RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#203052  Szerző: Promenád

robert11 írta: 2025.01.11. 19:03 Érdekes köszönöm a választ a 92.3-al kapcsolatban és a többi hozzászólást is.
Több frekvencián is lehet hallgatni ugyanabban a térségben a rádiót, míg régen Szoboszlón is a 92.3-on hallgatták a Rádió1-t. Erről korábban is írtam és megosztottam tapasztalataimat. Amikor 21-ben ott nyaraltam, a kisrádiómon az FM95 jött be jól, meg egy picit a böszörményi, de a Szoboszlóit még az autórádió sem fogta be.
Igazán tehettek volna valami zenei adót is a 92.3-ra. Katolikust nem hiszem hogy annyian hallgatnák, ha már az R1 nem tudott oda visszakerülni, de talán akkor nem is baj az olvasottak alapján.
Elég sokáig szólt azon a frekvencián ahogy olvastam.
Nem fogom elengedni a számcímbemondást, mert ez az Ehr-n nagyon jól működik még mai napig is. Miért ne működhetne hazánkban is?
A végére küldök egy zenét, amiből szintén igazi mai sláger lehetne, de a rádió1 eddig még ezt sem játszotta még a Top50-ben sem, pedig nagyon jó: https://www.youtube.com/watch?v=LdugpcDBhI0.
Az RDS funkciós, Shazam és Spotify-os világban a zeneszám bemondását szerintem enged el. Ez sajnos már régi szokás, a fiatalabb korosztálynak nincs rá igénye. Utóirat : Utólagosan javítottam a hozzászólás előzményt, mert első ránézésre értelmezhetetlen volt a megfogalmazásod.
 #203036  Szerző: knoskamatee

mate1993 írta:De hogy jót is írjak. Az előbb lement ROSE & BRUNO MARS - APT. Még több ilyen igazi mai slágert! :)
relatív gyorsan rotációba is került magukhoz képest.
amúgy meg: https://music.apple.com/hu/playlist/a-lista-pop/
 #203035  Szerző: mate1993

De hogy jót is írjak. Az előbb lement ROSE & BRUNO MARS - APT. Még több ilyen igazi mai slágert! :)
 #203033  Szerző: mate1993

robert11 írta: 2025.01.11. 19:09 Na vagy akár ez megkora igazi mai sláger lehetne! Az Ehr-n már ez is megy rég óta! https://www.youtube.com/watch?v=kpwfxTHtu4I
Nekem ez eléggé középszerű, én sem adnám. Ellenben olyan népszerűbb felvételek, mint például Dasha - Austin, tényleg lemehetnének. Régebben bevállalták például Gabriella Cilmi - Sweet About Me c. dalát, most ez a Dasha szám is foroghatna.
 #203031  Szerző: robert11

Érdekes köszönöm a választ a 92 3al kapcsolatban és a többi hozzá szólást is.
Most ugye igen több frekvencián is lehet hallgatni abba a térségben a rádiót míg régen ugye Szoboszlón is a 92 3on hallgatták a rádió1et erről írtam is korábban és a tapasztalataimat is leírtam mikor 21ben ott nyaraltam a kisrádiómon az fm95 jött be jól meg egy picit a böszörményi de a szoboszlóit még az autórádió sem fogta be.
Igazán tehettek volna valami zenei adót is a 92 3ra Katolikust nem hiszem hogy annyian hallgatnák ha már az r1 nem tudott oda visszakerülni de talán akkor nem is baj az olvasottak alapján.
Elég sokáig szólt azon a frekvencián ahogy olvastam.
Nem fogom elengedni a számcímbmeondást, mert ez az Ehr-n nagyon jól működik még mai napig is. Miért ne működhetne hazánkban is?
Na és így a végére küldök egy zenét, amiből szintén igazi mai sláger lehetne, de a rádió1 eddig még ezt sem játszotta még a top50ben sem pedig nagyon jó.https://www.youtube.com/watch?v=LdugpcDBhI0
 #203026  Szerző: Snake005

