RADIOSITE Fórum

  • Petőfi Rádió

 #202107  Szerző: Promenád
 
p0tyi írta: 2024.05.21. 23:21 Biztos azért volt szó a mangalicatenyésztésről, mert az ország sertéssé duzzadt vezetői pornót akartak.
Azok inkább nem kecskepornót akarnak legszívesebben? :hehe:
 #202098  Szerző: p0tyi
 
Biztos azért volt szó a mangalicatenyésztésről, mert az ország sertéssé duzzadt vezetői pornót akartak.
 #202097  Szerző: 007
 
Őszintén sajnálom, hogy a mai kultúfittneszben a legfontosabb téma a mangalicatenyésztés lesz. Olyan, mintha lazán leköpnék a hallgatókat. :yeah:
 #202072  Szerző: p0tyi
 
Érdekes vergődést nyom mostanában az MTVA rádiós téren.

Van ugye egy fasiszta propaganda hírrádiójuk, van egy magyar zenei katyvasz, egy minimális hallgatottságú árampazarló klasszikus zenei, számomra még egyébként elfogadható rádió, egy 70 felett népszerű nótarádió, meg egy még árampazarlóbb nemzetiségi AM hálózat, aminek valószínűleg még a létezéséről sem tudnak a nemzetiségi hallgatók. És akkor ez most kiegészül egy budapesti sportrádióval, aminek szintén 0-hoz közeli hallgatottsága lehet, és pótcselekvésként indítottak egy online jazz rádiót, és indítani fognak egy másik online rádiót is, gyerekeknek. A Duna World Rádiót és a Parlamenti Rádiót inkább meg sem említem, kellemetlen rájuk gondolni is.

Szerintem a DMSZ/MTVA-nak sem a vezetői, sem a dolgozói, sem az IKO munkatársai nem komplett idióták. Biztosan vannak persze szakmai hiányosságok, hiszen aki igazán ért hozzá és van tehetsége, rutinja, szaktudása, az egész biztosan nem dolgozik már az állampárt egyetlen médiaműhelyében sem. Viszont ennek ellenére sem hiszem, hogy a médiamunkások környékén van a kutya elásva.

Felteszem akkor a kérdést: ki tiltja azt meg nekik, hogy hallgatható tartalmat csináljanak és miért? Mészáros Lőrinc? Rogán Antal? maga Orbán Viktor?

Drága sertéskonda, ettől nem lesz sokkal jobb a kereskedelmi rádióitoknak... rosszabb viszont még lehet hosszútávon, ha tartósan elszoktatjátok a hallgatóközönséget a rádiózástól.
 #202071  Szerző: Dani
 
Vannak olyan műsorvezetők most is a Petőfin, akik régen a szebb napokat megélt Petőfin is dolgoztak. Nekik vajon nincsen hányingerük a mostani katyvasztól? Hihetetlen.
 #202070  Szerző: dkvalmos
 
Legyen minden műsor címe az, hogy "Általános iskolás sulirádióban április 1-én trollkodnak". Úgy már legit lenne.
 #202068  Szerző: knoskamatee
 
007 írta: 2024.05.18. 11:46 Egymás után vallásos imazene, 62 éves szám és cigányzene. Kösz.
nagyon MR1 és MR4 type a dolog. :blush:
 #202066  Szerző: pébégáz
 
Hallgattam ma egy pár órát én is. Az úgynevezett slágerlistában lement egymás után egy Omega, valami acapella népdal, majd Freddie (vagy Freddy, nem tudom, hogy írják) eurovíziós dala. Ez így nagyon moslék. Lehetne is ez az új szlogen : Petőfi Rádió. Nagyon moslék.
 #202064  Szerző: 007
 
Egymás után vallásos imazene, 62 éves szám és cigányzene. Kösz.
 #202046  Szerző: 007
 
djlacee írta:Ez egyébként nem így van. A Nagyon Zenés indie-alter korszak alatt nem döntögetett rekordokat a hallgatottság. 2017-től kb 2021-ig bezárólag szárnyalt a hallgatottság.
9 évig működtek szinkronban a Juventus, Sláger és Class FM rádiókkal együtt. Ott és akkor ez a rádió "nevelt" ki rengeteg minőségi zenészt, nevelte a hallgatóit is, amiért a mai napig hálás vagyok. Az általad elmítetett évek alatt ezek megszűntek és csak ennél jóval kevesebb és szarabb rádiók voltak, ráadásul az 2020-tól elkezték visszahozni azokat az alternatív zenéket, amiket 2016.05.30-tól gyalázatos módon kikukáztak. Ez a véletlen műve volt, hogy évekig gyakorlatilag az ország sok területén egyszerűen nem volt más, illetve ami volt is lényegesen szarabb volt. 9 év alatt sokszor átalakulhatott volna, de stabilan hozta az elég jó hallgatottágot ahhoz képest, hogy nem szokványos zenéket, hanen olyan előadókat és zenekarokat vonultatott fel, amit a retro rádió vagy a rádió 1 összes dolgozói egyáltalán nem is ismernek és valószínűleg nem is tudnának az indie/alternatív zenékkel mit kezdeni.

Ami kicsit off, hogy sok alternatív zenét adnak el "popnak"
Ez azt jelenti, konkrét példában, hogy a Foster The People - Pumped up kicks úgy megy egy egy adón, hogy az előtte-utána dalok is totál távol állnak tőle és mégis poposabb rádiókban kerül "agyonjászásra"

Úgy is viselkednek vele, mintha egy Madonna lett volna. Sok ilyen példát tudnék még mondani, de szerintem érthető.

Ha már szakcsi rádió van, ami gyakorlatilag a Bartók más néven 70%-ban pont ugyanazzal a zenei kínálattal, meg sikerült indítani gyerekrádiót is, akkor legalább netre hozzák össze azt a szemetet amit most Petőfi rádió néven buziskodják össze és csinálják meg normálisra. Vagy ha nem megy, legalább neten lehetne egy olyan ami 2007-2016 között volt. Meghallgatnám benne a legbetegebb fideszes hírblokkot is, csak valami legyen már. De ez így az én szememben egy ámokfutás, amit konkrétan letöltendő börtönbüntetéssel "jutalmaznék" az "elkövetőknek".

Csak bízom abban, hogy a vidám és jókedvű műsorvezetők kicsit morognak egy olyan felkonf után, hogy "hamarosan hozom a magyar kedvencein közül Rúzsa Magdit, de hallunk majd még zenét jimmiytől, szólni fog majd a nélküled, valamit a beatrice és az estében halljuk majd kis grofo egy egy slágerét is"
Szerintem inkább a mikrofonbaköpnék és otthagynám őket egy üres beddel... mert ennél még az is jobb! :vomit:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 610