RADIOSITE Fórum

• Ideiglenes rádiók

#199341  Szerző: knoskamatee

mihalylovics írta:
Glenn írta: 2023.05.28. 18:19 Ma figyelgettem a térerőt, hát ez bizony valahonnan délről mehet és elég kevés kakaóval, vagy ha nem onnan, akkor élesen délre irányítva. A belvárosban gyakorlatilag élvezhetetlen, de itt a keleti részeken is be-bezizzen, pedig nem akármilyen rádió van a kocsimban. Itthon az XDR-F1HD-n is jól kijön, hogy külső függőleges antennával csak kb. 60 dB a jelszint. :S
Műsor viszont továbbra sincs, se pontos idő, se ajánló, csak alulmodulált amatőr hatású szignálok (bár a gyerekek aranyosak benne). Zenék meg szinte minden műfajból, de kizárólag felnőtteknek valók. Olyan, mintha random kísérletezne valaki ezzel.
fmscan.org szerint onnan megy, ahonnan a törökbálinti mariska (nem a legbiztosabb forrás, tudom), ugyanazzal a 100 wattal, tehát nem biztos, hogy érdemes budapesti rádióként tekinteni rá...
egyébként Kecskeméten jött szépen. egy picit gyengébben, mint a Katrádió. azóta már le van kapcsolva.
 #199333  Szerző: mihalylovics

Glenn írta: 2023.05.28. 18:19 Ma figyelgettem a térerőt, hát ez bizony valahonnan délről mehet és elég kevés kakaóval, vagy ha nem onnan, akkor élesen délre irányítva. A belvárosban gyakorlatilag élvezhetetlen, de itt a keleti részeken is be-bezizzen, pedig nem akármilyen rádió van a kocsimban. Itthon az XDR-F1HD-n is jól kijön, hogy külső függőleges antennával csak kb. 60 dB a jelszint. :S
Műsor viszont továbbra sincs, se pontos idő, se ajánló, csak alulmodulált amatőr hatású szignálok (bár a gyerekek aranyosak benne). Zenék meg szinte minden műfajból, de kizárólag felnőtteknek valók. Olyan, mintha random kísérletezne valaki ezzel.
fmscan.org szerint onnan megy, ahonnan a törökbálinti mariska (nem a legbiztosabb forrás, tudom), ugyanazzal a 100 wattal, tehát nem biztos, hogy érdemes budapesti rádióként tekinteni rá...
 #199328  Szerző: Glenn

Ma figyelgettem a térerőt, hát ez bizony valahonnan délről mehet és elég kevés kakaóval, vagy ha nem onnan, akkor élesen délre irányítva. A belvárosban gyakorlatilag élvezhetetlen, de itt a keleti részeken is be-bezizzen, pedig nem akármilyen rádió van a kocsimban. Itthon az XDR-F1HD-n is jól kijön, hogy külső függőleges antennával csak kb. 60 dB a jelszint. :S
 #199327  Szerző: knoskamatee

p0tyi írta:
asr27 írta: Ne haragudj, de nem, nem engedem el. Addig amíg van Rap rádió, Rock rádio, Sport rádió, Roma rádió, és minden szir-sz@r, addig igenis lenne létjogosultsága egy Dance rádiónak,legalább a fővárosban....
Lehet jönni a modernizációval, a stream szolgáltatásokkal, de az mégsem ugyanolyan mint egy rádió.

Badarság, amit írsz.
A Music Fm a 3. vagy 4. leghallgatottabb rádió volt.
Jóval nagyobb hallgatottsága volt, mint bármelyik rétegrádiónak.
Ráadásul a 89.5 a legdrágább budapesti frekvencia, és még úgyis eldöcögött a rádió, hogy 2014-től a kormány mindent megtett, hogy elhallgattassa.

Szóval egy budapesti frekvencián még kormányzati hátszél nélkül is életképes lenne egy dance rádió.
Csak hogy tovább idegesítselek, a roma rádiót tavaly év végén egy kereskedelmi, CHR dance rádióra akarta átalakítani a tulajdonos, és az NMHH élből lesöpörte az ötletet, hallani sem akartak róla. Nem szerettek volna gondolom konkurenciát a Lölő féle R1-nek.

Mielőtt még azt hinnétek: nem vicc.
és ha jól tudom az egyik volt ilyen stílusú csatorna névhasználati jogaival rendelkezik is a tulajdonos. :sealed:
 #199326  Szerző: p0tyi

asr27 írta: Ne haragudj, de nem, nem engedem el. Addig amíg van Rap rádió, Rock rádio, Sport rádió, Roma rádió, és minden szir-sz@r, addig igenis lenne létjogosultsága egy Dance rádiónak,legalább a fővárosban....
Lehet jönni a modernizációval, a stream szolgáltatásokkal, de az mégsem ugyanolyan mint egy rádió.

Badarság, amit írsz.
A Music Fm a 3. vagy 4. leghallgatottabb rádió volt.
Jóval nagyobb hallgatottsága volt, mint bármelyik rétegrádiónak.
Ráadásul a 89.5 a legdrágább budapesti frekvencia, és még úgyis eldöcögött a rádió, hogy 2014-től a kormány mindent megtett, hogy elhallgattassa.

Szóval egy budapesti frekvencián még kormányzati hátszél nélkül is életképes lenne egy dance rádió.
Csak hogy tovább idegesítselek, a roma rádiót tavaly év végén egy kereskedelmi, CHR dance rádióra akarta átalakítani a tulajdonos, és az NMHH élből lesöpörte az ötletet, hallani sem akartak róla. Nem szerettek volna gondolom konkurenciát a Lölő féle R1-nek.

Mielőtt még azt hinnétek: nem vicc.
 #199325  Szerző: mate1993

mihalylovics írta: 2023.05.27. 23:02
djlacee írta: 2023.05.27. 11:11 Budapesten a 96.8-on elvileg ideiglenesen egy bizonyos Gyerekrádió fogható. RDS: GYEREKFM
ez nem lehet, hogy csak valami gyereknapi (rendezvényhez köthető) marháskodás?
De vajon mi vele a cél? Nekem kissé fura, hogy sehol sem promózták. Tegnap este hat körül elcsíptem egy megszólalást, állítólag zömében az Érdligeti Általános Iskola diákjai csinálják az adást. Az iskola oldalán semmi erre utaló infót nem találtam. Amúgy tényleg nagyot szól, itt konkrétan erősebb, mint a Bp-i kisadók. Kivétel persze a Szecska, az onnan sugárzott MKR azért jól elszól ide.
 #199323  Szerző: mihalylovics

djlacee írta: 2023.05.27. 11:11 Budapesten a 96.8-on elvileg ideiglenesen egy bizonyos Gyerekrádió fogható. RDS: GYEREKFM
ez nem lehet, hogy csak valami gyereknapi (rendezvényhez köthető) marháskodás?
 #199320  Szerző: weiszmatyi

Élő műsorvezetés van, ahogy hallom.
Egyéként nagy a vételkörzet, még Fehérvár környékén is hallgathatóan szól. :shock:
 #199319  Szerző: kenezkolos

Az imént hallottam műsorvezetői megszólalást is, két dal között.
 #199317  Szerző: Glenn

Mondjuk most egy nagyon jó funkymix megy, nem éppen gyerekműsor, de maradhatna ez. :yes:
Esetleg visszatérhetne ide az Abszolút Rádió, olyan most úgysincs az éterben. ;)
Most hallom, hogy tekergetik, csavargatják, van zene, nincs zene. Sőt egyszerre két zene is van néha. :lool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12