RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#202946  Szerző: 007

Landsmann írta:
007 írta: 2024.11.28. 06:20 Zámbó majom után nagy feró féregcsótány lesz a hét előadója. Gusztustalan szemét ez, hónapok óta már totál kerülöm... :vomit:
De mégis hallgatod, ha ezeket tudod. :)

Szembe jön a csodálatos Facebook oldalukon, hónapok óta, talán július óta nem hallgatom...
 #202938  Szerző: Landsmann

007 írta: 2024.11.28. 06:20 Zámbó majom után nagy feró féregcsótány lesz a hét előadója. Gusztustalan szemét ez, hónapok óta már totál kerülöm... :vomit:
De mégis hallgatod, ha ezeket tudod. :)
 #202936  Szerző: 007

Zámbó majom után nagy feró féregcsótány lesz a hét előadója. Gusztustalan szemét ez, hónapok óta már totál kerülöm... :vomit:
 #202920  Szerző: Derrick

A hét előadója : Zámbó Jimmy!!!!!!!!!!!!!!!!

Szerintem sejtem ki ott a programtanácsadó ;)
 #202914  Szerző: Landsmann

Dani írta: 2024.11.15. 21:07 Van rá vajon esély, hogy ezen is fognak változtatni?
Nem gondolnám, hogy belátható időn belül érdemi változás történne. Egyrészt míg nem piaci alapon m,űködik mint a kereskedelmi adóük, addig nagyon nem sürgeti őket a romló hallgatottsági statisztika. Az adófizetők pénzéből jól el vannak. Propaganda terjesztés terén sincs sok jelkentősége, hiszen zenei adóról van szó, ahol csak az óránkénti hírek szerepelnek. De ezt az információt ios bárhonnan máshonnan megkapják a hallgatók. Akik ebből az egészből szererncsés esetben profitálhatnak, azok az amatőr, új, kezdő együttesek, énekesek, akik a hatalom rendes katonái, így lehetőséghez jutnak egy országos rádióban, hogy bárhová eljusson a "munkásságuk". Ha szerencséjük van és valaki lát bennük fantáziát, akkor esetleg elindulhatnak a fejlődés útján. De ez rtohadt sokba kerül az adófizetőknek. Jobb lenne a frekvenciákat átadni más rádióadóknak. Nem feltétlenül komplett egy egységben az egészet, hanem akár feldarabolva is. Tehát nem egy már meglévő vagy új induló rádió kapná meg az országos lefedettséget,m hanem a márt meglévők is kaphatnának belőle. El tudnék képzelni egy olyan hálózatot is, ahol a rádió neve ugyanaz lenne mindenhol, de körzetenként más-más adás menne de úgy, hogy a zenei paletta mindenhol azonos lenne, de nem ugyanaz szólna. Külön saját stúdióból menne az adás szerkesztés és leginkjább az adott terület ehlyi információival látnák el a hallgatóságot. Sajnos még mindig ez a fővároscentrikusság megy. Egy bnyíregyházi hallgatót vajmi kevéssé érdekli hogy a pesti Hungária körút bedugult, vagy hogy a Duna Pláza egyes üzletei milyen akciókat tartanak. Nekik relevánsdabbak lennének a nyíregyházi, esetleg a szomszéd megyeszékhelyeken történő dolgok. Ezek a hálózati stúdiók, adók úgy lennének felépítve, hogy a PI mindegyiknél azonos lenne, így autóval közlekedve mindig az éppen aktuális terület információit kapná meg a hallgató. Hasonlóképpen mint részben a Best FM, hogy a debreceni és a nyíregyházi adó az teljesen saját szertkesztésű adással megy. Így kellene a többinél is, nem a budapesti műsort közvetítve. Elég sok helyen van még adás, így szépen meg lehetne valósítani egy országos, egységes arculatú, de a helyi sajátosságokra kialakított műsorszerkezettel. Jelenleg csak a pesti adást közvetítő adók között van AF átjárás, ezek és a debreceni és a nyíregyházi, valamint e két utóbbi között sincs átjárás, pedig nagyszerű lenne. Na, de nagyon elkanyarodtam a témától. A Class FM megszűnése után átnyergeltem a Petőfire, (túl sok alternatíva nem is lett volna) , de mára olyan hallgathatatlan lett, hogy ahol nem tudomk fogni a Best FM-et, akkor ott a Retróra kapcsolok a kocsiban.
 #202911  Szerző: p0tyi

Nem hiszem, hogy amíg ez a kormány van, lenne bármilyen igény az MTVA fő rádiócsatornáinak átalakítására. Politikai igényekről beszélek, mert ma már 100%-ban csak ezek számítanak. Magas szakmai szintről indultak 14 éve, aztán sikerült földbe állítani őket, és egyetlen önös cél szolgálatának alárendelni.

