RADIOSITE Fórum

  • Rádió 1

 #201205  Szerző: robert11
 
Sziasztok!
Értem most már a lényeget mi volt 12ben. Más idők jártak még akkor az tény.
Most pont hogy a helyi rádiókat teszik tönkre hogy mindenhova a rádió1 kerül és én ismerek embereket akik pont hogy a helyieket szerették jó zenékkel, helyi hírekkel amit ugye az r1 is megad de pl ha visszaemlékeztek rá régen a helyi adás is úgy volt hogy 10től 14 óráig és délben volt élő kívánság műsor legalább is a debrecenin Balogh Vilinél lehetett számokat kérni. Bár akkor abban az időben a pestin is volt meg akkor szerintem minden frekvencián a helyi adások alatt.
 #201163  Szerző: p0tyi
 
Ezen az új frekvenciatérképen sikerült Soltot elhelyezni Dunaföldvártól nyugatra, olyan Cece környékére.
 #201161  Szerző: p0tyi
 
Erről csak annyit, hogy a Radetzky féle Magyar Katolikus Rádió ha minden hallgatójának kipostázna egy pendrive-ot / havi két magnókazettát az időseknek az országban, sokkal olcsóbb lenne, mint a teljes rádiós hálózatuk fenntartása. Még csak postázni se kell. Ki kell tenni a templomokban egy tálcára.
 #201146  Szerző: bandras
 
robert11 írta: 2023.11.18. 19:40 Én mondom néktek majd meglátjuk mikor lejár a 7 év már nincs belőle sok és ha lejárnak a frekvenciák kíváncsi leszek kiknek sikerül hosszabbítani.
Most trollkodsz, vagy tényleg ennyire nem vagy képben?

A Márton Dávid-féle Rádió1 hálózat 2010 után két ok miatt lett kipicsázva. Egyrészt, mert kellett a piac a Fidesz akkori két saját zenei rádiójának a Classnak és a Music FM-nek. Másrészt akkor volt egy rádiós médiapolitikai cél - amire a Radetzky András beszélte rá a Szalai Annamáriát - méghozzá az, hogy ne legyenek országos hálózatos rádiók, mert tönkreteszik a helyi rádiós reklámpiacokat. Legyen inkább az, hogy "baráti vállalkozók" építenek megyeszékhelyi és városi rádiókat, illetve legfeljebb kis régiós hálózatokat.

Szalai Annamária halála után aztán új koncepció jött, ami pont az ellenkezője volt az eddigieknek. Ez nyilván könnyebben kézben tartható és finanszírozható, mint 30-40, egymástól független rádió. Az, hogy ez tönkre vágja a városi rádiós piacokat? Hát így jártunk.

A Class és a Music pedig Simicska 2015-ös öntudatra ébredése miatt bukott... 13 éve itt más semmit sem a piaci folyamatok mozgatnak. Szóval ne rágd le a körmödet, hogy lesz-e hosszabbítása a Rádió1-nek. :) Lesz.
 #201062  Szerző: robert11
 
Én cáfolnám azt hogy a Roxi is amiatt szűnt meg mert az r1et akarták kivételes helyzetbe hozni mert emlékezzetek vissza hogy 12ben a 103 9nek is annyi lett és vele együtt borult a többi frekvencia is szép lassan.
Már többször bezszéltünk arról, hogy akkoriban miket tudtunk hallgatni mely rádió1ek működtek kemény évek voltak. Akkor az minek tudható be?
Valakinek akkor útjába állhatott a rádió1 ha még az évben nem sikerült az átköltözés pedig megpályázták már akkor a 96 4et és a 92 9et is.
Music fmnek akkor jól jött különben nem lettek volna olyan erőssek. Budapesten semmi más olyan jó rádió nem volt jó a Classt hallgatták még akkor nagyon mert az vidéken is fogható volt meg még Balázsék is ott voltak. Vagy úgy az egész országban jött.
Music fmnek a rádió1 visszatérése nem tett jót mert akkor sok hallgató is visszatekert a rádió1re akik egykor azt hallgatták.
Én mondom néktek majd meglátjuk mikor lejár a 7 év már nincs belőle sok és ha lejárnak a frekvenciák kíváncsi leszek kiknek sikerül hosszabbítani.
 #201040  Szerző: david72
 
p0tyi írta: 2023.11.12. 22:19 A balkán is beelőzött minket: https://radioplayer.org/news/radioplaye ... es-balkans

Mi tartja vissza azt a 3-4 komolyabban vehető magyar piaci szereplőt attól, hogy bevezesse itthon is ezt a rendkívül innovatív, kényelmes, nulla pénzbe kerülő, tartalmi elszabadulást meggátló, mégis sokat hozó, nonprofit Radioplayert? Hol van ilyenkor a RÁME és a HEROE? Hol van a Factory?

