RADIOSITE Fórum

• RDS - Radio Data System

#18404  Szerző: giallarosa

Mától a Rádió Egernek új RDS-e van:

__RADIO_
_>EGER<_
>_EGER_<
_101,3__
A_VAROS_
RITMUSA_
TEL__36/
_420-420
SMS__20/
339-3333
 #15333  Szerző: centerweb

A mi kocsiainkba (Volksw., Peugeot) sem lehet észrevenni egyáltalán a váltást. Gondolom a Volkswagenben Blaupunkt van.
 #15228  Szerző: djlacee

mutattam már, de itt van megint:
http://www.radia.sk/radia/sity.html

89.7 Bratislava - Devínska Nová Ves, sídlisko 0.03
92.3 Bratislava - Dúbravka - Hanulova ul. 0.02
98.5 Bratislava - Petržalka, sídlisko 0.03
107.0 Bratislava - Millenium Tower 0.05
 #15219  Szerző: Pasa

Na itt épp arról van szó, hogy nem bivalyerős, hanem néhányszor tíz wattos adókkal lefednek egy várost úgy, hogy a határain kívül már nem fogható. Szerintem meg itt sem hallható szünet a váltásnál, a német autókban lévő rádiók meg csaknem mind Blaupunkt vagy annak a licence alapján gyártott készülékek.
 #15218  Szerző: MrG

Egyes kocsitunerek ennél sokkal szebben váltanak (Ford 6000CD - amíg be nem szarik... :torgyan: ), nincs semmi szünet a váltáskor. Itt azért hallani egy-két tizedmásodpercet.
Amúgy tetszik, hogy helyi/körzeti rádió 4 frekin ad egymástól nem túl távoli és bivalyerős adókkal (azért nem olyan mikro az az 5-10 kW!). Hát igen... BBC.
 #15212  Szerző: Pasa

Na így működik a tökéletes helyi hálózat, kis teljesítményű adókkal. Egy városon belül van négy mikroadó, az autórádió vált az RDS PI és AF segítségével a frekik között, amiken egyforma minőségben szól ugyanaz a műsor. Észre sem lehet füllel venni, hogy megváltozik a vivőfreki.
http://www.youtube.com/watch?v=0cztP9VJX0U&NR=1
Na persze ehhez kell egy jó autórádió is, pl. egy ilyen Blaupunkt (az autórádiók királya)...
 #9138  Szerző: LuciFerko

pl Dublinban van a 106.8-on a Country Mix és CNTRY MIX a PS
 #9137  Szerző: LuciFerko

meg asszem a cseheknél meg az íreknél is :D
 #9122  Szerző: centerweb

LuciFerko írta:németeknél van rá törvény hogy csak statikus lehet, hogy a vezetéstől ne vonja el a figyelmet, ami jogos. Az RT való dalcímkiirásra, csak azt nem minden vevő tudja, vagy van aki aztse tudja hogykell azt megnézni, itt a dilemma.
Szlovákoknál is.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14