RADIOSITE Fórum

  • Rádió 1

 #195666  Szerző: kondalyuk
 
Szerintem itt arról van szó, hogy Fly és a mostani vezetés a hallgatottság növelésén és a 35-49-es korosztály megtartásán dolgozik. Potyi írta a Petőfi Rádió topikjában, hogy a Rádió1-et sikerült 2009-ben újrapozicionálni, ám 2016-ban fiatalosabban tértek vissza, amire az előző, Sivák-féle vezetés is rátett egy lapáttal.

Bár én sem értek azzal egyet, hogy ennek egyetlen módja 2 óránként ismételni egy agyonjátszott dalt, de az újdonságok likvidálását értem (bár sajnálom). Vidékiként 1 éve ilyenkor csak Rádió1-et hallgattam, mert a Petőfitől már herótom volt, most ugyanez a helyzet fordítva. De ez ízlés kérdése. Szerintem csak újra kéne pozicionálni a rádiót, elengedni a menő, fiatalos, mi vagyunk aztán a királyak vonalat a szlogennel együtt, de szerintem ez nem fog megtörténni, a vezetés hozzáállását látva. Csak abban gondolkodnak mi volt régen, és nem abban milyen lehetne valami a jövőben.
shadoe írta: 2022.01.14. 23:21 Ha a R1 likvidálja a hip-hop, R'n'B és rap műfajt, ami amúgy a slágerlisták kb. 20-30%-át még most is birtokolja, és ennyire fontos visszafojtani ezeket a zenéket, akkor viszont milyen irányba mozduljon el a rádió?
A R'n'B zenék kiszedése szerintem a Base FM közelgő indulásával magyarázható, bár arra is kíváncsi leszek, hogy annak összességében milyen lesz a rotációja.
 #195663  Szerző: shadoe
 
Szerintem pedig ez szimplán ízlésvitáról szól, és nem másról. Ha nem akarjuk követni az európai, sőt világtrendeket (mert ezek a zenék a tengerentúlon is felkapottak), akkor mit akarunk követni? Itt egyszerűen arról van szó, hogy egy zenei szerkesztő ki nem állhatja az Internet Money-Lil' Nas X-24KGoldn-Travor Daniel és Alicia Keys féle számokat, amik egy éve itt még tömegesen mentek, és nyilván néhány fórumtag is, és az alapján érvel. Ez egyszerűen arról szól, hogy valaki utálja az R'n'B zenét, és innentől axióma, hogy ezek ne menjenek. Szerintem pedig menjenek, már ha nem DANCE rádióként aposztrofáljuk a R1-et, egyébként viszont nem csak Jax Jonesból, Burak Yeterből, David Guettából áll a mai zenei világ, akkor sem, ha X Y és Z csakis az elektronikus zenéért van oda. (Hogy a Coldplay-jel mi a baj, azt meg végképp nem értem, ez már nekem nagyon zavaros.)
Egy komplett zenei műfajt kibarmoltak ebből a rádióból, aminek DJ Revolution idejében még két külön órahosszája is volt ugyanitt. Ha ennek pár éve volt itt létjogosultsága, és kibírta a rádiós piac és a magyar hallgatóság, akkor most miért nem bírja ki, és miért nem szólnak? Mi változott két év alatt? Ha a R1 likvidálja a hip-hop, R'n'B és rap műfajt, ami amúgy a slágerlisták kb. 20-30%-át még most is birtokolja, és ennyire fontos visszafojtani ezeket a zenéket, akkor viszont milyen irányba mozduljon el a rádió? Mert én 4 hónapja azt látom, hogy semerre se mozdul, ez egy könnyűzenei állóvíz, egy magába roskadó zárt, sőt magas börtönfalakkal körülvett zenei álomvilág, ami a monotonsága, változatlansága és fantáziátlansága okán szépen ki fog majd nyiffanni.
 #195662  Szerző: Kovi02
 
shadoe írta: 2022.01.14. 21:34 Ha a környező országok rádióin (szlovákok, osztrákok pl. mindenképp) ezek a számok elférnek, ráadásul übermagasan szerepelnek az európai rádiós listán, sőt a Petőfi is adta v. adja mindegyiket, akkor igenis menjenek a R1-en! Vagy akkor ne szövegeljük óránként hatszor a hallgató füljárataiba, hogy itt csak igazi mai slágerek szólnak, mert nem szólnak.
A szlovák és osztrák rádiós piaccal szerintem nem érdemes példálózni,ott az R1-nél jobb rádiós produktum szerintem nem igazán van a saját formátumában (sőt sok szempontból azon túl sem),az hogy 1-2 monopolhelyzetben lévő rádió zenei szerkesztője azokban az országokban mit gondol relevánsnak,az ugyanannyit számít,mint hogy az R1 zenei szerkesztője szerint mit kellene játszani.
Azzal teljes egyetértek,hogy a szlogen eléggé eltér a hallottaktól,de az R1 legfőbb hibái szerintem nem itt vannak.
 #195661  Szerző: shadoe
 
