RADIOSITE Fórum

  • A rádiós piac

 #985  Szerző: trakator
 
Sziasztok!

Jó ez a téma. papír Vs. mezei tehetségek.

Egyet értek Coollal! A többieknek pedig részben igazat adok, részben nem. A
Rádiózás tényleg egy szakma. Műveljék azok akik megtanulták. Ma Magyrországon egy állás betöltéséhez megkérik a papírt. Takarítani sem mehetsz el OKJ-s papír nélkül, hiába fogod faszán és lelkesen azt a seprűnyelet, nem fogsz kelleni papír nélkül!


Tényleg át kellene alakítni a kommunikációs képzést, ugyanis ha minden magát tehetségesnek mondó "rádiós palánta", valamint a tehetséges, utca embere lehetőséget kap arra, hogy dolgozzon rádióban, tvben újságban, csak a szakmáját értő diplomás munkaerő nem, akkor miért van komm képzés?

Meg kell szüntetni a komm szakos oktatást, helyére lehet például Orvosi képzést tenni, úgyis kevés jó orvos, sebész, stb.... van az országban.

De akkor miért tanulta szerencsétlen kommunikátor a szakmát x évig!?

Amikor megszületett az 1996. évi I. törvény a rádiózásról és televíziózásról, meg sem gondolták az őt alkotó szakik azt, hogy szűk egyévtized múlva ilyen ganégödör szintre fog jutni a médiapiac.
Akkor tényleg szakemberek dolgoztak és senkinek sem jutott eszébe, hogy megkérdőjelezze, vagy elvegye a munkáját egy Vitraynak, Knézynek, vagy Antal Imrének!

Amikor a törvényt meglkották kb. akkor indultak az első komm szakok. Húzni kellett volna egy vonalat, hogy itt áljunk meg. Be kellett volna fagyasztani a piacot tehát nem kellett volna mindenkit kirugni azért, mert nem dipplomás, hanem hagyni kellett volna őket kifutni és törvénybe foglalni azt, hogy ki dolgozhat egy rádióban, TV-ben vagy újságban.
Ha ezt akkor meglépik akkor ma nem vitatkoznánk, mert reális képünk lenne arról, hogy mit kell ahhoz letenni, hogy a sajtó befogadjon minket.

Innen is látszik, hogy át kellene alakítani a másfél évtized pora alatt szunnyadó Médiatörvényt!

Szerintetek hozzá mer valaki piszkálni?
Á-Á!
És miért nem?

Egyszerű politikai és érdeki okok húzódnak meg mögötte.
Azért nem, mert így a hazánkban lévő Rádió és Tv csatornák 3/4-e eltünne a piacról. Nem lehetne tovább a médiát mocskos pénzek mosására és közpénzek eltüntetésre használni.

Jó-Jó zután lenne verseny és olyan szinvonal, hogy a fülünket hegyeznénk, viszont említsük meg ORTT bácsit, a szerzői jogvédő hivtalt, a frekvencihivatalt. Elesnének többszáz millió, vagy milliárd forint bevételtől. És ez a bevétel épp az, amit ma nem az értékteremtő rádiók tesznek le az asztalra. Szomorú !

Ez van! Ma a pénz beszél, viszont ha ez a rendszer így halad tovább egyszer össze fog omlani, mert ott tartunk hogy a jelenlegi amúgysem dübörgő reklámpiac nem bír el több médiumot, a hallgató lassan meg úgy szelektál, hogy nem áthangol, hanem kikapcsol és inkább elmegy a haverokkal sörözni egyet!

Köszi, hogy elmondhattam véleményem!
 #952  Szerző: centerweb
 
Rendben, meggyőztél, igazad van, az előző hozzászólásomban próbáltam rá utalni hogy én is szeretnék egy kom. szakos diplomát szerezni, mert jó az ha van, meg azért csak az a "hivatalos(abb), elismert(ebb)", csak annyira szerintem nem függ össze [itt] a diploma a gyakorlati tudással, mint mondjuk az orvoslásnál, vagy egyéb más területeken. A tömegtermelés egyébként tényleg jelen van, és én már középiskolába is média és kommunikáció ismeret szakra akarok jelentkezni, csak valahogy attól félek, hogy tele lesz az egész ilyen beképzelt majmokkal, hogy "jajj most ő médiát tanul, és ő lesz a nagy médiasztár, meg tele lesz pénzzel" közben meg konyítása sincs az egészhez. És sokan csak ezért jelentkeznek, mert azt hiszik, hogy mostmár belőlük "sztár" lesz. Egyet értek Ferko-val.
 #949  Szerző: LuciFerko
 
