RADIOSITE Fórum

  • RTL (RTL Klub, RTL II, Cool, RTL Gold, Film+, RTL+, Muzsika TV, Sorozat+)

 #193102  Szerző: Glenn
 
Na hát úgy tűnik (legalábbis remélem) önkritikát gyakoroltak. Eltűnt a szivárvány a logóból. :yes:
Nyilván olvassák ezt a fórumot. :lool:
Legalábbis minden rádiós műsorváltozás után ezt olvasom itt, nyilván ez egy mérvadó médiás felület. :hehe: :hehe: :hehe:
A szakma nem olvassa, sz@rik rá, sőt el is menekültek innen az aktív szakmabeliek, úgyhogy az első mondatom az igaz. :yes:
 #193085  Szerző: Glenn
 
Milu írta: 2021.06.23. 19:11Ha ez egy médiás fórum, akkor miért kellett idehozni a politikai nézeteidet?
Te is állj be a sorba, lesztek még páran, bravó. :yes: Ráadásul el is szóltad magad, ezt megköszönöm. A szivárvány tehát politika. :shock:
Nem tudom, mennyire vagy képben ezzel a fórummal kapcsolatban, mert még új vagy itt, de - mint írtam, csak lehet, hogy nem figyeltél - sok éve a politika hatja át ezt, és elsősorban nem a kormánypárti (gyengébbek kedvéért jobboldali, ami persze nem pontos definíció). A politikai nézetek itt alapnak számítanak, legyen szó bármely médium bármely műsoráról. Ha lehet fikázni a Hír TV-t, m1-et, Karc FM-et (időnként jogosan), akkor lehet fikázni a Klubrádiót, ATV-t és az RTL Klubot is. Szerintem van ez így, de sajnos régóta egyedül vagyok itt ezzel a toleráns hozzáállással. :(
Namármost, hogy te is megértsd, leírom újra röviden: az RTL Klub nevű külföldi tulajdonú magyarországi televíziós társaság politikai állást foglalt egy megosztó - sokak által elítélt - témában. Ez nemcsak hogy nem a feladata, hanem egyenesen irritáló tény, sok millió ember hergelésére alkalmas tett. Elítélendő. Én ezt írtam le, ami nyilván a politikai nézeteimet is leképezi, mert én a normalitást képviselem itt. Érted?
 #193084  Szerző: Milu
 
Glenn írta: 2021.06.23. 16:20
shadoe írta:Szerintem pedig az a probléma, Glenn, hogy régóta viszed itt a fórum agresszor-okostojás-megmondóember szerepkörét.
noartist írta:Megelőztél - én is pontosan így látom.
Egy követ fújtok, ugyanazt, mint a jelenlegi gyalázatos ellenzék. Én mindig is feltételeztem az itt fórumozókról, hogy tudják, hol kommentelnek. Ez itt egy médiás fórum és nem politikai. Sajnos nem bírjátok ki, hogy lépten nyomon alázzatok mindenkit, aki nem a ti világnézeteteket vallja. Csak megsúgom, ez a fórum nem ilyen volt ám 15 éve, amikor én ide tagként beléptem, de a hozzátok hasonló kirekesztő stílus ilyenné tette. Most is ezt teszitek velem és bántja a csőrötöket, hogy én nem hagyom magam. Egy ideje már egyedül vagyok veletek szemben, de nyugi, továbbra is tartom majd a frontot, ha tetszik nektek, ha nem. :gonosz:
Ha ez egy médiás fórum, akkor miért kellett idehozni a politikai nézeteidet? Nem gondolom, hogy a szivárványos RTL logó meg a hányós emoji együttes megjelenítése bárki számára is szakmai értékkel bírt. Én sehol nem látom, hogy te meg lettél volna alázva, ellenben te úgy tartod magad toleránsnak, hogy közben olyanokat leírsz, hogy "provokáció a normalitás ellen". Ki dönti el, hogy mi a normalitás? Te? A jobboldalon is vannak homoszexuális, leszbikus, transznemű emberek, emellett nagyon sokan heteroszexuálisként is elfogadóak tudnak lenni az ezzel kapcsolatos témákban. Ha ez tényleg politikai téma lenne, akkor ilyen nem fordulhatna elő. Ez egy emberi téma, ami politikai nézetektől teljesen független. Az RTL Klub nyugodtan hivatkozhat magára politikai szempontból független csatornaként, amíg az M1 közszolgálati médiumnak, a TV2 meg piaci alapon működő kereskedelmi tévének tartja magát. :roll:
 #193082  Szerző: Glenn
 
djlacee írta: 2021.06.23. 17:12 Tehát szerinted az elfogadható, hogy egy nemzetközi TV csatornára azt mondod hogy "ennél már nincs lejjebb" és beszúrsz egy pár hányós emojit, mert félig szivárványszínű logóval fejezik ki szolidaritásukat?
Bocs, de szerinted az egy rang, hogy egy médium nemzetközi? Amit tesz, az irányadó, kötelezően elfogadandó, sőt, ünnepelendő? Szerintem egy ilyen cég örüljön, hogy piacon van és kaszál, semmi máshoz nincs köze!
Amúgy felvilágosítalak róla, hogy ez egy magyarországi (tehát nem nemzetközi) tévécsatorna, és egy százmilliókat megosztó politikai indíttatású akciót hozott be hazánkba úgy, hogy közben "elhatárolódik a politikától", azaz hazudik. Ez egy provokáció a normalitás ellen. Szerinted ez elfogadható? Milyen emodzsi illik ide?
 #193081  Szerző: djlacee
 
