RADIOSITE Fórum

  • Milyen TV-t?

 #197626  Szerző: mihalylovics
 
djlacee írta: 2022.11.24. 10:40 Azért vannak más márkák is, Hisense, Sharp, Sony, Philips, ...
Hisense: feltörekvő, kínai márka. hiába promózzák erősen foci vb-n, eb-n olimpián, stb., valamint lehet, hogy jónak tűnik (kép-, és hangminőség, szoftver, stb.), a tartósságával azonban erős kételyeim vannak (igaz, hogy a családban már van kb. 15-20 éve egy ilyen márkájú légkondi, de ettől még nem biztos, hogy a tévéjük is jó, bár, az is lehet, hogy igen), épp ezért , ha tehetném, nem biztos, hogy ilyet vennék.

Sharp: a tévés részlegüket felvásárolta az előbb említett Hisense, így a véleményem ugyanaz.

Sony: minőségre jó, de kicsit drágább, mint az LG, vagy a Samsung, de nem tudom, megéri-e az a plusz pénzt...

Philips: régen jó márka volt, de mára olyan "futott még" kategória.

amit viszont nem említett senki, a szintén kínai Xiaomi, amivel viszont jó tapasztalataim vannak, igaz, hogy csak telefonom volt olyan (csak arra volt akkoriban pénzem :( :) ), tévém nem, de az a márka már szerintem egy fokkal "előrébb jár" (már nem tipikusan feltörekvő), mint a fent említett Hisense.
 #197624  Szerző: djlacee
 
Azért vannak más márkák is, Hisense, Sharp, Sony, Philips, ...
 #197622  Szerző: noartist
 
Eddig igyekeztem távol tartani magam az okos tévéktől, a korábbi, kisebb, "hülye" TV-met is inkább egy Apple TV-vel okosítottam fel (nincs már meg), de eh... ha lehetne venni egy sima, nem okos 4K TV-t, egészen biztosan azt választanám, nem pedig ezeket az idegesítő, lassú, bugos okostévés rendszereket. Az LG és a Samsung rendszere is csalódás, pedig egyik sem egy budget termék (a Samsung nem a sajátom, rokonoméknál van, mi egy LG-t vettünk).

Egyszer, 2-3 éven belül szerintem felcsesz annyira a miénk, hogy inkább lerántom hálózatról, és veszek egy Apple TV-t hozzá.
 #82937  Szerző: LuciFerko
 
Elvileg minden jobb modulátoron van D/K szabvány, szóval megoldható :)
 #82936  Szerző: djlacee
 
Van egy meglehetősen öreg, kb 30 év körüli, fekete-fehér JUNOST TV-m, ami körülbelül így néz ki:
Kép
namost, ha vennék egy ILYEN modulátort, hogy tudnám megoldani, hogy "keleti hangsávon" szóljon a rákötött cucc? Tehát mondjuk ha rádugom erre a DVB-T Set-top-box-ot, akkor kép ugyebár megjelenik a megadott csatornán, csak valószínűleg hangja nem lesz. Hogy tudok hangot csiholni hozzá?
tudom, tudom, régi tévé, nem érdemes foglalkozni vele, vegyek újat, de hát ezt én nem akarom kidobni, viszont használhatóvá is akarom tenni (mert most a tv2 jön be rajta hanggal analóg földin aztán kész)
 #50043  Szerző: Ghee
 
Gyurii91 írta:
drkotasz írta:http://index.hu/tech/2010/07/02/eltunik ... ol_a_hdmi/ ez igen pozitív :)
Ezzel is mennyi pénzt kicsalni az emberektől. :unott:
Ez nem teljesen igaz, hiszen ez egyszerűsíti az "átalakítgatós játékot" - az megint más lenne, ha kényszerváltásról lenne szó.
 #48178  Szerző: Ghee
 
Mikor jön már el az az idő, amikor ez a rengeteg képaránytorzulás végre megszünik és az összes TV hülyeség ellen védett lesz? :S

Én is nagyon sok helyen látok olyat (még a plázákban az infocsatikat is) hogy rossz beállítással, torz a TV képe... igénytelenség. :gülü2:

A legviccesebb - és még a mai napig nem értem -, hogy a pesti Duna Plaza-ban volt egy Pioneer nagyformátumú megjelenítő az éttermi résznél, majd ez besz**t és lecserélték 4db normál, keretes (!) Pana plazmára úgy, hogy a megjelenített kép 16:9, ha a 4 db TV-t összerakják (egymás mellé, fölé, alá), de a keretei kitakarják a kép jelentős részét. Ez nagyon zavaró, ha szöveges hirdetést tesznek ki vagy a 16.9-es mozipromók összenyomva mennek rajta, de normál esetben is hülye megoldás.
Hogy lehet egy ilyen "ötletet" elfogadni, megrendelni, átvenni?!

Ennél már csak a BKV, HÉV utastájékoztató megjelenítője a nagyobb vicc.
:hehe:

:gülü2:
 #48144  Szerző: drkotasz
 
várj, az még szebb, amit én láttam, hogy 16:9-es tévén a letterboxolt kép még egy letterboxban :)
LuciFerko írta:4 helyen is voltam, ahol a 16:9es tévén a kinagyított 4:3 kép ment torzan :wailing: Logo nem látszik, eredmény meg félig. Köztük a fehérvári meki... Hogy lehetnek egyesek ennyire igénytelennek? Az ilyennek minek 16:9.es tv??? :wailing: :wailing: :wailing: :wailing: :gülü2: :gülü2: :gülü2: