RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#202460  Szerző: Kovi02

KPLR írta: 2024.08.05. 16:07 Sziasztok!

Ismételten megyek nyaralni, nemsokára ezúttal Békés Vármegyébe.
A kérdésem a következő lenne hozzátok: A Békéscsabai FM 104-es freki az elszól e Békéscsabáról egészen Gesztig? Valamint Vésztő és környékéig? Vagy próbálkozzam meg arrafelé a Derecskei adóval?
Korábban már voltam Gyulán, és ott helyben nekem az autó rádióm az FM 104-et nagyon gagyin vette, sőt még úgy is hogy egy darab fa meg épület nem volt ott Gyulán, abban az utcában ahol a 104 nem szólt, pedig légvonalban kb 20 km az adója.
Kérdezem, változott e azóta valami az 104-el, vagy semmi nem történt, illetve amit fentebb is leírtam.
A válaszaitokat előre is köszönöm!
UI: Azt szerencsére megtapasztaltam, hogy a 89,5 az bizony nagyot szól, szerintem el fog szólni Pestről egészen Szarvasig.
:yeah: :D ;)
Szerintem a derecskei adóval nem annyira érdemes próbálkozni, az elvileg 100W nem hinném hogy vehető lenne akkora távról, a békéscsabai szerintem elvileg elszól addig, viszont a nagyváradi 104.1 erősen zavarni fogja.(60kW 35km vs. 1kW 40km).
Talán a legérdemesebb a 89.5-n maradni, 210km távról biztosan nem lesz tökéletes,de nem takarja ki semmi és nincs mellette jelentősebb zavaróadó.
 #202459  Szerző: KPLR

Sziasztok!

Ismételten megyek nyaralni, nemsokára ezúttal Békés Vármegyébe.
A kérdésem a következő lenne hozzátok: A Békéscsabai FM 104-es freki az elszól e Békéscsabáról egészen Gesztig? Valamint Vésztő és környékéig? Vagy próbálkozzam meg arrafelé a Derecskei adóval?
Korábban már voltam Gyulán, és ott helyben nekem az autó rádióm az FM 104-et nagyon gagyin vette, sőt még úgy is hogy egy darab fa meg épület nem volt ott Gyulán, abban az utcában ahol a 104 nem szólt, pedig légvonalban kb 20 km az adója.
Kérdezem, változott e azóta valami az 104-el, vagy semmi nem történt, illetve amit fentebb is leírtam.
A válaszaitokat előre is köszönöm!
UI: Azt szerencsére megtapasztaltam, hogy a 89,5 az bizony nagyot szól, szerintem el fog szólni Pestről egészen Szarvasig.
:yeah: :D ;)
 #202453  Szerző: Kovi02

p0tyi írta: 2024.08.02. 21:34 Igen, és addig valahol érthető volt, amíg a Pécs FM szólt a nagyobbik frekin, hiszen franchise partnere a P1 a Rádió1-nek, nyilván a saját kölykét jobban nyomta, de amióta Best FM lett, azóta teljesen nonszensz.

Nem lenne nagy truváj helyet cserélni szerintem, tekintettel arra, hogy az NMHH mikhez járult hozzá az utóbbi pár évben. Azt pedig a 96.4 --> 89.5 esetén láthattuk, hogy jó kommunikációval a frekiváltás szinte semmilyen hallgatóvesztést nem okoz a jelenlegi magyar rádiós piacon.
Szerintem a nagy lefedettségi lyukak megszűnésével járó hallgatónyereség bőven kompenzálná azt a néhányat,akik egy jól hirdetett frekvenciacsere mellett lemorzsolódnának. A 101.7 Baranya megye mellett még lefedi jó minőségben Tolna és Somogy egyes részeit is, ahol az R1 nincs jelen helyi adókkal. A mostani hálózatukhoz csak Baranyán belül kellene kb. 3-4 gapfiller a Mecsekbe és ugyanennyi helyi relé a megye délnyugati részére hogy a 101.7-hez hasonlóan fedjék le csak a megyét.
 #202451  Szerző: p0tyi

Igen, és addig valahol érthető volt, amíg a Pécs FM szólt a nagyobbik frekin, hiszen franchise partnere a P1 a Rádió1-nek, nyilván a saját kölykét jobban nyomta, de amióta Best FM lett, azóta teljesen nonszensz.

Nem lenne nagy truváj helyet cserélni szerintem, tekintettel arra, hogy az NMHH mikhez járult hozzá az utóbbi pár évben. Azt pedig a 96.4 --> 89.5 esetén láthattuk, hogy jó kommunikációval a frekiváltás szinte semmilyen hallgatóvesztést nem okoz a jelenlegi magyar rádiós piacon.
 #202449  Szerző: Kovi02

Attis írta: 2024.07.12. 19:28
p0tyi írta: 2024.07.09. 09:22 Azt viszont nem tudom felfogni, hogy a P1 miért nem a majdnem 100 km-es, hegytetőről sugárzott 101.7-et kötötte be a Rádió1 hálózatba, és miért a kis, párszáz wattos városi frekikkel szenved. Úgyis a Rádió1-re van nagyobb igény, nem a Bestre, már csak üzleti szempontból is hasznosabb lenne.

