RADIOSITE Fórum

  • DVB-S

 #157908  Szerző: csadam
 
Hotbird 12111/V-n másnál is ugrál a jelszint? Minden más jó, olyan mint eddig, csak ez az egy tp. ilyen. Van, amikor visszaáll a normális értékekre, aztán megint 0-10%, van, amikor teljesen eltűnik.
 #149701  Szerző: Nightman
 
Van abban valami amit írsz,a Digi valóban sokat fejlődött az utóbbi években,és bár a felbontás egy dolog,azért az adatátviteli sebesség sem smafu.
Míg egy műholdas Tp 30-40Mbit-es tartományába a kedves magyar szolgáltatók belepréselnek 10-12 sd,vagy 6-8 Hd csatornát, /sőt,ugye a Mindigtv-nél is így van/ addig /maradva európai példánál/ máshol erre 3-4 Hd,vagy 6-8 sd csatit tesznek.
Főleg feliratoknál,csatornalógóknál,vagy gyorsan változó,mozgó jeleneteknél észrevehető a mosott kép. Ezt eredményezi ha egy sd csatinak 0,8-1,8,vagy hd-nál 2-3 Mbit-nél megáll a tudomány. Az hogy mindezt 1080-as felbontásban teszik,már csak parasztvakítás.
De persze,vannak kivételek,ha van lehetőséged,hasonlítsd össze pl az rtl klub képét Mindigtv-n,és Upc Directen.
Tapasztalat,vagy inkább összehasonlítási alap nekem is a 4fejes rendszerem óta van. 28,2E,19,2E,13E,9E :party:
De ezen nem veszünk össze,cseszhetjük mi a "tűéles" képet,ha alig van normális műsor,film.. Marad a Net,onnan meg már olyan tartalmat,és olyan minőségben nézünk,amilyenben tetszik.. :)
 #149677  Szerző: markfelt
 
Nightman írta:Szia! A kinézett madár az Astra 19,2?
Ha tudsz németül,szeretni fogod,főleg mert tele vannak HD csatikkal,és a sima sd adások képe is olyan éles,mint itthon a Hd..
ez nagyon erős túlzás. egy tévén van nekem a digi műholdas csomagja és az astra1 + hot bird a tv beépített tunerével (meg diseqc kapcsolóval), és azt kell mondjam, a digi egyes sd csatornái jobb minőségűek a német fta sd adóknál, a hd-knek meg mindegyike, már csak azért is, mert a németek csak 720p-ben tolják.
 #149669  Szerző: Nightman
 
Szia! A kinézett madár az Astra 19,2?
Ha tudsz németül,szeretni fogod,főleg mert tele vannak HD csatikkal,és a sima sd adások képe is olyan éles,mint itthon a Hd..
De ha nincs német tudásod,pár nap és megunod.. :D
Én a helyedben (ha a 19,2-es Astra tényleg elég) vennék egy szettet,18-20 ezerért már szinte minden műholdvétellel foglalkozó áruházban kapsz.
Tartalmazza a 60 centis tükröt,fejet,általában 10 méter kábelt,és vmi alap beltérit a hold előre beállított csatornáival..
 #149569  Szerző: forlife70
 
Sziasztok!
Segítsetek nekem egy kicsit legyetek szívesek. :)
Szeretnék egy parabolát FTA csatornák vételére. Sosem próbáltam ilyen rendszert összedobni, ezért gondoltam, előbb inkább kérdezek. A kinézett madár az Astra E19,2°. Mi kell hozzá? Parabola, tartószerkezet, vevőfej, kábel, STB? Még valami? A tányér holdra állítása az tényleg csak annyi, amennyit neten lehet róla olvasni (mobil app-pal beállítani nagyjából a holdra, mellette TV-n figyelni a minőséget és jelerősséget)? Vagy igényel némi szakértelmet is? Továbbá: milyen eszközöket javasoltok? Gondolok itt a tányérra, vevőfejre, STB-ra. A Vaterán, meg itt-ott kapható régi Digi TV-s STB-ok például jók ilyenre? Vagy az egy nagy átverés, és inkább ruházzak be valami "rendes forgalmazó" termékére? Válaszotok köszönöm!
 #126957  Szerző: Nightman
 
..az átfedés kiküszöböléséhez gondoltam mint gondolatot beszúrom,hogy a Flava-n pl így hajnalban is tematika.. 02:00-03:00: Nothing but '04 -Csak 2004es dalok,slágerek..
Következő óra: Nothing But '03..
 #126956  Szerző: Nightman
 
