RADIOSITE Fórum

  • Szebb napokat megélt rádiók

 #1046  Szerző: Pasa
 
Érdekes. Csak nem terjeszkedik az Info? Úgy, mint a Klub. Vagy ez csak sima műsorátvételi megállapodás?

Re:

 #1038  Szerző: tomee87
 
Pasa írta:
centerweb írta:Rádió Aktív, Sátoraljaújhely FM 100.
tele van InfoRádiós műsorokkal
Mármint a pesti Info Rádió műsoraival???
Azzal bizony. Napi kb. 14-16 óra Info Rádiós műsor van!!!!!! A következő felépítés szerint: Fél órás Info Rádiós műsorok, :05-től :15-ig zene :15-:30 Inforádiós műsor 1 rész majd 1db zene :35-től:50-ig Inforádiós műsor 2. rész majd a hírekig ismét zenék. Az egész órás Inforádiós műsorok pedig úgy mennek le mint az InfoRádióban, annyi különbséggel, h negyed, fél és háromnegyedkor nem hírek, hanem 1-1-1 zene van.

Fénykoruk (kb. 1-1,5évig tartott) hétköznapi műsorrendje a következő volt:
6:00-10:00 Vekker (ÉLŐ ébresztő műsor, 2 mvezetővel)
10:00-14:00 Hallójárat (ÉLŐ zenés műsor, 3-4 perces megszólalások közéleti témákkal)
14:00-17:00 Csodalámpa (ÉLŐ kívánságműsor)
17:00-19:00 Zenegép (ÉLŐ zenei műsor, a 90-es évektől a jelen kedvenceiig)
19:15-20:00 Esti Gyors (ÉLŐ közéleti beszélgetős műsor)
20:00-22:00 Feketelista (Rétegzenei műsor, felvételről)
22:00-0:00 Éjszakai, zenés ill. közéleti ÉLŐ interaktív műsorok
0:00-4:00 Zenei válogatás
4:00-6:00 Feketelista (ism.)

 #1022  Szerző: Pasa
 
centerweb írta:Rádió Aktív, Sátoraljaújhely FM 100.
tele van InfoRádiós műsorokkal
Mármint a pesti Info Rádió műsoraival???
 #1007  Szerző: centerweb
 
Rádió Aktív, Sátoraljaújhely FM 100.

Amikor elindultak, tele volt élettel. Reggeltől estig ÉLŐ műsor volt. Aztán ahogy telt az idő, egyre több saját gyártású műsor szűnt meg (pl. a vasárnapi top lista) most meg már tele van InfoRádiós műsorokkal , saját gyártású meg alig van. :cry:. De erről Jeek tudna mesélni szvsz.

 #976  Szerző: Pasa
 
Én a Danubiust azért emelem mindenképpen ki, mert ezen követhető legjobban a hazai média (vissza)fejlődése. 22 éve létezik, és volt már német nyelvű "feriensender", aztán az MR 4. programja, majd tisztán kereskedelmi adó még az MR égisze alatt, végül magánkézbe kerülve egyszerű "pénzkeltető" lett belőle, és ma hallhatjuk a mélypontot. Ugyanezt járta végig a Juventus is, de emlékszik-e pl. valaki közületek az ős Roxyra 1998 előtt? Vagy a Rádió 1-re, mikor még csak déltől este 8-ig volt. Nagyjából a ma még létező múlt évezredben indult helyi rádiók is erre a sorsra jutottak. Hiába, pénz beszél... :cry:
 #957  Szerző: centerweb
 
. Meg emlékszem mikor mamámnál voltam gyerekkoromba azt a Jó Ebédhez szól a nóta közben ettem finom friss rántottcsirkemellet
Ez nálam még most is így van, csak mostmár nagyiék áthangoltak az MR6-ra, a jó kis régi AM rádiójukon ami szinte éjjel-nappal szól a konyhába:) Meg van egy FM is, azon az MR1 van behangolva, és egyszerűen úgy váltájk őket, hogy kihúzzák az egyiket, a másikat meg bedugják. Praktikus : )Egyébként én szeretem a magyar nótákat : )
 #953  Szerző: LuciFerko
 
hol is kezdjem....
-Rádió Jam
helyi hírek sokasága, kellemes zenék, este ÉLŐ mixműsorok. Igaz nem volt hűdejó a minőség, de mégis sokat jelenetett a balatoniaknak. Most ugye Klubrádió van helyette.
-Balaton Rádió
a fénykora 2000-2001-ben volt. Sok jó zene, hasznos helyi infók. Azt ezis elkurvult majd megszűnt.
-a Juventusról nekem is sok emlékem van. Anno a 810en szólt egész nap a konyhában a rádió. Nagyon szerette az egész család szinte.
-Petőfi rádió. Na lehet megköveztek de nekem hiányzik a régi petőfi. Felkészült rádiósok voltak a műsorvezetők, emberi volt az egész. Mikor egyedül utaztam sokat hallgattam. Ismerek egy büfést aki anno Társnak nevezte a Petőfit, egész nap szólt neki. Voltak érdekes beszélgetős műsorok, jó sportműsorok. Meg emlékszem mikor mamámnál voltam gyerekkoromba azt a Jó Ebédhez szól a nóta közben ettem finom friss rántottcsirkemellet :)
 #950  Szerző: Sokol404
 
Lehet, kissé unalmas lesz a topic a véleményemmel, de nálam első példa a '90-es évek Juventus-a, majd a Danubius Rádió konkrétan '98-tól '99 végéig. Aztán az ezredforduló nem hozott semmi korszerűsödést, egyszerűbb szavakkal: javulást egyik -akkoriban még országos- rádiónak sem. :(

Ez már nem nosztalgia, hanem valójában szomorú dolgok, mert ami jó, azt egy idő után így vagy úgy, de elQúrják... Aztán marad nekünk EZ, meg az emlékezés, hogy "de jó volt is akkor, bárcsak újra olyan lehetne". De nem valószínű, h. lesz.
 #886  Szerző: Pasa
 
Asszem nem kell nagyon kutakodni, a legkézenfekvőbb példa a Danubius. A Magyar Rádió idejében szinte csak a név volt ugyanez, de egy nagyon hallgatható, külső befolyástól mentes rádió volt. Ma csak árnyéka régi önmagának. :cry:
 #820  Szerző: Zenit
 
cool írta:Olyan rádiók amik régen szinvonalasan működtek, ma már azonban csak tengődnek.
Ott az egykori KH-s Calypso, ami nemrég CCIR-en újraindult Pesten. Hát szerintem elég gyenge próbálkozás... Igaz, itt csak a név maradt (ill. megvették a liszenszet), minden más megváltozott. Hol van már az a régi KH-s Calypso feeling... Ugye milyen jó volt, srácok?! :)

Aztán ott a Café, az ex-EstFM. Szerintem ezért az állomásért is kár... Sajnos szalonképesebb kifejezés nem jut eszembe: elk*rvult.

Aztán ott van a Juventus, ami azért a 90-es években közvetített még valami értéket (kívanságműsor! ti is szerettétek? én mindig ültem a rádió mellett és vártam, a jobb számokat felvettem kazira!).

Aztán még lehetne sorolni, de hagyok szót a többieknek is! ;)