RADIOSITE Fórum

  • Dühöngő

 #196748  Szerző: shadoe
 
Ide kéne egyeseknek írogatni, és nem összekeverni a topikokat. Pláne nem a fórumtársakon levezetni a feszültséget, ha épp frusztrált napjuk volt.
 #196306  Szerző: shadoe
 
MAHASZ RÁDIÓS ??? TOP 40???
Komolyan??? Mi ez a szar?
Ez egy Rádió 1-es lista. Ebből áll a magyar zenei piac???
Egyetlen Petőfi által felhozott, vagy helyi rádiók által játszott zene sincsen rajta, mind R1-es!!!
Tudják, kit etessenek ezzel! https://slagerlistak.hu/radios-top-40-slagerlista
 #194787  Szerző: shadoe
 
noartist írta: 2021.11.05. 10:01 Mai napig nem tudom felfogni, hogy egy olyan nagy alföldi városban, mint Szentes, miért nincs helyi rádió. Már évek óta. Nem tudom, a 451 tulajdonosa miért nem pályázott a 106,1-re újra... talán elment a kedve az egésztől?

Pedig a városban hagyománya volt a helyi rádióknak. A Rádió Szentest is úgy láttam, sokan szerették, és a 451 kezdeti bukdácsolása után is egy igazán profi rádió lett.

Megannyi kérdés.
Ha nem haragszol, én is dühöngök egy nagyot most ez ügyben. Itt szenvedek Tiszakécskén ezzel a jó szar rádiós helyzettel, ami néhány éve a magyar viszonylatban akkor legjobb Sirius Rádió kivégzésével kezdődött, hogy a Rádió SaySo-fos rátelepedve a 91.1-re, elkezdhesse a pusztítást. Közben kinyírták a Class Fm-et és a Music Fm-et, de ez most részletkérdés. Megszűnt a csongrádi Gong helyi műsora, ahol pedig igen jó zenék voltak a délutáni sávban. Akkor kapott egyet Szentes városa is, ahol az akkoriban egész tűrhető 451 még épp bejött itt úgy, hogy tudjam hallgatni. (Bármikor járok Szentesen, kínlódok a rádiókkal, mert ott a Petőfin kívül az úristennek se jön más könnyűzenei adó - mínusz a Retro, ami meg nem érdekel.) Most, hogy a Rádió SaySo ismételten bemondta az unalmast, és újra elvégezte a tőle "elvárható" pusztítást, és amúgy is egyfajta rádiós betegségnek tartom azt az adót, kellett keresnem alternatívákat. Szuperül jártam: a félegyházi Smile, aminek kellőképpen változatos a zenei listája, harmatgyengén jön, így meg se éri szenvedni a befogásával. A ceglédi szintén jó alternatíva zeneileg, hiszen játssza azokat a zenéket, amiket egy Sivák-féle R1 most épp játszana, csak itt meg az a "szerencsém", hogy a 92.5-ön erősebben jön Újvidék, így ámen Rádió Cegléd. A szlovák Fun és Europa2 gyönyörű lehetőség lenne számomra, csak az meg a távolság miatt szórakozik velem, így nyilván pont akkor fadingel a vétel, amikor a legnagyobb kedvenceimet adják, így azt kb. 30%-ban tudom meghallgatni. (Amikor az Europa 2 összeveszik a Bartókkal, az a legjobb, és egyszerre megy a szimfónia meg a Justin Bieber - ez az én esti mixem!) Ugye, micsoda rádiós Hawaii? Ez az egész FM sáv számomra egy idegbaj, túlzsúfolva, és ami érdekelne, az vehetetlen, amit legszívesebben a pokolba küldenék, az pedig jön négy helyen. (Petőfisek, ezt most ne vegyétek magatokra, az egyetlen üdítő kivétel!) Meg amúgy is, 19 óra mit csináljak? Álljak kézen vagy vegyem elő a kazettáimat? Előbb-utóbb DAB+ lesz ebből...
 #194780  Szerző: noartist
 
Mai napig nem tudom felfogni, hogy egy olyan nagy alföldi városban, mint Szentes, miért nincs helyi rádió. Már évek óta. Nem tudom, a 451 tulajdonosa miért nem pályázott a 106,1-re újra... talán elment a kedve az egésztől?

Pedig a városban hagyománya volt a helyi rádióknak. A Rádió Szentest is úgy láttam, sokan szerették, és a 451 kezdeti bukdácsolása után is egy igazán profi rádió lett.