Lehetne kérdezni,hogy hogy fér meg,ennyi pop csatorna egymás mellett. Nagyon is jól,mert tele vannak tematikus műsorokkal,sokójuknál divat a Top100as lista,és itt nem az aktuális újdonságokra gondolok,hanem pl Top100 Dívák,Top100 Best R&B,Top100 Uk Vs USA,szóval ami az egészben a legjobban tetszik,hogy nincsenek elfelejtve sem a 90es,sem a 2000res évek. Napi szinten hallok ''elfelejtettnek hitt'' slágereket..
A Chart Show Dance-en pl divat,hogy néhány órát,agy tegnap pl a tematikát elnevezték MixMonday-nek,és szinte egész nap mentek a kedvencek-mixben,klippel..
Gyakori még,hogy ''összeeresztenek'' két előadót,és top10, Top20 dalaikat adják le,a kedves néző meg eldöntheti,ki a jobb.. Persze sms szavazás,felesleges duma nélkül!
A Clublanden pl hétvégén Armin Van Buuren Vs Tiesto ment.. Szóval nagy az átfedés a pop csatiknál,de sok egyedi tematikával igyekeznek ezt kiküszöbölni,és jól teszik! ..Hát ezért maradt itt a parabola.. Ezek persze mindd kódolatlanok,ingyenesek,nemúgy mint itthon ugye.. A Smash Hits pl megtalálható itthon is,a T - Sat kínálatában,prémiumcsatornaként,jó drágán..
 #126955  Szerző: Nightman
 
Chart Show Tv -pop
Chart Show Dance - pop
Clubland Tv -Club,Dance
Now Music -Pop Dance
Heat -pop,R&B
Capital Tv - Top 40 (A Capital fm zenetvje,a rádió is a műholdas kínálatban van..)
Planet Pop -pop,Top 40, R&B
The Box - Pop,Club
Kiss - Pop, R&B,Top 40
Heart Tv - Pop (szerelmes)
Magic - Pop,Hip-Hop
The Vault -pop 80's 90's 00's
Flava -R&B,Pop
Smash Hits -Top 40,pop,Britpop
Blissmas - Pop,Rock 90's 00's
Vintage Tv - Classic pop (kb mint itthon a juventus rádió)
Scuzz - Rock,Metál
Kerrang! - Rock,Metál
Channel Aka - Rap,Hip-Hop
Starz Tv - Top 40 (sms chat)
B4U Music - Top40,pop Ázsia
Buz Music - Top 40 (sms chat)
Brit Asia Tv - Pop, Ázsia
Zing - Soul
Bet:BlackentTv -Rap,Hip-Hop
Bet+1 -Rap,Hip-Hop
Bár ez utóbbi 2 nem zenecsator.naként van bejegyezve..
Viva UK - Pop,Top40 (pont mint a magyar,duma,sorozatok,zene inkább csak éjjel)
 #126948  Szerző: LuciFerko
 
Nightman írta:Sziasztok,és Buék! Gondoltam megosztom hogy eddig én is a Hotbird,és a hírhedt Astrát vettem,a cél a keleti 28.2° volt,de ott ahol laktam kitakarta egy fa.
Költözés óta viszont belőtem,és azóta 27!!! zenetvm van,90%-ban angol,sok tematikussal,pop,club,dance,r&b,hip-hop,rock,metál,mindehhez pedig elég volt egy 80-as tükör! ..Lehetne pl BBC HDban,de ahhoz min.3 méteres antenna kellene,de így,ezzel a felállással tökéletesen elégedett vagyok,főleg hogy minden Tp-nek van időjárási tartaléka is..
A holdak viszont (5) nagyon nincsenek a helyükön,gondolom kevés üzemanyag híjján nem is terelik őket a helyükre,van ami a 28.1-envan,van ami a 28,89-en,szóval érdemes a 28,5fokra állítani a tükröt!
Ezek milyen adók?
 #126947  Szerző: Nightman
 
Sziasztok,és Buék! Gondoltam megosztom hogy eddig én is a Hotbird,és a hírhedt Astrát vettem,a cél a keleti 28.2° volt,de ott ahol laktam kitakarta egy fa.
Költözés óta viszont belőtem,és azóta 27!!! zenetvm van,90%-ban angol,sok tematikussal,pop,club,dance,r&b,hip-hop,rock,metál,mindehhez pedig elég volt egy 80-as tükör! ..Lehetne pl BBC HDban,de ahhoz min.3 méteres antenna kellene,de így,ezzel a felállással tökéletesen elégedett vagyok,főleg hogy minden Tp-nek van időjárási tartaléka is..
A holdak viszont (5) nagyon nincsenek a helyükön,gondolom kevés üzemanyag híjján nem is terelik őket a helyükre,van ami a 28.1-envan,van ami a 28,89-en,szóval érdemes a 28,5fokra állítani a tükröt!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12