RADIOSITE Fórum

  • OXYGEN MUSIC

  • Engedéllyel rendelkező online rádiók fóruma
Engedéllyel rendelkező online rádiók fóruma
 #200424  Szerző: Milán
 
Pihe8 írta:Meddig szól az ideiglenes?
péntekig
 #200422  Szerző: Pihe8
 
Meddig szól az ideiglenes?
 #200421  Szerző: david72
 
Nagyon jól sikerült a balatoni ideiglenes, nem nagyon hallottam mást a tónál, szerintem még mindig a legjobb ami itthon készül. Gratulálok
 #199695  Szerző: p0tyi
 
Egész héten karbantartás van Kabhegyen, nincs Petőfi, Retro stb. a tónál, eljött a kánaán az Oxygennek. :D
 #199610  Szerző: djlacee
 
Hallgattam az elmúlt időben egy kicsit, számomra unalmas a zenei kínálat, de kétségtelenül elég jól össze van rakva. Az arculat is kellemes (talán a hírarculat a legkevésbé). Viszont a hírblokk jó, bulváros.
 #199236  Szerző: Glenn
 
p0tyi írta: 2023.05.18. 11:27Csak annyit állítok, hogy ha hirtelen eltűnne Európa valaha volt legkorruptabb, modernkori fasiszta rendszere, ez már akkor sem lenne újjáépíthető, mert megváltozott a világ és mindenhol halódnak a helyi rádiók.
Hát az már 2010-ben eltűnt (bár ellenzékben rombol, viszont szerencsénkre ott is fog maradni), de valóban egyre kisebb az igény helyi rádiókra.
Azért én megpróbálnék jelentősen könnyíteni a feltételeken, leginkább az anyagi terheken, de a kötelező előírásokon is, így még lehetne jó pár szép éve a helyi rádiózásnak, mint ahogy máshol még van ilyen (jellemzően Dél-Európában). :yes:
 #199224  Szerző: p0tyi
 
Azt nem vitatom, hogy kinyírták, mindent megtettek, hogy központi kontroll alá kerüljön minden, nehogy legyen valami nagyobb kiszólás (így is lett persze), meg hogy pénzt csináljanak belőle. Szerintem a legelső NMHH vezetés azt is kitalálta, hogy népnevelni fognak, ezért cserélték le a helyi, kereskedelmi, zenei rádiókat Lánchíd Rádióra meg Katolikus Rádióra (nem hallgatta senki nyilván, de azért megpróbálták). Akkor még nem csillant fel Rogán, meg Habony lenyűgöző tehetsége, hogy megmondják, mi működik, csak naív elképzelések voltak a saját kis beszűkült világképük, meg Sertés vágyai szerint.

Csak annyit állítok, hogy ha hirtelen eltűnne Európa valaha volt legkorruptabb, modernkori fasiszta rendszere, ez már akkor sem lenne újjáépíthető, mert megváltozott a világ és mindenhol halódnak a helyi rádiók. És hogy a gyengébb rádiók valószínűleg amúgy is bedőltek volna.

Egyébként Radetzky már 2010 előtt is - az ő terminológiájukkal élve - azért sivalkodott, hogy túl sok a helyi kereskedelmi adó, egy kicsit lentebb linkelt cikkben. Elképesztő. Hát aztán eljött akkor a kánaán azzal a 15 db MKR frekivel. Milyen jó nekünk!
 #199223  Szerző: asr27
 
p0tyi írta:Nem, szerintem tényleg vége van, a kormány médiapolitikájától függetlenül. Üzletileg nonszensz lett új, helyi rádiókat indítani. Amelyik évtizedek óta megy és mélyen gyökeret vert, az is haldoklik. Az, hogy valami még szól, nem egyenlő azzal, hogy "egész jól működik".
Ebben nem tudok veled egyetérteni.
Szerintem is szándékosan kinyírta a kormány.
Irreálisan magas frekvenciahasználati díjak, kötelező magyar zenei kvóta és hasonló dolgokkal...
 #199216  Szerző: p0tyi
 
Nem, szerintem tényleg vége van, a kormány médiapolitikájától függetlenül. Üzletileg nonszensz lett új, helyi rádiókat indítani. Amelyik évtizedek óta megy és mélyen gyökeret vert, az is haldoklik. Az, hogy valami még szól, nem egyenlő azzal, hogy "egész jól működik".
 #199214  Szerző: mihalylovics
 
p0tyi írta: a helyi rádiózásnak kevés kivétellel vége van.
fogalmazzunk inkább úgy: megölték. irreális frekvenciadíjak, stb-stb... megoldást jelenthetne még, amit korábban is írtam: a megyei hálózatok, tehát korábbi helyi (megyeszékhelyi) rádiókat az egész megye számára valamilyen úton-módon elérhetővé tenni. ez komárom megyében egész jól működik (forrás), van ilyen szolnok megyében is (aktív) de akár a balatonnál is elképzelhető: déli parti frekiken a mostani rádió most, északiakon a méz rádió (vagy sláger, ha hálózatba kapcsolódik), zala megyeieken akár a már meglévő egerszeg rádióból is lehetne csinálni egy ilyesmi megyei rádiót.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9