mlaszlo írta:Valóban nem rossz, de a Boom-os csatornákra kíváncsi lennék. Sokan azt mondják, hogy még a Digi-nél is rosszabb a minősége...
Fejezzük már be ezt a Digi-szar-minőségű-zést! Tény, hogy szar, igénytelen szolgáltató, de kép és hangminőséget tekintve a csatornák nagy részén a UPC Directnél pl. jobb. Én hétről hétre látom és csak azokkal a csatornákkal van különösebb baj, amiket más szolgáltatótól vesznek, ezt bátran ki merem jelenteni. Vannak időszakosan előforduló technikai problémák (mint pl. a múltkori F&H kockázódás), de alapvetően nem rossz. Ha olyan lesz a Boom, mint a Digi, vagy csak kicsit rosszabb, az már nem vészes. 5 évig volt UPC Directem, ahhoz képest a Digi igazi felüdülés volt (az, hogy néhány dolgot maszekban kell megoldani, pl. csatornakeresés vagy műsorújság vétele, engem hidegen hagy

)
mlaszlo írta:az pedig érdekes lesz, hogy a csomag egyik fele jó minőségű, a másik meg gyenge. A Boom-nál a http://www.satcodx.com oldal szerint a 96, illetve a 64 kbit/s-os hang sem ritka). Pl. furcsa lesz, hogy az MTV Two a T TP-jéről valószínűleg 192-es hanggal fog menni, míg az MTV Dance és az MTV Hits a Boom-tól 128-assal.
Én azt nem értem, hogy csomó hír szólt arról, hogy becsődölt a Boom és már nem osztanak beltériket sem, csak megy, de kérdéses, hogy meddig. Biztos jobban jár a T és a Boom is az együttműködésnek köszönhetően, csak majd az előfizetők nem...
Én végigkísértem a Boom 2 hónapos tesztfázisát és igencsak érdekes minőség volt, ezt tanusíthatom. Alig volt 32k-nál jobb hang a filmcsatornákon, a kép meg valami agyontömörített Video CD szintjén volt.
mlaszlo írta:Valamint nem értem, hogy pl. a Hír TV-t, Minimax-ot, Sport Klub-ot, VH1-t, Story TV-t, Hálózat TV-t, Vitál TV-t minek adják ők is fel műholdra, amikor egy másik TP-n ott vannak ezeknek a csatornáknak a műholdas feed-jeik és csak a Conax kódolást kellene rájuk rakni.
Ez meg üzlet. Az AH konkurencia, nem adná olcsón egyrészt, másrészt pedig ha optikán hozzák el ezeket (ami elég valószínű), akkor már csak pár papírt kell aláírni és költözhet a kábelfeed az AH-ról a T-re. A csatornának és a szolgáltatónak is jó, a konkurens AH-nak és Telespazionak már nem annyira. A Hálózat TV-t pedig 2009-től kódolják.