Anno énis komm szakra akartam menni, csak az érettségim elég gyenge lett és nemjutottam be. Ugyanis akkor szerelmes voltam mint a disznó és minden más fontosab volt a tanulásnál:P Nemrég volt szerencsém egy főiskolai rádiónál látogatást tenni és eléggé lesúlytott az egész. Hallatszott a műsorvezetőkön a nagyképűség, hogy ők a Jani meg ilyesmi. Azt lett egy kis technikai gixer, egyből megállt a tudomány. Sajnos látszik hogy nagyon tömegtermelés van kommosokból és ez nagyon nem jó így :(

Abban egyetértek hogy egy nagy rádióba szakemberek kellenek, ugyanis nagyon erős nevelőhatásuk van ezeknek a médiumoknak. De a kis helyi, közösségi rádióknál szerintem megkell hagyni a lehetőséget hogy bárki kipróbálhassa magát!
 #946  Szerző: cool
 
Szia Center!

Ez a baj! Ha látod azt amit leírtál akkor szembetűnő, hogy az orvoslásnak van tekintélye mert egyszerű lelkes hobbistaként nem láthatsz bele, ezért ha csinálni akrod elmégy az orvosira és megtanulod!

Míg a rádióval úgy vagy, hogy elmégy valahova gyakorlatra.....

Mi sem természetesebb!

És miért? Mert nincs a szakmának tekintélye!
Legyenek tehetséges; talpraesett; jó eszű(intelligens); jól, érthetően és szépen beszélő valamint jó hangú emberek, Ez mind relatív tulajdonság! Ha rádiózni akarnak szerezzenek papírt!

Nekem van végzettségem, ezért én védem azokat akik így gondolkoznak.
Tudom azt is, hogy javaslatom a gyökeres szemléletváltást szorgalmazza és bevezetése elég szar lenne sok -sok nonlegális üzleti tevékenységnek álcázott rádiónak és nagyon sok tisztességes, elszánt és az általad felruházott tulajdonságokkal rendelkező lelkes rádiós palántának, de ebben a szakmában is határt kell húzni és drasztikus lépések nélkül sajnos nincs változás és tisztulás sem.
 #945  Szerző: centerweb
 
Én váltig állítom, hogy te a rádióban meg fogsz hallgatni egy diplomás orvost mert frankón vágja a témát, de ha neagyisten megbetegszel és arra kerül a sor hogy megműtsenek, szerintem nem fogsz egy kommunikáció szakos diplomás ember kése alá feküdni azért mert van tehetsége a dologhoz, meg is tesz a sikerért rmindent de ha valamit elb*sz meghalsz!
Egy kicsit merész példa. Szvsz. az orvoslás, nem hasonlítható össze a rádiózással. Tehát orvosi egyetem nélkül nincs orvoslás, mert vannak olyan dolgok amiket csak egy egyetemen tudnak neked megmutatni. Itt most arra gondolok, hogy pl. nem hivatalos úton nemigen tudsz mondjuk egy mellkast, meg azon belül egy szivet felnyitni, és annak részeit tanulmányozni, míg gyakornoknak pl. egy kisközösségi rádióba (ahol ha jók a körülmények, egész jól elsajátíthatod a szakmát) már közel sem annyira nehéz elmenni, mint az előbb említetteket megcsinálni. Ott olyat adnak neked, ami nélkül nem lehetsz orovos. Tehát ilyenféle gyakorlatot és tapasztalatot csak orvosi egyetemen tudsz szerezni, míg rádiózás terén máshogyan, máshonnan is.

Egyébként pár dologban egyetértek, és én is szeretnék majd kom. szakos diplomát, de szerintem azért nem kell ilyen szigorúan nézni ezt a van/nincs diplomája dolgot. Ha nekem lenne egy rádióm, biztosan nem utasítanék el egy tehetséges; talpraesett; jó eszű(intelligens); jól, érthetően és szépen beszélő valamint jó hangú embert, mert éppen nem kommunikáció szakból van diplomája. Egyébként meg egy jó rádió vezető, aki nem azért csinálja a rádiót hogy ahogy te írtad "vegyük ki belőlle a lehető legtöbb pénzt" az úgy is meg tudja állapítani hogy kinek van érzéke hozzá, meg kinek nem, és olyat vesz fel, aki tud is valamit.
 #942  Szerző: cool
 
Üdv kedves téeszelnök!
Nos, ha van egy működő rádióm ahol tudom, hogy meg fog üresedni egy hely mert valaki elmegy. Tudnom kell, hogy kit akarok és hova. Tegyük fel, hogy én egy férfi hangot szeretnék betenni a rádióm reggeli sávjába mert arra van igény, stb....

