RADIOSITE Fórum

  • Társalgó

 #195014  Szerző: Glenn
 
p0tyi írta: 2021.11.22. 12:31 Oltáselleneseknek szeretettel
Úgysem fogják fel, mert hülyék. Majd a saját kárukon tanulnak (ha túlélik)... :x
 #195004  Szerző: Glenn
 
Snake05 írta: 2021.11.20. 23:33 Kollégám 2 pfizert és egy astrát kapott, 10 napig feküdt otthon 40 fokos lázzal okóber végén, és még mindig nem 100%-os. Én 0 oltással 3 nap alatt túl voltam rajta, a legkomolyabb tünetem a torokfájás volt. Ennyit ezekről a csodaszernek titulált szarokról.
Na, pont te vagy ide a legjobb (legrosszabb) példa! Ha a kollégád nem kapott volna oltást, lehet már nem is élne. Erre nem gondoltál? :o
Te alapból immunis vagy valószínűleg, mint még több százezer ember. Én - kis túlzással - majdnem belehaltam, pedig vízilabdáztam, atlétikáztam, kajakoztam és sosem voltam beteg, a feleségem meg két napig csak kicsit rosszul volt. Mindketten pozitívak voltunk. Ti vagytok a szerencsések, de ti vagytok a kisebbség!
Ha néha utánaolvasnál, sőt még gondolkodnál is (!!!), akkor nem lennél ilyen döbbenetet okozóan... hmm, tudatlan.
És végül hol is olvastál csodaszerekről a COVID-dal kapcsolatban? Amik ráadásul szarok. :x
Szégyen, hogy itt tartunk, de én tényleg csak azt szeretném, ha mindenki megtartaná magában a véleményét és betartaná, amit előírnak számára.
Tudod, az okos és a hülye között mi a különbség az okulás szempontjából? ;)
 #195001  Szerző: noartist
 
Snake05 írta: 2021.11.20. 23:33 Kollégám 2 pfizert és egy astrát kapott, 10 napig feküdt otthon 40 fokos lázzal okóber végén, és még mindig nem 100%-os. Én 0 oltással 3 nap alatt túl voltam rajta, a legkomolyabb tünetem a torokfájás volt. Ennyit ezekről a csodaszernek titulált szarokról. Az egészségügyből meg nem kellett volna elzavarni a dolgozók 5%-át a jogviszonyos marhasággal, meg nem kellett volna milliárdokért hasznavehetetlen lélegeztetőgépeket venni...
Fasza! Kihordtad, szerencsés vagy. Ezt magyarázd meg a 40 éves ismerősöm családjának is. A feleségének, meg a gyerekeinek is. SEMMILYEN ismert betegsége nem volt, teljesen egészséges ember volt. Először megfázásnak tűnt, majd 1-2 nap alatt már levegőért kapkodott (ekkor vitték kórházba). Pár nap múlva, a lélegeztetőn hunyt el.

Persze! Rohanjon át mindenkin, oltatlanul! Az gondolom nem baj, hogy napi több száz ember közben meghal. De a te büszke egód nem sérülhet! Csúnya orvosok! Biztos nem értik a dolgukat, de TE! TE itt fotelből megmondod, hogy ez mennyire rossz!

Gondolom nem jutott még eszedbe, hogy egyik országnak sem érdeke az adófizető polgárait elsöprögetni egy kétes hatású, esetleg veszélyes gyógyszerrel.
 #194998  Szerző: p0tyi
 
Ha a kollégádat ennyire kiütötte az oltás, akkor a vírus valószínűleg még jobban kiütötte volna. Te pedig szerencsés vagy. Ettől még ez nem mindenkire jellemző (olyan is van, aki másodjára lett Covid-beteg, és a delta sokkal jobban padlóra küldte).

Azt kellene megérteni, amit noartist is írt. Lehet, hogy az emberek döntő többsége hamar és könnyen túl van a víruson, de az egészségügyet annyira leterheli, hogy szélsőséges esetben gyakorlatilag egy balesetet se tudnak ellátni. Azt pedig nem lehet tudni, hogy ki az, aki könnyen átvészeli és ki az, akinek élet-halál harc lesz.

Annyiban most megvédeném a kormányt, hogy ezt a járványt nem lehet jól kezelni, nincsenek jó megoldások. Ez egy univerzális mentség. Oké, 5% felmondott, egyébként érthető okokból, de a járványcsúcson kétszer ennyi kórház és kétszer ennyi eü. dolgozó se lenne elég. Egyetlen országot se tudnék mondani, ahol megnyugtatóan, mintaszerűen zajlott a helyzet.

Amivel itthon talán a legnagyobb probléma van, az megint a Rogán-minisztérium (igazából a komplett NER legnagyobb rákfenéje ez), tehát a hazudozás, uszítás, diktatúrákra jellemző sikerpropaganda. És még most se képesek őszintén kommunikálni.

