RADIOSITE Fórum

• Külföldi rádiók

#202726  Szerző: csongorprodukcio

Kedves Fórumtársak!
Pár év fórumolvasás, később már írás, és a rádiózás iránt érzett szeretetem után sikerült bekerülnöm a Pátria Rádióhoz, mint szerkesztő, (később hangmérnök).
Szeretném kifejezni mély hálámat és köszönetemet mindannyiótoknak. Az általatok megosztott tudás, tapasztalat és tanács nekem nagyon sokat segített abban, hogy még jobban megszeressem ezt az egészet.
Külön köszönöm mindazoknak, akik időt és energiát nem kímélve válaszoltak a kérdéseimre, és megosztották velem értékes tapasztalataikat.❤️
Éljen soká ez a fórum!
 #201993  Szerző: mihalylovics

media111 írta: 2024.04.23. 13:04 12A Suchá hora Szlovákia ON AIR (aktiválás dátuma 2024.04.22)
sajnos csak 5 kW, így Budapest környékén nem sok esély van a vételére... :(
 #201992  Szerző: media111

12A Suchá hora Szlovákia ON AIR (aktiválás dátuma 2024.04.22)
 #201867  Szerző: djlacee

IstvánB írta: 2024.03.13. 20:28 Köszi a tippet.
Tényleg jó ez a Time Dance FM.
Frekvenciákról tudsz valamit?
Bordano 106.9
 #201866  Szerző: IstvánB

Köszi a tippet.
Tényleg jó ez a Time Dance FM.
Frekvenciákról tudsz valamit?
 #201836  Szerző: djlacee

Nemrég újraindult egy, a Roxy-hoz hasonlóan "kultikus" rádió Észak-Olaszországban. A Time Dance FM valamikor a 90-es évek végéig(?) működött, és létező hallgatóbázissal rendelkezett Karintia határmenti vidékein is. Most az eredeti stáb egy részével (akik a Radio Gioconda-t is csinálják), régi, de felújított arculati elemekkel és top dance zenékkel tért vissza egyelőre egyetlen frekvencián, de állítólag DAB+on is megjelenik hamarosan a térségben.

https://www.timedancefm.it/
 #201545  Szerző: Fakocka

media111 írta: 2024.01.08. 10:29 Vlna 87.7 (Suchá hora - SVK) ON AIR!

https://streamable.com/muoooq
Ezt nem annyira értem mi szükség volt a 87,7 re, a Selmecbányai 105.1 is elég jól lefedi a területet, de lelkük rajta.. legalább Pesten jobban jön.
 #200887  Szerző: altermanus

A Skandináv Weekend rádió még szól SW-n?
Meg akartam tudni milyen műsorok mennek rajta, de adott időben sehol nem tudtam fogni :(
A short-wave.info is fehér volt este 6 óra után.
Mit lehet róla tudni?
 #200351  Szerző: csongorprodukcio

Kovi02 írta: 2023.08.24. 22:05
csongorprodukcio írta: 2023.08.24. 21:51 A Kelet-Szlovákiai sávot teleszemetelik a gombamód szaporodó túlmodulált ukrán rádiók.
Csak egy példa: https://youtu.be/1KRlHRfa4q8?feature=shared
Hallgathatatlan. De nemcsak ez, szinte az összes. Pl. az Europa 2 (107.1 Bardejov) simán beszórná Ung-vidéket, de a 107.2-es borzalom ukrán, átlagos vevővel egyszerűen átveszi az irányítást. Egy másik példa, ugyanígy Europa 2 (100.9 Poprad, ezt többen ismerhetitek). Ez a freki is simán elérne Szlovákia keleti részeihez is RDS+ST, mert botantennával is ki tudom forgatni néhol, de természetesen itt is nyomul egy ungvári adó. :stare:
Nem igaz, hogy nincs valami nemzetközi egyezmény arról, hogy hová telepedhetnek le ezek a sulirádió szintű förmedvények. (Magyarországtól eltérően a szlovák rádiók jók.)
A videóban látott 97.9 sokat javult a korábbi állapothoz képest,mert nagyon halk volt és alatta a Russkoye(később Bayraktar) műsora ment évekig. :D

Nemzetközi egyezmények természetesen vannak,az ITU listáiban az ungvári adók szerepelnek a jelenlegi paraméterekkel,minden érintett fél által elfogadva. (amúgy szerintem meg a szlovák rádiók sikerrel múlják alul az itthoniakat sok tekintetben,ez teljesen szubjektív)
Nem tudom milyen érintett felek fogadták el, de még a netes streamen is lehet hallani (jelen esetben 101.6, 101.9 Zakarpattya FM, hogy emberi hallgatásra alkalmatlan a minőség, amit adnak. Vagy ennyire igénytelen az ukrán (szerintem igen), vagy senki nem hallgatja mi megy ki adásba. A szlovákoknál meg szinte mindegyik rádió kissé alulmodulált, 40-60% között ugrik ki a mérő, ezzel szemben az ukránok nagy része 120+!%.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 151