noartist írta: ↑2023.10.22. 17:55
shadoe írta: ↑2023.10.01. 20:27
zenefalo írta: ↑2023.10.01. 08:37
Fiatalos a zenei világa, sok a friss dal, ez becsülendő. Csak a műsorvezetők magázódása a hallgatók felé olyan rideg számomra.
Egyfajta Petőfi-pótléknak jó lesz, bár eddig is jobb volt, mint annak a 2023-as évben nyújtott teljesítménye.
Recurrentben és mai zenékben is erős az Aktív, a magyarokat is megválogatják, nem süllyednek egy szint alá.
Összességében mindig is nagyobb változatosságot tudott felmutatni, mint az országosok, és ezt évek óta tartja, ráadásul nem is játsszák agyon a zenéket, nincs olyan, hogy 3 óránként ugyanaz a felhozatal ismétlődik.
Alkalmanként érdemes hallgatni, a szombati 17-19 órás sáv pedig szinte kötelező, telerakják új zenékkel.
Egy rádiót hallgatunk? Ma kellett bő egy órát hallgatnom, és már a stroke kerülget. Minden szirszar megy, a legalja magyar számokkal, borzalmas. Bocs mindenki, de ez tényleg szörnyű.
Magyar viszonyokhoz képest értem. Nekem a Gong vagy a Rádió 1 az összehasonlítási alap, mert az Aktívon kívül az utóbbi két szar fogható a lakóhelyemen.
A Gong kínálatát én nagyságrendekkel rosszabbnak tartom az Aktívnál, ott aztán tényleg a legalja magyar zenék is mennek, ráadásul zavaró arányban. A Rádió 1 nem játszik új zenéket, a recurrent kínálata még most, a top 500 után is pocsék és unalmas.
Az Aktívon szépen mennek új, trendi, slágerlistás (de sokszor nem csak slágerlistás, hanem egyszerűen csak klassz új zenék), a recurrentben is változatos, erős. És nincsenek a zenék agyonismételve, sőt a Dance The Night vagy a Substitution is el van úgy dugva, hogy ne unjam halálra. Ha nem lenne a kötelező magyar arány, és kigyomlálható lenne a sok hazai a kínálatból, ez egy nagyon tökös kis rádió lenne, jó zenei kínálattal.
Egyébként vannak itt is jó és kevésbé jó zenei órák, ezt én is tapasztalatom, sőt néha valóban össze is ragasztják a magyar számokat, azaz sokszor háromból kettő magyar zene (az szörnyű is), ennek ellenére helyi adóként nálam ez még a jobbik kategória, persze azokhoz viszonyítva, amiket ismerek.