Közzé kell tenni egy álláshírdetést, hogy xyz rádió férfi műsorvezető munkatársat keres a reggeli sávba. (ebben már van két szűrési feltétel) Bekérném a jelentkezők önéletrajzát, természetesen diploma és nyelvvizsga nemléte kizáró ok.



Ha beérkeztek az önéletrajzok (mondjuk legyen 50)
Elkezdődne a feldolgozás,((újabb szűrés: pl életkor, diploma megléte, stb...) kiesik pl. 20 emeber)
Hány életrajz felet meg? Hány napot szánok az interjúkra? DÖNTÉS
behívnám a klienseket.

Tegyük fel, hogy a felvételi eljárás alapjában véve 2 körös:


Első körben hangfelvétel ami állna:
egy semleges szövegből
egy hard
egy gazdasági
egy közlekedési
egy szines
egy humoros hírből
egy horoszkópból
egy évfordulónaptárból
egy programajánlóból.

A felvételt a következőképp bonyolítnám le.
Kliens beül a szobába egyedül egy mikrofon és a papírok társaságában, hogy ne izguljon. Kapna 10 perc felkészülési időt, meghallgatná a szöveglapokat azért hogy tudja, hogy hol kell majd belépnie. Utánna szövegalapra felvétel.

A felvétel után a hanganyagokat kielemezném.
Megnézném azt, hogy milyen az orgánuma, mennyit rontott és mennyire fejleszthető a kliens hangja. Persze kell egy kritérium rendszer aminek segítségével ezt százalékosan megadom. Ki lehet dolgozni.

Megvannak a számok. Tegyük fel 4 ember megfelelt, jó hangjuk van és igazságszerint bármelyiket felvehetném, mert a teljesítménye a 80 százalékot bőven meghaladta.

az egyik 85 százalékot
a másik 90 százalékot
a harmadik 95 százalékot
a negyeik hibátlan volt és 100 százalékot teljesített.

Visszahívnám ezt a 4 jelentkezőt.
írásban kapnának egy feladatsort(több most nem említett témakör és kérdések nélkül ) a következő kérdésekkel.

Általános kérdések:

Mit tud a rádiónkról?
Mely településeken vagyunk még foghatók?
Milyen korosztálynak szólunk?
Milyen Profillal működünk?
Határozza meg a profil fogalmát.

stb...

Technikai kérdések/szoftver

Itt konkrét kérdéseket tenék fel a rádiómat működtetőadásvezérlő szoftverrel kapcsolatban.
Pl. Mit csinál akkor, ha a DCM-ben loopolni szeretne egy hangfile-t?
Hogyan rögzítünk telefonos beszégetést?
Mivel utasítom a szoftver bejátszóit?


Technikai kérdések/hardver

Mit csinálna akkor, ha műsora közben elmenne az internet és az ön által gondolt műsorszerkezethez nincs információja?
Mit tenne akkor, ha a mikrofonprocesszor leállna?
Mit tenne akkor, ha az adásvezérlő lefagy, de minden más működik?

Stb.

Lenne egy olyan feladatom, hogy kapna pl 8 zenét x szignált, megaszólalási lehetőséget
Rakja össze az adást.
Melyik zenét, szignált ,megszólalást, reklámblokkot, hová tenné- indokolja.
Pótolja ki a hiányzó felvételeket. Milyen zenét tenne hiányzó részek helyére?
Miért?
Mien témákat olvasna be vázolj fel röviden logikáját?
Miért?

Aztán helyzetgyakorlat
Mit csinál akkor, ha telefonál egy szakember és interjút akar azonnal adni?

Adnék több alapsztorit pl
A világon egyedülálló rekordot állítottak fel Szegeden szerda este a VII. Super 8mm Fesztivál nulladik napján, ahol huszonöt vetítőgép egyszerre vitt a vásznakra szupernyolcas filmre vett történeteket. A Régi Zsinagógában egy speciális állványzatra tették a gépeket és az általuk vetített képek körülölelték a nézőket. Rózsa Péter, a vasárnapig tartó filmfesztivál főszervezője elmondta, több éves munka eredménye volt a szerda esti bemutató.