Megannyi kérdés.
 #193579  Szerző: shadoe
 
Pink Cover Me Sunshine, kedves amúgy nagyon jól összerakott új Petőfi Rádió! Tüntessétek már végre el ezt a "valamit"! Még a TT korszak utolsó fetrengéseként tetszettek felkapni, és még mindig nem tudunk megszabadulni tőle! Azóta nagyon helyesen, leadtak egy rakat új számot nyár elején, és már azok sincsenek a rotációban (lásd One OK Rock, Kat Cunning, Don Diablo/Camp Kubrick, London Grammar, Elle Henderson/Tom Grennan, soroljam még?). De a féléves Pink szám, az nagyon kell nekünk! Mikor szabadulunk már végre meg ettől a nőtől?
 #193574  Szerző: almos629
 
noartist írta: 2021.08.13. 09:44 Inkább hallgatok rádiót.
Ez a jó hozzáállás! :)
 #193569  Szerző: noartist
 
Okádnom kell az összes nyomorult zenestreaming-platformtól. Az ember X összeget kicsenget rá minden egyes hónapban, ők meg kiszedegetnek néha dalokat. Értem én, hogy ez a kiadók bűne többnyire, de ha én egy CD-t megveszek, az mindig működni fog, amíg én át nem hajtok rajta egy autóval véletlen.

Most éppen az egyik kedvenc új számom tűnt el mindenhonnan - Spotify-ról és Apple Music-ról is -, csak úgy.

Inkább hallgatok rádiót.
 #189409  Szerző: Glenn
 
Moderálva.
 #189387  Szerző: potyi
 
Nem találtam PS topicot, illetve ez inkább aktuálpolitikai téma, semmint szakmai, ezért ide írom.

Nekem már sokadjára kellemes csalódás a Pesti Srácok, ugyanis:

- A központból irányított papagájoldalakkal szemben (ORIGO, MN, 888 stb) itt közölnek minden fontos hírt minden esetben, kellő gyorsasággal, még arról is, ami a kormánypártok számára kellemetlen. Pl. a Szájer ügyről szinte azonnal, olyan véleménycikkel, amiben kellően kritikusak (és őszinték) voltak. Nem hallgattak el semmit.
- Most pl. a lengyel vétó meghátrálás kapcsán már 2 óra eltelt, nagyjából minden Fideszes pártmédium hallgat, de a PS vezető hírként hozza. A többiek valószínűleg várnak az engedélyre vagy utasításra.
- Ha van valami olyan hír, ami központi téma, és (későbbi sajtóperek alapján bizonyíthatóan) kamu, azt lehozza ugyan a PS, de sosem vezető hírként.
- Bemutatja az ellenoldal véleményét is, persze sajátos olvasatban.
- Nem moderálja a kommenteket és alapvetően kulturáltan áll hozzá az eltérő álláspontokhoz, véleményekhez, teret enged a vitának és sok alkalommal hív ellenoldali vendégeket, akiket egyszer sem hallgattat el.

A Pesti TV-t nem ismerem, de a portál mindenképpen jól nyomja, még akkor is, ha nem a kedvencem és nem is értek egyet velük a legtöbb esetben.

A KESMA hírtermékek közül egyedül a Mandinert tartom vállalhatónak, bár annak a profilja is arra épül régóta, hogy minden álláspontot bemutat. Ezzel szemben a többi közéleti felületük szerintem vállalhatatlan, az MTVA hírműsorai közpénzből így meg pláne.

Az M1-et, a Kossuth rádiót és a többi köztévé vagy közrádió hírműsorait akkor tudnám elfogadni, ha ugyanolyan súllyal tájékoztatnának Mészáros Lőrincről, mint pl. KariGeri BKV balhéjáról. Tehát ha teljesítené a feladatát. Erre jelenleg esély sincs. Azt egyébként a Szájer ügyön láthatjuk, hogy kevesebb félnivalója van a kormánynak attól, hogyha kiderül a teljes igazság, mintha nyilvánvalóan hülyének nézi választóit a médiájával és ez (is) kiderül. Még a Karc FM-es Paláverben is többen balhéztak a napokban amiatt, hogy kénytelenek voltak "ballib" médiát figyelni kedden, mert a Fideszes orgánumok hallgattak. És ez nem az első ilyen eset.

Ha az MTVA azt a szerepet hozná, amit kellene neki, akkor nagyjából a legtöbb, sajtószabadság kapcsán keltett (szerintem jogos) hisztit lehűthetnék, a saját választóik is élhetnének a korrekt tájékoztatás előnyeivel, csökkentve a feszkót és sokkal kevesebbszer csinálnának magukból hülyét. Nem értem, ezt miért nem látják be. Nem mondom, hogy olyannak kéne lennie, mint a 444-nek, az Átlátszó.hu-nak vagy akár a BBC-nek/Das Erste-nek, de ha hoznának egy kicsit belemenősebb "Inforádiós" szintet (ha kell, minden politikai irányt kritizálva), az mindenkinek jó lenne. Kereskedelmi médiában meg mindenki azt mond és csinál, amit akar, annyi felületen, amennyire pénze van.
 #189370  Szerző: asr27
 
Moderálva.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21