Miért nem lehet elengedni ezt a rohadt dalcímbemondást? faszság az egész.
 #203022  Szerző: Landsmann

robert11 írta: 2025.01.08. 19:57 Derricknek üzenem, hogy őt direkt nem mondtam nehogy mérgesek legyenek rám a többiek hogy mindig őt emlegetem de jó lenne ha 25ben visszatérne a magyar éterbe is de hát ez csak álom marad.
Vagy akár az a számcím bemondós csaj aki Sivák idején volt akár őt is visszahozhatnák a zenék alá ez igazán nem venne el sok időt a zenékből mert hallottam olyat most nem árulom el a nevét kitől, hogy Troyt azért vették ki a musicon egyes dalokból, merthogy ne legyen megszakítás a zenék között csak azt nem értem, hogy amikor ezt kitalálták hogy legyen akkor ez még nem zavart senkit?
Meg soha nem értettem azt hogy mitől van az hogy volt olyan dal ahol megszólalt, de volt ahol nem vagy csak később.
Az új zenéknél volt hogy sokáig nem bezszélt, de később meg azoknál is megszólalt. Mindig voltak bizonyos idő intervallumok, amikor sok dalnál aminél addig nem szólalt meg, annál később megszólalt.
De Erre is választ kaptam idő közben csak akkor még ez fura volt nagyon.
Na és a végére még egy olyan kérdésem lenne hogy tudja e valaki most jelenleg a volt debreceni 92 3as frekvencián melyik rádió szól?
Már rég jártam Debrecenben, nagyon régen még vallási rádió szólt rajta mi után elvették a rádió1et de lehet az óta már a vallási is megszűnt.
Ez csak úgy mint érdekesség jutott eszembe fura amúgy hogy sok régi frekvenciát visszatudtak szerezni mint a nyíregyi 91 1 szexárdi Alisca 91 1 vagy a szolnoki 90,4 de Debrecenben meg már az fm95 helyére kerültek. Bár nem tudom ezt a debreceni lakosok tudnák jobban igazán hogy melyik volt jobb lefedettségű melyik szólt jobban a 92 3 vagy az fm95?
Azt tudom hogy a 4es fő úton Debrecen után Mátészalka felé haladva sokáig elszólt még a kocsiban egy kicsit ugye abban a térségben is jött a a nyíregyi 91 1 erről meséltem annó hogyan jöttem rá vagy Debrecentől Budapest felé haladva is még sokáig elszólt az autóban azt viszont már nem tudom ha az ember az m3as autópályán ment esetleg Debrecenből Pest felé akkor ott meddig szólt vagy esetleg ha valaki Nyíregyháza felé ment Debrecenből akár a 4es fő út akár az m3as autópályán.
Mert most ugye ha Debrecentől megy az ember akkor szól egy darabig az fm95 majd onnan átvált a hajdúságira, és azt követően meg a nyíregyházi frekvenciára.
Na ezekre szeretném még megkapni a választ.
A 92,3-on a Magyar katolikus rádió szól. Most éppen valami Elvis Presley jellegű zenék szólnak. Én szűk 60 km-re vagyok Debrecentől, de egy paraszt hajszálnyival a 95 MHz-en jobb minőségben jön az adás. A stereo jelzés kint van, a 92,3-on nincs. Debrecenben és követlen kötzelében szerintem észrevehető különbség nincs. Bár sok múlik azon, hogy milyen az irányultság. A katolikus rádió elvileg körsugárzó, a Rádió 1 az irányított, de4 azt nem lehet tudni hogy mely irányba van a fő sugárzási szög. Bár én azt mondanám, hogy valószínűleg északi irányba. Alapozom ezt arra, hogy az adó helye a város déli részén van, továbbá Debrecentől délre ott van Derecske mintegy 18 km-re, onnan a 94,7-en adják a Rádió 1-et és jobban jön mint Debrecenből. Plusz ott van Debrecentől délnyugatra nagyjából ugyanolyan távolságra Hajdúszoboszló, ahonnan szintén adják a 100,6-on. Ez a két utóbbi nagyjából azonos térerővel jön nálam, már amennyire hangzásilag meg lehet állapítani. E két utóbbi adó szintén körsugárzó, a hajdúszoboszlói 2,5-szer nagyobb teljesítményű mint a derecskei. A távolság nagyjából azonos, 3 km-el van távolabb a hajdúszoboszlói.
 #203021  Szerző: robert11