A rekordkísérlet szervezője telefonál írjon 4 kérdést ezzel kapcsolatban.

És még vannak olyan dolgok amivel szűrni lehet egy munkvállalót.

Tehát a hangfelvétel és a teszt átlaga adná a végső eredményt.
Megegyező eredmények esetén tovább lehet szűrni.
Rengeteg módszer van.

Valahogy így lenne reális.
 #934  Szerző: t
 
oké, eddig dobálózunk a szavakkal. mi alapján választod ki a jó rádióst? :)
 #926  Szerző: cool
 
Szia Center!

Nem olvastad el jól azt amit írtam. Komm szakos és Komm szakos közt is van különbség. Van köztük tehetségesebb és van kevésbé tehetséges. Az elsőt az különbözteti meg a másodiktól, hogy tesz azért, hogy szakmabelivé váljon tehát képzi a hangját és keresi a lehetőségeket. Míg a második tipus mondjuk ellébucolja a képzést és épp átcsusszan, vagy magolva nagyon jó eredményeket ér el, de gondolkodni már kevésbé tud.

Meg lehet szűrni, nyilván nem azt kellene megkérdezni egy állásinterjún, hogy mennyit akarsz keresni, hanem a kötelező hírolvsás mellett meg kellene nézni hogy megfelel-e a kliens a szakma és a rádió által lefedett piac elvárásainak. Ha nem felelt meg nyugodj meg fog helyette jönni minimum még 20 diplomás, és garantáltan állítom hogy a 20 közül 10 tehetséges és megállja a helyét bárhol az országban. Egyébként kom szakon van gyakorlat, aki emellett többet akar tudni valmiről, van rá lehetősége mert fejlesztheti magát.

Persze kellenek a szakértők erre már nem tértem ki ugyanis még egy jól felkészült diplomás kommunikátor sem tud minden szakterületet elsajátítani. Kellenek a szakműsorvezetők: pl. az orvosok az életmódisták, az autó vagy épitészguruk nagyon jól végzik a dolgokat azokban a rádiókban ahol magas egy efféle műsor szinvonala és igen engedjék be őket az adásba, de legyen megállípítva törvény által egy fix bedolgozói munkabér pl. adásonként 20.000 forint (az már egy eég szép összeg) és nem havi 4X1 vagy két óráért 2-3-400.000 forintos gázsi.

Ez a rádiózás egy szakma, vissza kellene adni azoknak akiknek való.
Aki pedig szeretne rádiózni, tanuljon érte! A kommunikáció szakos diploma meg bizony hogy kell! Kérlek ez az a papír amivel bizonyítod, hogy te ezt a szakmát tudod! A piacról vett papírok pedig semmit sem érnek mert a szakmában jártas felvételiztető meg fogja neked mondani azt hogy te piacról vetted a diplomád! Hidd el.
De nyugodj meg jelen helyzetben ilyen emberrel nem fogsz találkozni, mert a munkaadódat csak azt fogja érdekelni, hogy minél kevesebb munkabérét, esetleg ingyen vállald el a munkát, természetsen úgy hogy járulékot ne keljen utánnad fizetnie. És mit veszel észre? Ha szerencséd van megfelelsz egy állásinterjún. Próbaidőn általában fizetés nélkül eltöltessz 3-4 hetet. Máris nyertek rajtad! Megfeleltél és felvettek. Kapsz egy hónapban 100 ezer forintot kiskönyvel, 70-et bejelentve mert a főnököd a béredből kifizette a járulékaidat, mert jó vagy és megegyeztetek. Ám eközben a céged megkeresett épp a te műsorsávjaid reklámblokkjaiban 500-at. Ez van. És te elvállalod a munkát, meg persze csinálod azt amit mondnak neked mert mondjuk huszonéves vagy, ezért buli és élvezed, kapsz kritikát, de örülsz mert a hallgatók pozitívan értékelnek és talán még a feneked is kinyalják, csak épp ennyi pénzből, amennyit kapsz éveken át nem fogsz tudni megélni, ha csak ezzel foglalkozol! Normálisan leszabályozva egy végzett papírforma szerint is rádiós ha havonta kézhez csak 170.000 kapna, (mert annyi nem sok ahhoz képest amennyit ma elvárnak tőllük) nem pedig félmilliót az egyik 400-at a másik a harmadik pedig csak 40-et :) hidd el bőven meg tudna belőlle élni.
Még Valami:

