szerintem mivel kicsi az ország, arányaiban is kevesebb a színvonalas magyar pop aránya, amit én mondjuk szeretek nagyon (azt a részét, amit még nem untatott meg a petőfi), de hát lássuk be, hogy nincs annyi. bekerülnek így is olyan dolgok (Katan, VSOP, Ágnes Vanilla pl.), amik szerintem nem ütik meg a mércét (illetve hát kibontva a példáimat a Katan meg Ágnes Vanilla inkább Danubiusra való, a VSOP-nak meg az a száma, amit adtak, egyszerűen buta szar :mrgreen: )
ami a petőfinél elhibázott, hogy ugyanúgy, mint a kereskedelmi rádiók, kijelöl egy-két "slágert", aztán azt áll neki elkoptatni heavy rotationben; továbbá teljesen figyelmen kívül hagyják a hazai underground és amatőr szcénát.
a spanyolra (/portugálra) meg elég egyszerű a magyarázat, nagy nyelvterület, sok zene születik, ami európai füllel is hallgatható, könnyű belőle válogatni.
báh, de rájöttem már konkrétabban is a petőfiben való csalódottságom okára: én nem csak zenében vártam rá radiocafét... simán jó lett volna, ha tehette volna az MR, hogy megveszi a Cafét és ráemeli szépen a Petőfi országos hálózatra
de hát inkább lett helyette ez a langyos, unalmas hígfos, aminek annyi előnye van a Danubiushoz képest, hogy később fájdul meg tőle a fejem. és nem azért, mert jellemzően rossz zenék lennének rajta, mert többnyire jók, de szarul és nagyon szűk keresztmetszetben vannak tálalva...