RADIOSITE Fórum

• DAB+

#11372  Szerző: MrG

TTS írta:Jelentem megy a DAB+ adás. Jelenleg MR1, MR2, MR3 van rajta és ami ennél kellemesebb meglepetés:
Radio Swiss Jazz / Classic / Pop! Három tematikus zenei csatorna 96 kbit/s, AAC formátumban.
Egyelőre mindez csak Budapest tágabb vételkörzetében élvezhető.
Ezek tényleg jó csatornák!
Nagyon jó ötletnek tartom, hogy ezzel próbálják népszerűsíteni, amíg ilyen szar szabályozás van és senki nem hajlandó önként felmenni rá.
Nem ér sokat, de pozitívum mindenképp...
 #11356  Szerző: TTS

Jelentem megy a DAB+ adás. Jelenleg MR1, MR2, MR3 van rajta és ami ennél kellemesebb meglepetés:
Radio Swiss Jazz / Classic / Pop! Három tematikus zenei csatorna 96 kbit/s, AAC formátumban.
Egyelőre mindez csak Budapest tágabb vételkörzetében élvezhető.
 #10099  Szerző: Galaxy

Pasa írta:Szerintem a DAB egy nagyon-nagyon távoli jövő. Sőt lehet, hogy semmi sem lesz belőle. Ugyanis viszonylag kevés előnye van az FM-hez képest, nem úgy, mint a DVB-T-nek az analóg tévéhez.
halálra ítélt technológia, erről nyöszörgök én is már régóta, hosszabban nem fejtem ki, lévén, hogy már megírtam ebbe a topikba részletesen a véleményemet a témáról.
 #10086  Szerző: Pasa

Szerintem a DAB egy nagyon-nagyon távoli jövő. Sőt lehet, hogy semmi sem lesz belőle. Ugyanis viszonylag kevés előnye van az FM-hez képest, nem úgy, mint a DVB-T-nek az analóg tévéhez.
 #10037  Szerző: NagyBela

Persze, évek kellenek hozzá egyébként ezek a vevők most elég borsos áron futnak, nem tudom mennyi lesz az árcsökkenés pár év múlva. Meglátjuk...
 #10032  Szerző: mg

ha párhuzamosan indítanák a DABot az analóggal, és DAB nyújtana többletet - ilyenolyan plusz adók -, és hagynának néhány év türelmi időt, akkor azért már lehet, hogy elterjednének a DAB vevők... ergo lemenne az áruk is. így pl. öt év múlva ez már nem lenne olyan érvágás.
 #10026  Szerző: NagyBela

Én nemv vagyok kibékülve a dabbal.
Először is van 3 év a projekt megvalósításáig. Ez nagyon kevés.
A rádiók szempontjából elég borsos a csatlakozás hiszen antennát és adót kell cserélni ami millós tétel. Ezt nem mindenki bírja.
Semmit sem ér önmmagában a DAB. Az igazi digitális rádiózáshoz ugyanis szükség lenne a stúdiók digitalizálására is. Meg tudom számolni, hogy jelenleg hány ilyen van Magyarországon.
Amennyi jó tulajdonsága van a digitális technikának ugyanannyi rossz is. Szaktudás nélkül ugyanis veszett fejsze nyele4
Ami digitális jel útján érkezik azt lehet korlátozni is. Mi garantálja, hogy a rendszer megjelenésével nem teszenek fizetőssé egyes csomagokat, rádióadókat, szolgáltatásokat a hallgatók számára?

Egyébbként a legnagyobb bucska pedig ottvan, hogyha ezt nagynyilvánosság elé tárják (hallgatók) akkor ez a dolog úgy fog megbukni mint a huzat ugyanis nem lesz olyan fórum, vagy ember aki meg tudja majd magyarázni a földi halandó hallgatóknak, hogy miért kell kidobálniuk olcsóbb, drágább készülékeiket háztartásukból, kocsijukból, iskolákból, stb....

Ami a hangminőséget illeti azt pedig szerintem hanyagoljuk!

A többiről ne is beszéljünk!
Egyébként, ez a projekt erős kvalitású, jó gazdasági mutatókkal rendelkező országban is bukott már meg. Mennyi esélyt láttok, hogy ez itt nállunk működni fog? Mert szerintem a nullának sokadik hatványa!
 #10007  Szerző: Mauro

ok. kösz az infot.
 #9974  Szerző: Galaxy

Szabi írta: Vagy 0, vagy sok... :)
Passzolom.
Kezdetben sztem nagyjából tényleg nulla, mert a helyi rádiók sokszor annak is örülnek, hogy az analóg adót meg tudták venni, a digit cuccnak meg aztán tényleg horror ára van, én biztos vagyok benne, hogy önszántukból egy drágább és alacsonyabb penetrációval rendelkező platformba nem fognak befektetni...
 #9938  Szerző: MrG

Mauro írta:
Szabi írta:
Mauro írta:DAB+ hány országos rádió lehet továbbítani jó minőségbe?
kb 15-öt, ha a news/talk rádiók monoban adnak és jól vannak elosztva a sávszélességek.
Ok. Kösz És hány helyi rádióra lehet számítani?
Vagy 0, vagy sok... :)
Passzolom.
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 72