Én váltig állítom, hogy te a rádióban meg fogsz hallgatni egy diplomás orvost mert frankón vágja a témát, de ha neagyisten megbetegszel és arra kerül a sor hogy megműtsenek, szerintem nem fogsz egy kommunikáció szakos diplomás ember kése alá feküdni azért mert van tehetsége a dologhoz, meg is tesz a sikerért rmindent de ha valamit elb*sz meghalsz!

Sok jó rádiót láttam így elvérezni. Magukat tehetségesnek valló emberek úgy vágtak galyra több nagymultú adót, hogy csak füstölt. Ja és közülük jópár emberke szemrebbenés nélkül megy tovább és mintha semmi sem történt volna. Ugyanúgy felveszi a havi sztárgázsit! Ez van nagyban és kicsiben egyaránt!
Azért valahol áljunk már meg......:!
 #889  Szerző: centerweb
 
Egyszerüen vissza kellene adni a rádiózást azoknak akiknek való. Tehát az igazi szakembereknek. Törvénybe kellene azt foglalni, hogy egy rádió tulajdonosa csak olyan embereket foglalkoztathasson akiknek megfelelő kommunikációs főiskolai vagy egyetemi diplomája van.
Tehát ha elmegy hozzád állásinterjúra 2 ember, és az egyiknek nincs kommunikáció szakon szerzett diplomája (ez nem azt jelenti hogy másból sincs), viszont tehetséges, tájékozott a témában, a hangja is és a "beszélőkéje" is jó (meg van gyakorlata), meg van egy másik, akinek ugyan van kom. szakon szerzett diplomája, viszont tehetségtelen, és nem tud egy mondatot elmondani hiba nélkül, akkor te a 2.-at veszed fel, mert van diplomája(amit mellesleg lehet hogy a piacon vett) ?

Azzal én is egyetértek, hogy kell valamilyen végzettség, de a kom. diploma nem minden esetben egyenlő a "rádiózáshoz való érzékkel [bocs, jobban nem tudom megfogalmazni]". Szerintem.
 #851  Szerző: cool
 
Nos akkor kezem én.
Ahhoz, hogy erről a kérdésről vitatkozni tudjunk el kell dönteni azt, hogy ma Magyarországon létezik-e a minőségi, hallgatócentrikus rádió fogalma. Szerintem igen, de minőséget nagyon kevesen adnak. Ma már a szó inkább a mennyiségen van.

Hogyan is születik ugyebár ma egy rádió? Bizonyos kőgazdag emberek, vagy üzleti érdekcsoportok akiknek mondjuk van már valamennyi piaci részesedésük másmilyen üzletágakban összeülnek, gondolnak egy nagyot és jobb esetben azt mondják: ALAPÍTSUNK RÁDIÓT ami legyen meg a lehető legkevesebb pénzből szóljon jól és fusson.
Roszabb esetben: VEGYÜNK EGY RÁDIÓT úgy ahogy van, hgyjuk meg benne a legfontosabb 1-2-3 embert úgy ahogy van, dobjunk bele egy szignálparkot, hogy mennyire igényes az mindegy és vegyük ki belőlle a lehető legtöbb pénzt, tehát azt, amit a majdani reklámpiac vagy egyéb.......lehetőség hoz.

A két út ott fut egymásba amikor eldöntik a szerkezeti összetételt. Tehát szóljunk minél több ismerősnek, barátnak, havernak, hogy jöjjenek híreket szerkeszteni és műsorokat készíteni. Ők biztos nagyon fognak örülni lehetőségnek és elmennek akár ingyen is dolgozni.
Ha erre nincs mód akkor következik az, hogy hirdessünk meg egy meghallgatást szedjük össze azokat az embereket akik épp annyira értenek hozzá amennyire kell, jól beszélnek és lelkesek. Ha lehet akkor alkalmazzuk őket próbaidőre természetesen szerződés és pénzügyi mekötések nélkül. Ha megfeleltek akkor lökjünk nekik valamennyit, hogy ne sírjanak. (ellenkező esetben hetente lehetne meghallgtást tartani) Ha ez megvan a jobbik esetben szerződést és bejelentett munkát kap a dolgozó, a roszabbik esetben pedig egy alkalmi munkavállalói kiskönyvet és talán egy szerződést ami az ő munkájára nézve általában nem garancia.
És miért nem? Mert befut egy ujabb ismerős, barát, vagy egy szárnyait épp bontogató ,álzseni" aki mondjuk pár ezer forintért kevesebbért megcsinálja az adást (a minőség persze nem számít) és az ott dolgozó ember már az utcán is van.

