bucu írta: ↑2024.08.08. 20:15
007 írta: ↑2024.06.10. 09:05
Nem lenne semmi gond, ha végre helyi rádióhoz méltóan a továbbiakban rendszeresen behívnák a polgármestert. Elvégre is ezeket a retkedék helyi rádiókat azért találták ki. Ha már az arculat és a zene is szar, nagy nulla...
Ezeket a "retkedék helyi rádiókat" azért találták ki, mert valamikor nem az számított, hogy mennyire profi a szignál meg milyen dögös a hangzás, hanem az, hogy meg lehessen tudni helyi információkat, üzenjenek egymásnak az emberek, a helyi igényekhez igazított zenék és tartalmak szóljanak, a helyi vállalkozók hirdessenek, és megszólaljon benne a polgármester is, meg az is, aki elégedetlen a polgármesterrel. Az csak most van, hogy az emberek már nem tudnak semmilyen helyi médiát elképzelni, ami nem önkormányzati szócső.
Szerintem itt az a legnagyobb baj, hogy erre a rádióra egyik sem jellemző, mint amit itt felsoroltál. Ez a rádió sajnos kizárólag egyoldalúan egy politikai érdekeltséget szolgál ki, főleg a közéleti és hírblokkoknál. Ha ezen túllépnének és esetleg a zenei koncepción is változtatnának, (mert nekem most olyan, mintha a Rádió 1-et és a Petőfit összekutyulták volna egy rádióban, kivétel a vasárnapi retrókívánságműsor, ahol zeneileg a Retró Rádió is befigyel,) akkor itt nem lenne gond.
A makói és a kisteleki frekvenciát el kellene engedniük, felesleges. A vásárhelyi nem kíváncsi Makó életére, Makó nem kíváncsi Hódmezővásárhelyre, a kisteleki meg szív, mert az ő környékéről megy a legkevesebb információ, az csak arra van, hogy a lefedettség nagyobb legyen és verjék feneküket a földhöz ezáltal.
A másik: Megfigyelhető egyfajta népvándorlás a rádiónál, amióta a helyi választáson csúnyán kikapott a második helyezett. Azóta Göbl Vilmos is elhagyta a rádiót, ügyvezető igazgató az a Szöllősi Emese lett, aki büszkén reklámozza közösségi oldalán, hogy mennyire kedvencei a lovak. És hamár tudjuk, hogy a tulajnak is van némi köze az egyik ménesi bírtokhoz, így nagyon könnyű kikövetkeztetni bármit is. A felelős szerkesztő meg az a Szabó Viktor lett, aki úgy érezte megváltja akkor is a világot, amikor még kis zöldfülű műsorvezető volt. Egyszer megakart hívni egy kávéra, de amikor közöltem vele, hogy köszönöm, de nekem ég a gyomrom a kávétól, már megállt a tudománya. Aztán itt van egy új hölgyike is a ,,csapatban", akit a rádió honlapjára nem is raktak ki: Erdődi Csenge Diána. Hát, medveanyám: Lesz még mit gyakorolnia, míg profivá nem válik. A megszólalásain nagyon hallhatóak, hogy begyakoroltak, természetellenes hangzásúak, egy beszédtechnikásnak nem ártana foglalkozni vele. Úgy látszik még mindig van az a pénz és pofa is.