Én viszont Snake05-tel értek egyet. Nagyon is, hogy menjenek! Ha a környező országok rádióin (szlovákok, osztrákok pl. mindenképp) ezek a számok elférnek, ráadásul übermagasan szerepelnek az európai rádiós listán, sőt a Petőfi is adta v. adja mindegyiket, akkor igenis menjenek a R1-en! Vagy akkor ne szövegeljük óránként hatszor a hallgató füljárataiba, hogy itt csak igazi mai slágerek szólnak, mert nem szólnak. Ne egyéni ízlés alapján diszkrimináljunk többszörösen befutott zenéket, hanem adjuk meg a lehetőséget a magyar közönségnek, hogy egyáltalán hallhassa és véleményt alkothasson róla!
 #195658  Szerző: Kovi02
 
Snake05 írta: 2022.01.12. 16:01 Ha már beraktak új, teszteltlen magyar zeméket a rotációba, miért ne lehetne pár befutott, nemzetközi slágerlistás újdonságot is?!
Pl. Coldplay & Bts - My Universe, Gayle - Abcdefu, Lil Nas x - That's what I Want
Ismerve ezeket a számokat és előadókat,én inkább örülnék neki,ha ezek nem mennének rotációban :lool:
(nem mintha ne lenne elég probléma az R1-el,de ha az ilyen zenéket kihagyják,az mindenképpen pozitív)
 #195654  Szerző: p0tyi
 
adam1400 írta:Remélem valaki hallotta közületek amit 9:10 után beszélt Balázs az oltásról, teljesen igaza van...
Visszahallgattam, én nem értek egyet. Kártékony és ostoba megnyilvánulás volt, tudományos alapok nélküli dezinformáció, ami akár emberéletekbe is kerülhet (nem mondta eddig semelyik komolyan vehető hozzáértő sem, hogy az omikron egy "nátha, nem több"), egyelőre nem érdemes bagatellizálni a járványkérdést a nyugati adatok alapján. Azt értékelem, hogy próbálták objektíven megközelíteni, de végül sajnos nem sikerült.

Persze Balázstól high class értelmiségi megnyilvánulást minek is várnánk.
 #195653  Szerző: Derrick
 
Snake05 írta: 2022.01.12. 16:01 Ha már beraktak új, teszteltlen magyar zeméket a rotációba, miért ne lehetne pár befutott, nemzetközi slágerlistás újdonságot is?!
Pl. Coldplay & Bts - My Universe, Gayle - Abcdefu, Lil Nas x - That's what I Want

Három és fél hónapja Bertók a góré, de még mindig nincs olyan külföldi új dal a rotációban, amit nem Sivákák kezdtek el játszani.
maradjunk annyiban hogy ami oda bekerült , azt a Juhász rakta be. siváknak annyi köze volt a rotációhoz mint tehénnek a tengerhez.
 #195652  Szerző: adam1400
 
Remélem valaki hallotta közületek amit 9:10 után beszélt Balázs az oltásról, teljesen igaza van...
 #195645  Szerző: p0tyi
 
A kérdés az, hogy vételkörzet-bővítés lesz, vagy hálózat, mint korábban.
 #195642  Szerző: Glenn
 
egon2 írta: 2022.01.13. 07:38 Szèkesfehèrvárt nem fedi le a budapesti 89,5Mhzes frekvencia?
Mondjuk úgy, nem eléggé. A város egyes részein jó, máshol meg a veszprémire áll át a vevőkészülék. Összességében a helyi adó lesz a megfelelő megoldás. Ugyanez a helyzet Tatabányán is és ha a 89,5 indulásakor megfogadták volna a sok jó tanácsot és észrevételt, nem kellett volna most ezeket a köröket lefutniuk. Ugyebár a hülye a saját kárán tanul... :x
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 899