Sajnos nagyon sok példát látok erre. :(

Ezt nevezik tehát tehetség alapú kiválasztásnak! Ugyanis ebbe mindez belefér.
Hogy mi lenne a megoldás?
Először is had oszlassam el a rózsaszin ködöt. A rádiózás ugyanolyan munka mint bármi más, azzal a különbséggel, hogy itt az emberek inkább a hangjukkal dolgoznak. (sok helyen még azzal sem mert vannak kirívó példák egysmás hangra.. más téma) Ez a szó hogy rádió egy picit tul van misztifikálva épp azért, hogy a laikus ember nehogy belelásson olyan egyszerű dolgokba amiket ezek a bizonyos álzsenik a magukénak éreznek.

Egyszerüen vissza kellene adni a rádiózást azoknak akiknek való. Tehát az igazi szakembereknek. Törvénybe kellene azt foglalni, hogy egy rádió tulajdonosa csak olyan embereket foglalkoztathasson akiknek megfelelő kommunikációs főiskolai vagy egyetemi diplomája van. Ehez hozzátartozik az is, hogy a jelenlegi komm. képzési formát is át kellene alkítani ugyanis évente több leglább 200 hallgató szerez ezen a szakon diplomát, tévés, rádiós, vagy írott sajtós képesítéssel. A képzés nagyon fel van hígulva, ezért meg kellene az országban hagyni 1 olyan intézetet ami kimondottan erre specializálódik. Oda picivel több pénzt nyomni a többit pedig olyan hiányterületekre, szakokra átcsoportosítni amiből az országban kevés van! Nem kell évente ennyi kom szakos, elég lenne ennek a negyede, de az olyan szakképesítéssel is rendelkezne amellyel bárhol megállná a helyét. Elmondom egyébként, hogy van kb. 10 évre elegendő kommunikátorunk tehát ha most leállítanák a kom képzéseket sem esne kétségbe az ország.

Lényeg a lényeg, komm. szakos és komm szakos közt is van különbség, de közülük is lehetne bőven válogatni tehetség alapon. Elvégre ezért tanultak éveket, tudják mit kell tenni, de nagyon sokan elmennek mondjuk egy gyártósórra épp a fent írtak miatt.

Ha már diplomásokat lehetne csak alkalmazni akkor természetesen a Rádió marketing osztályára (már ha van) is ilyen emeberek kellenének.
A technikus végezze el a hangmérnökit, meg lehet csinálni és az irodavezetőnek is legyen meg a papírja.

Ez lenne az 1. és legfontosbb lépés.
Utánna törvénybe kellene foglalni azt, hogy az a pl. műsorvezető aki dolgozik egy rádióban, ne dolgozhasson emellett még kettőben + 1 tévében, mert a hátamon feláll a szőr akkor amikor 1 műsorvezetőt 1 nap két rádióban hallom reggel és mondjuk este mert éppenséggel be tudom fogni mindkét adót. Még valami aki rádiós az rádiós, tehát ne tévézzen, és ne írjon újságot és fordítva sem!
Aki pedig szinész az maradjon a szinpadon!
Nem engedném meg az átjárást senkinek!

A második pedig az lenne, hogy normális bértábla kellene.
Kezdőbér+jutalék vagy hétvégi pótlék. Legyen feljesbbjutás de ne úgy mint egyes rádiókban ahol lehet hogy te ötször annyit dolgozol mint másik de az 10 szer annyit keres mint Te, mert jó helyen ül, vagy jó ember nemesebbik testrészét találta meg.

Ezek, csak a legfontosabbak, viszont ha ez az egész rádiós dolog jó törvényi keretek közzé lenne foglalva lehet, hogy jópár adó eltünne az országból, de újra lenne verseny minőség és szinvonal!

Remélem, hogy egyszer letisztul majd ez az egész és lesznek változások, mert ha így haldnak a dolgok, hát nem tudom hogy hova jutunk!

Röviden tömören ennyi :)
  • 1
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193