RADIOSITE Fórum

  • Rádió 1

 #198653  Szerző: csongorprodukcio
 
IstvánB írta: 2023.03.24. 12:02 Ahogyan a mobilod. :megusta:
Azért gondolom van egy kis különbség egy 100 eurós netrádió és egy iPhone modemje között gyorsaságban, meg vételi érzékenységben. ;)
 #198649  Szerző: IstvánB
 
Ahogyan a mobilod. :megusta:
 #198648  Szerző: csongorprodukcio
 
Úgy tudom, már SIM kártyás kézi netrádió is van. Nem lenne rossz mondjuk, csak kérdés, vonaton pl. hogy kezeli le az adótorony váltásokat.
 #198635  Szerző: IstvánB
 
Sőt, még az autóban is van olyan fejegység ami képes internetes rádió vételre. Srác 15 évet lemaradt.
 #198634  Szerző: Glenn
 
robert11 írta: 2023.03.23. 14:42 Szerintem amúgy egyszer még internetes rádiók is lesznek ha már internet tvk- vannak akkor miért ne lehetne rádió is?
De hiszen vannak. Több százezer netrádiót hallgathatsz, előbb voltak (kb. 25 éve) mint a nettévék.
Ha a vevőkre gondolsz, ott is ez a helyzet. A telefonoddal is foghatod, de van netes rádióvevő is.
 #198631  Szerző: robert11
 
Csongor még megérhetjük! Ki tudja mi lesz még a jövőben!
Szerintem amúgy egyszer még internetes rádiók is lesznek ha már internet tvk- vannak akkor miért ne lehetne rádió is? Ugye sok televízió készülékkel már fel lehet csatlakozni az internetre. Az tény hogy ez az af nagyon jó találmány az autórádiók szempontjából mert nem kell keresgetni a frekvenciákat főleg aki nem tudja melyik városban hol fogható az adott adó ha egyáltalán tudja hogy ott fogható. Mi mások vagyunk, mert nagy részt tudjuk melyik városban hol fogható a rádió1 de fejből az összes frekvenciát mondjuk én sem tudnám felsorolni. Max néhányat.
Fura hogy a vonat egyes szegleteiben nem úgy foghatóak az adók ahogy kellene akkor az étkező kocsi jó tér a rádiózásra ha vonattal utazik az ember.
A sima walkmanommal amit említettem a jó múltkorában hogy 99ben kaptam de még évekig megvolt 13ban dobtam ki ott is recsegett az adó elég hamar sajnos pedig a szolnoki 90,4et azt sokáig tudtam volna hallgatni jobb esetben bár én akkor az autórádióból indultam ki de rá jöttem hogy ez más rádióknál egészen máshogy van.
Egyszer utaztam Bécsbe, és a rádió1et két frekvencián tudtam hallgatni még 2008ban első volt a 102 5 tatabányai, a másik meg a győri akkor még 96 4 de mindkettő sajnos elég hamar elment pedig szerintem autórádióval azt is azokat is sokáig tudtam volna fogni.
Autórádió és autórádió között is van külömbség amúgy mert nem mindegyik foggja olyan sokáig az adókat meg én azt tapasztaltam hogy az m3as autópályán egyes helyeken leárnyékolja valami a rádió1et nem tudom vannak ezek a trafók vagy nagyfeszültségű vezetékek bár ez inkább a 96 4 esetében volt jellemző de arról tudjuk hogy még Budapesten sem volt annyira megbízható a városból kifelé meg csak egyre rosszabb lett nem bírta sokáig.
 #198591  Szerző: csongorprodukcio
 
Szia!

