RADIOSITE Fórum

  • Civil Rádió

  • Engedéllyel rendelkező online rádiók fóruma
Engedéllyel rendelkező online rádiók fóruma
 #76948  Szerző: Galaxy
 
Jaja, a Civilben két stúdió van, egy produkciós és egy on air, mindkettő a klasszikus süketszoba mikrofonokkal, és a hozzá tartozó control room elvet követi. van aki magának keveri az esti műsorát, az úgy csinálja hogy a süketből hosszú kábelen kihoz egy mikrofont a pulthoz :D nem mogorva fickók, sztem ha odamégy simán megmutatják a dolgot. bp 11ker sztregova utca, fonó zeneház. :)
 #76912  Szerző: fecokam7
 
Azért a Top40-et pl a pult előtt tolom a Táskában... (jó, persze... VoiceTrack-ezni ott jó :) )
 #76720  Szerző: LuciFerko
 
nincs :D
 #76711  Szerző: Nightman
 
LuciFerko írta:
Nightman írta:Meggyőztél.. :) Ezekszerint a studió felépítése is hasonló,mint régen a magyar rádióban volt? A műsorvezető előtt nincs pult,csak mikrofon? Ha így van az nekem a békebeli időket idézi.. Szivesen megkukkantanám ha lehet.. :) .. Amíg lehet.. :/
Fehérváron a Táskarádiónál is így van.
Köhögőgomb is van? :)
 #76709  Szerző: LuciFerko
 
Nightman írta:Meggyőztél.. :) Ezekszerint a studió felépítése is hasonló,mint régen a magyar rádióban volt? A műsorvezető előtt nincs pult,csak mikrofon? Ha így van az nekem a békebeli időket idézi.. Szivesen megkukkantanám ha lehet.. :) .. Amíg lehet.. :/
Fehérváron a Táskarádiónál is így van.
 #76708  Szerző: Nightman
 
Meggyőztél.. :) Ezekszerint a studió felépítése is hasonló,mint régen a magyar rádióban volt? A műsorvezető előtt nincs pult,csak mikrofon? Ha így van az nekem a békebeli időket idézi.. Szivesen megkukkantanám ha lehet.. :) .. Amíg lehet.. :/
 #76637  Szerző: Galaxy
 
Én dolgoztam a Civilben technikusként, és azt kell mondjam saját tapasztalat alapján, hogy nagyon sok embernek van ott műsora, akinek egyébként a rádiózáshoz nem sok köze van, csak jó témája van, és szeretné azt egy mikrofonba mondani. Nagy részük még a mikrofonba se tud beszélni, nemhogy keverni magának. A stúdió is olyan mértékben bonyolult, hogy sokkal nagyobb energia lenne minden egyes stáb legalább 1-2 tagját betanítani a használatára, mint tartani pár fizetett/önkéntes technikust, aki keni vágja, rendben tartja, reggel jön nyitja a rádiót, jön a váltás csinálja estig, este meg zárja a stúdiót... Képzeld csak el ha minden reggelesnek meg estisnek lenne kulcsa, meg kódja a riasztóhoz... biztonsági szempontból is aggályos lenne annyi kulcsot kiosztogatni :D Ez a rádió konkrétan meghal, ha a technikusra pont akkor jön rá a hasmenés, amikor beszélgetős műsor van :D szóval a jelenlegi formában szerintem indokolt ez a fajta működtetés.
 #76550  Szerző: mimi
 
Igen, ebből a szempontból lehetnének rugalmasabbak, bár ha jól emlékszem, ott a stúdió felépítése is olyan jelenleg, hogy elég körülményes lenne one-man rádiózni.
 #76542  Szerző: Nightman
 
Írták a cikkben,hogy csak akkor tudnak élő műsort adni,ha valamelyik technikus bevállalja hogy segít a műsorvezetőknek.. Ez volt fura nekem,mert alapesetben kell technikus persze. De állítom h a rádiók 90%-ánál nem az a dolga hogy fogja a műsorvezető kezét..
 #76535  Szerző: mimi
 
Egyébként valóban lehetne racionalizálni azzal, hogy a műsorkészítők maguknak kevernek, bár ha hozzávesszük, hogy egy nagy közösségi rádióban száznál is több önkéntes megfordul, nagy a fluktuáció, a technikus pedig ügyel a rendre és a karbantartottságra is, nem tudom, mennyire nélkülözhető.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15