Már a fél világon elérhető, és nem véletlenül! Jó reggelt kívánok!

Nem fognak olyat bevezetni, ami fölött nem gyakorolnak kontrollt. Ennyi. Ha hasonlót akarsz itthon, töltsd le az oxygen music appot.
 #201038  Szerző: p0tyi
 
A balkán is beelőzött minket: https://radioplayer.org/news/radioplaye ... es-balkans

Mi tartja vissza azt a 3-4 komolyabban vehető magyar piaci szereplőt attól, hogy bevezesse itthon is ezt a rendkívül innovatív, kényelmes, nulla pénzbe kerülő, tartalmi elszabadulást meggátló, mégis sokat hozó, nonprofit Radioplayert? Hol van ilyenkor a RÁME és a HEROE? Hol van a Factory?

Már a fél világon elérhető, és nem véletlenül! Jó reggelt kívánok!
 #201033  Szerző: p0tyi
 
Az lehet a talán fő oka, hogy egyre csökken a rádiózás tortaszelete, egyrészt mert ma már egy közepesen szar reklámhordozónak számít Magyarországon - leginkább csak kiegészítő csatornaként érvényesül a mai médiamixben -, másrészt ha azt nézzük, amire használható (awareness, branding stb.) akkor az ár/érték aránya továbbra sem elég jó. Harmadrészt a kormánypárt többször is tönkretette a rádiós piacot és hiába pofozta valamennyire helyre, a sebek nem gyógyultak be, a szereplők gyengék, a hirdetők bizalmatlanok (és attól tartok, ezek a sebek már nem is fognak begyógyulni). Negyedrészt meg továbbra sem elég innovatív a rádiós sales.

Úgyhogy azt találta ki valamelyik okos, hogy van a R1 és a Retro, azokat tolják ezerrel, legyen nagy elérésük, a többi pedig csak úgy zombiként minimálból elfut tematikus adóként, zéró közönséggel, csomagban adják ajándékba a nagyoknál leadott rendelésekhez, és ezzel, meg a kormányhirdetésekkel majd életben tartják valahogy ezt a totális kontroll alatt vergődő rádiós "piacot". De egyre nehezebb lesz és a két szereplő kiemelése, pontosabban a többi 30 lebutítása ismét csak egy visszafordíthatatlan károkat okozó pofon lett a rádiózásnak. Úgyhogy szívből gratulálok ismét, sikerül mindig meghozni a legostobább, legkártékonyabb, laikus döntéseket.

Ja meg ötödrészt érezhető olyan effektus is, hogy a piaci cégek jó része ma már nem szívesen küldi a pénzt Lölő sales house-ának, inkább online-ra épít, az legalább nem a maffiához megy. A versenyszférában ugyanis bőven vannak még normális emberek, akiknek csakúgy elegük van ebből a bohózatból, mint általánosságban a nép iskolázott, írástudó felének.

(Félreértés ne essék, nem a R1-Retrot fikázom, ők kimaxolják a dolgot. Hanem a médiapolitikát.)
 #201032  Szerző: Dani
 
Milyen érdekek miatt volt szükséges még a Petőfit is kiiktatni? Mi lehet az oka annak, hogy évek óta a Rádió1-et ennyire "futtatják"? Nem most kezdődött ez, szerintem a Roxy rádió is részben a Rádió1 miatt lett tönkretéve annak idején, később meg a Music FM is.
 #201030  Szerző: shadoe
 
asr27 írta: 2023.11.09. 11:57
Laci95 írta: 2023.11.07. 19:35 Forrás NMHH ugrik a 89.5 Freki
Dehogy ugrik.
Kapnak egy kis büntit, ami lölönek aprópénz.
Erről van szó. Majd pont annak a rádiónak ugrana a legfontosabb frekvenciája, amit "szelíd" vagy nem is annyira szelíd erőszakkal évek óta mindenféle ocsmány és vitatható módon akarnak helyzetbe hozni, kezdve a helyi rádiók leépítésével, folytatva a rivális poprádiók kiiktatásával, majd a folyamatot lezárva a Petőfi magyarításával?
Nemcsak a rotáció defektusos, és nem is ez a legnagyobb probléma, hanem ezek a folyamatok, amik messziről bűzlenek, a fene tudja milyen háttéralkuk, és ahogy a politika rátaposott a saras lábával a médiapiacra, a Rádió 1-et téve meg a kiskedvencének.
Ezért kár itt folyamatosan a piackutatási adatokra hivatkozni, ez egy mesterségesen felduzzasztott hallgatottságú rádió, sőt egyre inkább az, így kell értelmezni minden számadatot.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 968