Talán a frekvenciaváltás miatti hallgatóvesztéstől félnek? Azt láthattuk Budapesten (96.4 --> 89.5), hogy jó promo mellett szinte alig van. Alig vannak ugyanis hallgatható rádiók az országban...
Tök jogos. Pécs és Kaposvár között 25-30 km kiesik. A 101,7 jó lenne, bár a Zselic térségében az FM4 nagyon zavaró.
Nemrég jártam Pécs környékén és pontosan ugyanezen gondolkodtam, Tompáról Mánfára tartva az 53-as úton a 101.7 Best Mélykút után már stabilan szól, a Rádió 1 pedig hiába szól nagyot Szegedről, a Gong megszűnése óta visszavett 88.7-tel a 87.9 nem ér össze, a bajai 88.7 kb. 25km-re a várostól lesz stabil,de hiába van az a körzet tele adóval, a Szekszárdi-dombságon belül alig jön belőle valami Bonyhád és Bátaszék között, a 91.1/88.7/93.8/89.5- frekvenciákon ugrálva,miközben a 101.7 viszonylag hallgathatóan szól be a dombok mögé (itt a kelet felé irányított 94.3 is jobban szól mint a 88.7). Bonyhád és Pécs között viszont a 6-os úton van olyan szakasz,ahol még ennyi sem jön, Bonyhádtól Mecseknádasdig egyik frekvenciája sem szól(a 101.7 takarásban ugyan,de azért jön),a hegyeken átérve sem lesz tökéletes,de Pécsváradnál már a 93.8 viszonylag normálisan szól(itt a komlói adó is segíthetne,a 91.4 erősen jön de a 99.4-nek nyoma sincs), innen Hird előtt ugrik át a rádió a 90.6-ra. A 66-os úton Pécs és Mánfa közötti szakaszt a 90.6/99.4 lefedi,viszont Mánfára beérve a falun belül a 99.4 takarásba kerül és hiába van 4km-re az adó, hallgathatatlanná válik.

Röviden összefoglalva: Az R1 baranyai helyi frekvenciákból álló hálózatának a lefedettsége csapnivaló, a 6-os úton és a hegyek/dombok között teljesen üres lyukak is vannak a sok helyi relé ellenére, a pécsi adójuk a várost eltűnik, a délről erőteljes horvát zavarásnak kitett komlói adó szintén elveszik a hegyek között, a szerbek és bosnyákok által zavart mohácsi adó erős,de a hegyek között túl sokat nem ér,ahogy a villányi reléjük sem. Érthetetlen módon a régiót sokkal jobb minőségben ellátó 101.7-t még mindig a csoporton belüli Best FM-re pazarolják.
 #202443  Szerző: noartist

Snake005 írta: 2024.07.29. 21:08 Egy ideje egyáltalán nincs magyar zene, éjszaka sem.
A helyi sávokban sem? A csabai frekin minden egyes átkozott nap lement a Rakpart, már a stroke kerülgetett, amikor passzívan ez ment valahol a déli órákban. Egy ideje már nem élek ott, nincs hozzá szerencsém.
 #202401  Szerző: Snake005

Egy ideje egyáltalán nincs magyar zene, éjszaka sem.
 #202388  Szerző: robert11

A helyi adásokért elnézést kérek a múltkor elírtam az óraszámot ami a vidékieket illeti nem volt szándékos.
Egyik barátom hívta rá fel a figyelmem.
Viszont nagyon jók ezek a zenék Balázséknál ma is jókat adtak és a hét nagy részében is Scooter stb többször is lehetne ilyen akár én azt gondolom.
Továbbá ha elmennek szabira akkor hanyagolni kéne őket és inkább adhatnának 6-tól 10-ig zenét mert már 50szer hallottttuk azokat a poénokat amiket már elmondtak az adások folyamán nem kell mindig best of a musicfm-en sem szerettem ha egy időben túl sok best of Önindító volt.
Ez kb hasonló mint a mixeknél mikro már szint e eégsz nap mixeltek.
Mellesleg Eszter soha sincs kár volt őt megszavazni inkább akkor lett volna Faragó Janka őt jobban bírtam volna. vagy fő állásba csinálta volna juli és Anna nem kellett volna ide új műsorvezető szerintem ahoygy említettem ezt is korábban.
Anna is kiemelkedő helyen volt amúgy ahogy hallottam nem sok hiányzott volna ár a nyeréshez.
Kocsis Pali barátommal épp arról beszélgettünk hogy ezek a reggeli műsorvezetők mindig megtudnák e újulni még akár így 16 év távlatában is mert szerintem eljön majd a kiégés ideje és lehet Jani ezér tis hagyta abba mert nem érezte magát száz százalékosnak már az elmúlt évek folyamán.
Balázsék meg mindi gakko rgusztustalankodnak mikor az ember reggelizik ezt a musicfmen sem szerettem az önindítóban.
Nem hiányoznak ezek a köpködések hányások körömvágások stb és icit Bazsi is szabadszájúbb lett pajzánabb.
Valaki azt mondta nekem hogy Rákóczy olyat mondott, ami miatt megbüntették a rádiót.
Sok büntit kapott már miattuk a rádió amúgy nem tudom ez megéri így nekik.
 #202377  Szerző: Milán88

robert11 írta: 2024.07.20. 20:25 Figyeld mikor vált az af ha bevan kapcsolva az autórádión és az megfogja találni a megfelelő frekvenciákat a Siklósra vezető úton.
Ha 11 és dél között mész, akkor még a helyi adásokat is eléred egészen 14 óráig.
Ezt most nekem írtad?
 #202371  Szerző: robert11

Figyeld mikor vált az af ha bevan kapcsolva az autórádión és az megfogja találni a megfelelő frekvenciákat a Siklósra vezető úton.
Ha 11 és dél között mész, akkor még a helyi adásokat is eléred egészen 14 óráig.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 1018