Ettől hányunk már 10 éve és aki ügyes matematikus, most már talán azt is meg tudná mondani, hozzávetőlegesen hányan haltak bele Rogán Antal, Habony Árpád és a néhai Arthur Finkelstein politikai marketingjébe.
 #194997  Szerző: Snake05
 
Kollégám 2 pfizert és egy astrát kapott, 10 napig feküdt otthon 40 fokos lázzal okóber végén, és még mindig nem 100%-os. Én 0 oltással 3 nap alatt túl voltam rajta, a legkomolyabb tünetem a torokfájás volt. Ennyit ezekről a csodaszernek titulált szarokról. Az egészségügyből meg nem kellett volna elzavarni a dolgozók 5%-át a jogviszonyos marhasággal, meg nem kellett volna milliárdokért hasznavehetetlen lélegeztetőgépeket venni...
 #194995  Szerző: Attis
 
Glenn írta:
noartist írta: 2021.11.20. 13:20...
Egyetértek! :yes:
Én is.
 #194994  Szerző: Glenn
 
noartist írta: 2021.11.20. 13:20...
Egyetértek! :yes:
 #194993  Szerző: noartist
 
Azt lenne már jó felfogni, hogy a korlátozások elsősorban azt a célt szolgálják, hogy az egészségügyre ne egyszerre szakadjon rá minden beteg. Mert rohadt nagy küzdelmet folytatnak ám azok, akik jelenleg a kórházak Covid-osztályán nap mint nap embereket próbálnak visszahozni rendkívül rossz állapotból.

Ha kevesebb ember kerülne Covid-osztályra, más típusú betegségekkel is jobban tudna foglalkozni az EÜ. Pl rákos betegekkel, akik mondjuk még menthetően lennének, csak nincs kapacitás arra, hogy velük is foglalkozzanak. És ez csak egy példa a millió közül.

Az oltás előtt meg csinálni kell egy tesztet, ennyi. És fel kell venni, nincs mese. Az idiotizmus fellegvára, ami a Facebookon megy. Konteó konteó hátán, nulla hitelességű videók és társaik. Agyrém, valami nagyon messzire elgurult.
 #194991  Szerző: p0tyi
 
Értem, amit mondasz, az első részével egyet is értek. Az oltásnak sok esetben előfeltétele kellene, hogy legyen egy állam által fizetett minimum nyálteszt, mert az a kitöltögetős kérdőív egy vicc. Ez akár az oltóhelyen is elvégezhető lenne. Én mindegyik oltásom előtt végeztem tesztet, mert tisztában voltam a kockázatokkal. Viszont megértem azt is, hogy nincs rá kapacitás, de legalább annyit megtehetnének, hogy ajánlják.

Ugyanakkor elhanyagolható az, akinek az oltástól valami problémája lesz, akinek viszont a Covid-megbetegedéstől baja lesz, annak látjuk a tragikus számait. Nem, össze sem mérhető az influenzajárványokkal, aki ezt mondja, az vagy hazudik, vagy megbukott matekból.

Nem igaz, hogy nem működnek az oltások, csak rossz volt a kommunikáció. És rossz döntés volt a Sinopharmot behozni. Ezt a kormány cseszte el.

Ami miatt megint berobbant a járvány:
- Sinopharm nevű kotyvalékkal oltották az öregeket, ezt nem szabadott volna, és amikor kiderült, nem hazudozni kellett volna, hanem megpróbálni helyrehozni.
- Hiába oltottuk be az emberek 60%-át másoknál gyorsabban, pont a nyári időszakra sikerült végezni vele, amikor a hasonló járványok természete miatt amúgy sincs hullám, azóta elapadt pont emiatt az érdeklődés és megállt az átoltottsági ráta egy olyan ponton, ami még bőven kevés.
- Az első két oltást kapóknál lassan letelik a 4-6 hónap és harmadikat nem akarnak felvenni, mert félnek tőle, vagy leszarják, mert azt hiszik, védettek.
- A rossz kormányzati kommunikáció és a fenti három pont miatt sokakban kialakult egy dac és düh, hogy "ez nem is ér semmit", még értelmesebb emberek is hajlandóak voltak nyitni a Gődény féle gyilkos dezinformáció felé. Ezt értem és korlátozottan, de megértem, és csak emiatt nem megyek oda most hozzátok és ütlek szájba titeket és az összes oltásellenest péklapáttal.
- Azt a baromi bonyolult összefüggést kellene megérteni, hogy nem ment meg apuci, és ahogy Rákosira és Kádárra se nagyon lehetett számítani ha gáz volt, úgy hiába mond olyanokat Orbán is, hogy "legyőztük a vírust, megnyertük a csatát stb", csak azért mondja, mert politikus és mert választások lesznek. Egyéni felelősség az egész, és a kockázatok csökkentése az egyedüli reális cél, aminek jelenleg az oltás (most épp a 3.) és a maszk az eszköze. Az oltás téged véd, a maszk másokat. Ugyanakkor sem az oltás, sem a maszk nem ad 100%-os védelmet, de mindent meg kell tenni azért, hogy ne pusztuljunk el. És még így sem garantált a siker. Ennek megértése helyett sokan: "más kapott két oltást még mégis kórházba került, ez az egész egy hülyeség, megyek bulizni maszk és 3. oltás nélkül! Kérem vissza az életemet és a JOGAIMAT! (anyád!)" vagy "azt ÍGÉRTÉK, hogy vége lesz, de nem lett vége, ennyi, én innentől nem foglalkozom vele".

Ha mégis szeretnél elpusztulni, akkor pedig sziklaszirt (előtt azért nézd meg, hova esnél, nehogy lakjon vagy legyen ott valaki alattad!), mint már írtam, nem Covid. Köszi!

Ui/breaking: Ausztriában kötelező lesz az oltás mindenkinek. Megint ők csinálnak valamit rosszul, ugye? Annyira élhetetlen az az ország, mint az közismert.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 538