Derricknek üzenem, hogy őt direkt nem mondtam nehogy mérgesek legyenek rám a többiek hogy mindig őt emlegetem de jó lenne ha 25ben visszatérne a magyar éterbe is de hát ez csak álom marad.
Vagy akár az a számcím bemondós csaj aki Sivák idején volt akár őt is visszahozhatnák a zenék alá ez igazán nem venne el sok időt a zenékből mert hallottam olyat most nem árulom el a nevét kitől, hogy Troyt azért vették ki a musicon egyes dalokból, merthogy ne legyen megszakítás a zenék között csak azt nem értem, hogy amikor ezt kitalálták hogy legyen akkor ez még nem zavart senkit?
Meg soha nem értettem azt hogy mitől van az hogy volt olyan dal ahol megszólalt, de volt ahol nem vagy csak később.
Az új zenéknél volt hogy sokáig nem bezszélt, de később meg azoknál is megszólalt. Mindig voltak bizonyos idő intervallumok, amikor sok dalnál aminél addig nem szólalt meg, annál később megszólalt.
De Erre is választ kaptam idő közben csak akkor még ez fura volt nagyon.
Na és a végére még egy olyan kérdésem lenne hogy tudja e valaki most jelenleg a volt debreceni 92 3as frekvencián melyik rádió szól?
Már rég jártam Debrecenben, nagyon régen még vallási rádió szólt rajta mi után elvették a rádió1et de lehet az óta már a vallási is megszűnt.
Ez csak úgy mint érdekesség jutott eszembe fura amúgy hogy sok régi frekvenciát visszatudtak szerezni mint a nyíregyi 91 1 szexárdi Alisca 91 1 vagy a szolnoki 90,4 de Debrecenben meg már az fm95 helyére kerültek. Bár nem tudom ezt a debreceni lakosok tudnák jobban igazán hogy melyik volt jobb lefedettségű melyik szólt jobban a 92 3 vagy az fm95?
Azt tudom hogy a 4es fő úton Debrecen után Mátészalka felé haladva sokáig elszólt még a kocsiban egy kicsit ugye abban a térségben is jött a a nyíregyi 91 1 erről meséltem annó hogyan jöttem rá vagy Debrecentől Budapest felé haladva is még sokáig elszólt az autóban azt viszont már nem tudom ha az ember az m3as autópályán ment esetleg Debrecenből Pest felé akkor ott meddig szólt vagy esetleg ha valaki Nyíregyháza felé ment Debrecenből akár a 4es fő út akár az m3as autópályán.
Mert most ugye ha Debrecentől megy az ember akkor szól egy darabig az fm95 majd onnan átvált a hajdúságira, és azt követően meg a nyíregyházi frekvenciára.
Na ezekre szeretném még megkapni a választ.
 #203015  Szerző: Derrick

robert11 írta: 2025.01.04. 19:42 Sziasztok!
Minden fórumozónak sikerekben, eredményekben gazdag boldog új évet kívánok!
Reméljük hogy 25ben lesz egy kis újítás a rádió1et illetően nem lenne rossz de lehet hogy ez csak álom marad.
Az m3as autópályán elindulva Budapestről lehet hallgatni először a gyöngyösit, bár tudtommal már egyb eolvadt a budapestivel tavaly novemberében az után jön az egri, miskolci, hajdúsági, majd átvált a nyíregyházira.
Én ebben a sorrendben szoktam hallgatni akkor, amikor Szabolcsba utazom.
Nem tudom mi miatt, de pl a gelei pihenő hely után vagy előtt sokáig csend van és csak később vált az af de lehet az óta ez megváltozott hisz tavaly nem voltam az m3as autópályán az óta ez is változhatott.
A nem egységes működést, csúszásokat én a helyi adáskor szoktam tapasztalni ha éppen olyan időtályt utazom, amikor helyi adások vannak a rádió1en.
Na és még egy dolog, hogy ma eléggé elszúrták a top50 végét hogy elkezdték adni Teddi Sveems dalát, aztán utána jött a reklám valamit igen csak félre nyomtak ilyen még nem fordult elő.
Nem tudom ez a vidéki frekvenciákat illetően is így volt e de valószínűnek tartom hogy igen.
És Troy hogy van ??
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1011