Én egy TEF6686 chipes kézi vevőt használok. Aliexpress-ről lehet venni. Talán FM-re ez a legjobb rádió most. RDS van, hamarosan jön AF list is, de a valós AF-et a programozó szerint nehéz lenne implementálni, ezért arra még várni kell sajnos. Nekem is nagyon kéne ez a funkció. Nem minden vasúti kocsiban jó a vétel egyébként, mert az újabbak tele van elektromos zajjal, meg szigeteléssel. A “Bo” nevű kocsi, BZ motorvonat, illetve a Corona IC étkezője a legjobb, meg amik nincsenek tele zavaró jelekkel. :yes:
 #198589  Szerző: robert11
 
94 7 az melyik is? Akkor elég bő választék van a vonaton is! Ami meglepett hogy Püspökladány környékén fogható az egri és a gyöngyösi frekvencia is.
Jó lenne ha lenne olyan kisrádió, amiben ugyan úgy lenne af ugyan úgy váltana a frekvenciák között, mint az autórádió. Igaz manapság már elég kevesen hallgatnak zsebrádiókat nekem még van egy tekerős kisrádióm ha utazom, mindig elviszem magammal ha éppen nem autóval megyek valahova.
Egy időben nekem is volt nyomó gombos még ilyen pici fülhallgatós is de azokkal az volt a gond, hogy átugrotta az adókat. Nagy szerencse kellett ahoz, hogy megmaradjon egy adónál. Hogy ennek mi volt mi lehetett az oka, fogalmam sincs de nagyon idegesítő volt pedig még antennájuk is volt ezeknek a rádióknak még nem is olyan volt mint a walkman na az is nagyon sokáig kitartott nekem a walkman bár a magnó része elromlott viszont a rádió részét elég sokáig tudtam használni még utána is és nekem igazából az kellett mert inkább rádióztam mint kazettát hallgattam volna.
Én mai napig azt mondom hogy az ilyen kisrádiók közül a leg jobb a tekerős mert azzal könnyebben megtalálja az ember az adókat nincs átugrás meg ilyenek. De mondom ha lenne ilyen frekvenciaváltós rádió, annak örülnék mert ha vonattal megy az ember akkor erre nincs lehetőség hogy magától váltson a rádió. Igaz ha van stream egy egy vidéki frekvenciának akkro azt mobil alkalmazáson keresztül is lehet hallgatni nem tudom ezt biztos van aki jobban tudja hogy a rádió1 aplikáció esetében csak a budapestit lehet hallgatni PL, vagy egyéb vidéki frekvenciákat is tud az ember.
Vagy mondok jobbat ha Balázsék műsorát meg a többi műsort megtudom visszatudom hallgatni, akkor lehet e vajon olyat is hogy az ember meghallgassa Balogh Vili sávját a nyíregyházi helyi adások valamelyikéből legyen az hétfő kedd vagy bámelyik nap.
A vonattal utazótól kérdezném hogy neked milyen rádiód van? Tekerős? Nomógombos? Vagy netán akkor telefonon keresztül fogtad be ezeket az adókat? Mert az is egy megoldás mivel a telefonban is már rég óta annak rádiók. Annak idjeén még nem is tudom volt egy nokiám és már abban is volt rádió ott is néha elugrott átugrott az adókon, de viszonylag annál kevesebb volt az esélye hogy ilyen megtörténjen.
 #198588  Szerző: LuciFerko
 
Baján (94.3) órák óta csend van.
 #198582  Szerző: csongorprodukcio
 
Tegnap vonattal indultam a Keletiből Biharkeresztes felé. Az étkezőkocsiba ütem, mert abban sokkal jobban jön minden állomás, a fülkés kocsi tele van zavarással meg árnyékkal.
A Keletitől egészen Szolnokig tudtam venni RDS ST-ban a 89.5-öt, ott váltottam 90.4-re. Óriási hangzásbeli különbség van a kettő között a 90.4 javára. Aztán váltottam Kisújszállás környékén a 100.6-ra, az robothangú, rondán szól. Püspökladánytól Biharkeresztesig a 94.7, 95.0 között váltogattam, de csak a hangzás miatt. Egyébként mindkettő RDS+ST volt. A 94.7 robothangú, talán a 95.0 jobban szól, több a középtartomány, de ez sem szól szépen. Püspökladány környékén tudtam még venni a 101.3 Eger, illetve a 101.7 Gyöngyöst is. Tulajdonképpen ez a vonal le van fedve Rádió 1-el egy jó vevővel, csak a hangzást kéne mindenhol beállítani úgy, ahogy a 90.4 van.
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 990