Tehát szerinted az elfogadható, hogy egy nemzetközi TV csatornára azt mondod hogy "ennél már nincs lejjebb" és beszúrsz egy pár hányós emojit, mert félig szivárványszínű logóval fejezik ki szolidaritásukat?
 #193079  Szerző: Glenn
 
shadoe írta:Szerintem pedig az a probléma, Glenn, hogy régóta viszed itt a fórum agresszor-okostojás-megmondóember szerepkörét.
noartist írta:Megelőztél - én is pontosan így látom.
Egy követ fújtok, ugyanazt, mint a jelenlegi gyalázatos ellenzék. Én mindig is feltételeztem az itt fórumozókról, hogy tudják, hol kommentelnek. Ez itt egy médiás fórum és nem politikai. Sajnos nem bírjátok ki, hogy lépten nyomon alázzatok mindenkit, aki nem a ti világnézeteteket vallja. Csak megsúgom, ez a fórum nem ilyen volt ám 15 éve, amikor én ide tagként beléptem, de a hozzátok hasonló kirekesztő stílus ilyenné tette. Most is ezt teszitek velem és bántja a csőrötöket, hogy én nem hagyom magam. Egy ideje már egyedül vagyok veletek szemben, de nyugi, továbbra is tartom majd a frontot, ha tetszik nektek, ha nem. :gonosz:
 #193069  Szerző: noartist
 
shadoe írta: 2021.06.22. 19:48 Szerintem pedig az a probléma, Glenn, hogy régóta viszed itt a fórum agresszor-okostojás-megmondóember szerepkörét. Lépten-nyomon belekötsz mindenkibe, már csak a Jóisten hiányzik ide, hogy még abba is beletöröld a cipődet, és kioktasd. Lehet itt rádiós műsorvezető, fórumtárs, bárki, te itt akkor érzed jól magad, ha jól odapörkölhetsz, és tied az utolsó szó. Szánalmasnak tartom, ha valaki napi szinten azért lép ide fel, hogy jól megmondja a tutit, a többieket lealázza és lekommentálja, majd elégedetten kilép, belenéz a tükörbe, és boldog, alszik egyet, és másnap várja a szaftos folytatást. Általában az ilyen megkeseredett és állandósultan vitriolos emberekkel nem foglalkozok, mert nem érdemes - és ez ezután is így lesz, írhatsz erre is bármit, én biztos nem olvasom el, de jó lenne, ha befejeznéd a fórum sorozatos szétágyúzását és mérgezését, mert az utóbbi időben alaposan elvetted a sulykot!
Megelőztél - én is pontosan így látom. Sok dolgot néztünk már el, Glenn. Az állandó gyűlölködésre és kötekedésre nincs szükség.
 #193068  Szerző: noartist
 
Glenn írta: 2021.06.22. 17:16 Hát nem lepődtem meg, pontosan ilyen reakcióra számítottam (bár kis késéssel, mert nyilván ezt a zagyvaságot időbe telt kiokoskodni).
noartist írta:Bocs, de Bayer-i szintre lépett a gyűlölködésed.
Bocs, de míg Bayer valóban kissé erősen szokott fogalmazni, a másik oldal médiáiban ő maximum tanuló lehetne gyűlöletbeszéd terén. Én sem gyűlölködtem, de hát persze, hogy ha valaki rosszat szól e jelenségre, azt verbálisan ki kell nyírni, ugye? :x
noartist írta:Mivel napjaink Magyarországa nem jutott el odáig (sőt, csak mélyebbre süllyedt), hogy a másikat - legyen bármilyen a vallása, bőrszíne, szexuális beállítottsága - elfogadja, ez egy jelzésértékű üzenet. Hogy az emberek nem egyformák, és ez így van jól.
Ebben egyetértünk, kivéve a "jelzésértékű üzenetet".
Valóban nő az elutasítás mértéke, de egyelőre itt még kezelhető. Nem úgy, mint tőlünk nyugatabbra.
A "jelzésértékű üzenet" pedig színtiszta politikai színvallás, miközben ez a televízió következetesen kinyilvánítja, hogy sosem politizál. Kíváncsi lennék, ha a másik csatorna egyszercsak árpádsávos mintát rejtene a logójába, mekkora lenne a visítás! Pedig az árpádsávok ezeréves magyar szimbólumok, a szivárvány viszont a közelmúltig keresztény jelkép volt (aztán valakik ellopták és most természetidegen dolgok reklámozására használják). :gülü2:
noartist írta:Az szerinted rendben van, hogy egyes helyeken a második világháború borzalmait idéző módon írnak egyes politikusokról, álnéven?
Igen, egyet is értenék veled, de nyilván nem ugyanazokra gondolunk. Bizony, én sem helyeslem.
noartist írta:Van benned pici tolerancia azon embertársaid iránt, akik nem azt a hú’ de tökéletes világképet élik, mint te?
Sokkal több emberrel találkozom a mindennapjaimban, mint te és mindenkivel el tudok gyűlölködés nélkül beszélgetni. Maximálisan toleráns vagyok, másképp nem is végezhetném ezt a munkámat évtizedek óta megelégedésre a legnagyobb cégnél. 8-)
Én a te toleranciaszintedre lennék inkább kíváncsi...
Erre gondoltam. Aki szerint ez rendben van, és ez újságírás, az gondolja végig a dolgot kétszer. Nem hiszem, hogy egy átmeneti logóváltoztatás ehhez az undorító stílushoz képest problémás lenne.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 197