A Bartók súlytalan, a Kossuth mélypropaganda, a Dankó egy nyugdíjas hangulatjavító, a Petőfit meg most, hosszú útkeresés után belőtték oda, ahol még éppen van valamilyen minimális közönsége, de garantáltan nem sérti a politikai-gazdasági maffia üzleti érdekeit.

A közmédia rádiósai párszáz, esetleg ezer fős netrádiós innovációkkal élik ki a szakmai ösztöneiket, hivatás- és küldetéstudatukat. Ez majd vagy megjelenik földisugárzásban (akár digitálisan), vagy nem.

A közönségigényeket a Retro és a Rádió1 csúcsra pörgetésével kívánják lefedni, országszerte. Régóta szó van egy 3. kereskedelmi, regionális nagyhálózat kialakításáról, pontosabban egy budapesti rádió extenzív, vidéki piacra léptetéséről pusztán üzleti érdekből, de egyelőre blokkolják ezt a folyamatot fent.

Változás a közrádiókban kormányváltás esetén következhet - amennyiben nem lehetetlenítik el a folyamatot jogi eszközökkel előre, teljesen - ebben az esetben valószínűleg minden eszközzel megpróbálják majd visszaszorítani a NER kereskedelmi rádiók piaci részesedését, és eljöhet egy “Ö3-jellegű”, és egy másik, fiatalos közrádió ideje, erős szakmai lábakon, teljesen más stábbal. De ez eddig még sosem sikerült, persze azért drukkolni lehet.
 #202909  Szerző: Gyurii

Esély az mindenre van kérdés, hogy mennyi! :D

Viccet félretéve, csak látják a számokat ott is. Ha nem is 180°-os fordulat, de a közpaletta formálásban bízom.

Hogy mire alapozom? Megérzés, közvélemény. Nem hiszem, hogy egy csettintésre visszaváltanak Petőfi elektrik időkre.

Leginkább Petőfi, Dankó formálást/finomhangolásra látok esélyt, mert előbbi katyvasz, és random. (Finoman fogalmaztam.) :ayfkm: Utóbbiban pedig több a potenciál, leginkább a vételkörzetéből is kiindulva. ;)
 #202906  Szerző: Dani

Van rá vajon esély, hogy ezen is fognak változtatni?
 #202905  Szerző: 007

kondalyuk írta:A folyamatos csökkenés véleményem szerint azért van, mert a 2021-es váltást egyrészt nem dobták meg egy off-air marketingkampánnyal, és magát az új alternatív CHR formatot sem hagyták kiforrni, hogy megtalálja a hallgatói bázist, mint anno az MR2-korszak esetében, ami az akkori piaci kínálatba szépen beékelődött.

Próbáltak a fiataloknak szólni, de semmivel nem tudták megszólítani őket (pedig külföldről nem csak a szignálparkot lehetett volna megszerezni, hanem néhány szakértőt is), és az ebből adódó kapkodás és állandó variálás, végül a "rádió1esítés" teljesen legyalulta a hallgatottságot, aminek a koporsójába az utolsó szöget a magyar zenés "dankósítás" ütöttbe be.

Nem tudom, hogy erről a szintről van-e még visszaút...a Petőfit, mint brandet, teljesen tönkretették.

Hozzányúltak, arculatot cseréltek többször is, de szarabbnál szarabb lett.

Nem értenek hozzá.

A "nagyon zene!" szlogen működése alatt volt betonbiztos hallgatótábora a Sláger és Danubius rádiónak, tökéletes konkurencia volt a Petőfi a The Killers és Péterfy Bori, Odett és Kaukázus számokkal a két országosban túlnyomórészt pop és teddfelakezedmerténmásvagyok szarokkal. A fiatalokat nevelte, a zenei ízlést formálta, tágította a zenei ismeretet (máig hálás vagyok érte)
Amikor változtak a viszonyok, akkor a hallgatottsága azért volt nagyobb, mert szarabb volt és az alteres hallgatókat kinullázta, viszont a popfosok ide kerültek, amíg a másik rádiók megszűntek és nem volt más. Azért később öngól, hogy visszatértek az alterhez, mire befutott, heti szintű arculat és zenei irabyzat cserével módszeresen agyonverték. De ha jobban belegondolunk, a "nagyon zene!" óta csak vergődik, szenvedés hallgatni de szerintem ezt bent csinálni is agyhalál lehet. Tragédia, hogy feneketlen kútként tízmillárdok mennek erre a szűklátókörű, fideszközeli előadók és kegyencek dalaival teletömött, amúgy igénytelen és baromi szűk, hallgathatatlan szemétre. Számomra irritáló a nélküled meg a nem tudom milyen csujjogatós szarok tóth gabitól meg valami vallási zene is volt. Hát ez szerintem nindennek a legalja... kár érte.

Mindenesetre elmondom újra: Nem értenek hozzá.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 620