KPLR írta: ↑2024.08.05. 16:07 Sziasztok!Szerintem a derecskei adóval nem annyira érdemes próbálkozni, az elvileg 100W nem hinném hogy vehető lenne akkora távról, a békéscsabai szerintem elvileg elszól addig, viszont a nagyváradi 104.1 erősen zavarni fogja.(60kW 35km vs. 1kW 40km).
Ismételten megyek nyaralni, nemsokára ezúttal Békés Vármegyébe.
A kérdésem a következő lenne hozzátok: A Békéscsabai FM 104-es freki az elszól e Békéscsabáról egészen Gesztig? Valamint Vésztő és környékéig? Vagy próbálkozzam meg arrafelé a Derecskei adóval?
Korábban már voltam Gyulán, és ott helyben nekem az autó rádióm az FM 104-et nagyon gagyin vette, sőt még úgy is hogy egy darab fa meg épület nem volt ott Gyulán, abban az utcában ahol a 104 nem szólt, pedig légvonalban kb 20 km az adója.
Kérdezem, változott e azóta valami az 104-el, vagy semmi nem történt, illetve amit fentebb is leírtam.
A válaszaitokat előre is köszönöm!
UI: Azt szerencsére megtapasztaltam, hogy a 89,5 az bizony nagyot szól, szerintem el fog szólni Pestről egészen Szarvasig.
![]()
![]()
![]()
Talán a legérdemesebb a 89.5-n maradni, 210km távról biztosan nem lesz tökéletes,de nem takarja ki semmi és nincs mellette jelentősebb zavaróadó.
Tuner: SDR
Ant.: 15 elemes yagi (H)
Ant.: 15 elemes yagi (H)