #6750  Szerző: LuciFerko
 
hallgassátok az OneFM,et nagyon fincsi mixek mennek rajt este!
www.onefm.ro
 #5061  Szerző: Jani
 
LuciFerko írta:nemrég indult Romániában egy új félországos rádió: http://radiozu.ro/

részben a RomanticFM frekvenciáin, részben pár sajátok. a RomanticFM asszem 4 adóját adta el nekik.
Ezt az adót említettem Neked msn-en. :)
  • 1
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150